TNF: Steelers maken gehakt van Panthers

De Pittsburgh Steelers hebben afgelopen nacht de machteloze Carolina Panthers verpletterd met 52-21. Hiermee raken de Steelers steeds beter in vorm richting het belangrijkste gedeelte van het seizoen. De Steelers hebben nu vijf wedstrijden op rij gewonnen en komen daarmee op een 6-2-1. Voor de Carolina Panthers komt door het verlies een einde aan hun winnende reeks van drie wedstrijden. Ze staan nu op een 6-3 en bezetten de tweede plek in de NFC South.


YOU GET A TOUCHDOWN AND YOU GET A TOUCHDOWN


De offense van de Pittsburgh Steelers speelde een spectaculaire wedstrijd. Ze verspilde dan ook geen tijd om een boodschap richting de rest van de NFL te sturen. Tijdens de eerste play from scrimmage was het meteen raak. Ben Roethlisberger gooide een diepe bal richting JuJu Smith-Schuster en scoorde daarmee een 75 yard touchdown. De offense wist bij de eerste vier possessions te scoren en werd pas vlak voor het rustsignaal gestopt tijdens de vijfde drive. James Conner vond de end zone in het eerste kwart na een 2 yard rush en Antonio Brown strafte single coverage van de Panthers genadeloos af met een 53 yards touchdown.


In totaal gooide Ben Roethlisberger touchdown passes naar vijf verschillende receivers. Ook Vance McDonald, Jaylen Samuels en Jesse James wisten de bal in de end zone te vangen. Big Ben eindige de wedstrijd met fenomenale cijfers: 328 yards, 5 touchdowns, een passer rating van 158.3 en slechts 4 incompletions. Het wordt voor Le’Veon Bell nog een hele klus om zich terug in het team te spelen. Eigenaar Art Rooney II verwacht echter dat hij Bell komende week weer aan het team toe kan voegen. Vooralsnog laten de Steelers echter zien dat ze zich zonder Bell prima kunnen meten met de top.


RUN CMC


Cam Newton kon afgelopen nacht niet onder de druk uitkomen van de Steelers. Newton werd continue gedwongen om uit de pocket te vluchten en werd in totaal vijf keer gesacked. In het eerste kwart leidde de druk op de quarterback zelfs tot een pick six. Newton kwam in totaal op 193 yards en een QBR van slechts 25.1. Lichtpuntje aan de kant van Carolina was het spel van Christian McCaffrey. Hij zorgde keer op keer voor een checkdown optie voor Cam Newton wanneer de druk te overweldigend werd. Het is dan ook de veelzijdigheid van McCaffrey wat hem gevaarlijk maakt. Hij is in zowel de passing game als de running game een extra wapen die de druk van Cam Newton’s schouders af kan halen.


Al met al werd het een teleurstellende avond voor de Carolina Panthers. In week 11 kunnen ze op bezoek bij de Detroit Lions hun fouten rechtzetten. De Pittsburgh Steelers reizen af naar Jacksonville, waar ze tegen de Jaguars de stijgende lijn willen voortzetten.

Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen