TNF: Lions laten Packers kansloos

De Detroit Lions hebben een statement-win geboekt ten koste van de Green Bay Packers. Tijdens TNF waren de Lions veel beter en boekten ze een belangrijke overwinning op hun divisierivaal. De verhoudingen in de NFC North zijn vooralsnog duidelijk, met Detroit als duidelijke favoriet om die divisie te winnen.

De Packers begonnen nog voortvarend aan TNF. In de eerste drive van Detroit gooide Jared Goff voor het derde duel op rij een interceptie. In de daaropvolgende drive van Green Bay scoorden zij een field goal. Daarmee was al het positieve voor de eerste helft van Green Bay meteen wel genoemd. De Lions trokken het duel volledig naar zich toe. Detroit kwam meteen op voorsprong via een touchdown van Amon-Ra St. Brown. Daarnaast scoorden de Lions in de eerste helft nog twee field goals en twee touchdowns via David Montgomery.

Zowel de Packers offense als de defense kon daar niks tegenover stellen. De offense kwam pas laat in de eerste helft boven de 10 total yards (!) uit. De Lions wisten meerdere sacks bij elkaar te spelen op Jordan Love, die hiervoor nog niet meer dan 1 keer in een wedstrijd was gesackt. Dit had ook te maken met de gehavende offensive line, die het zonder David Bakhtiari (gisteren op IR gezet) en Elgton Jenkins moest doen. De defense wist, op de interceptie in de openingsdrive na, niks klaar te spelen tegen de creatieve offense van de Lions. Opvallende naam in de Lions offense was die van rookie tight end Sam LaPorta, met een aantal belangrijke catches.

Tempo ligt lager in de tweede helft

De Lions moesten aan het begin van de tweede helft een tik verwerken. De secondary, die het al zonder C.J. Gardner-Johnson en Kerby Joseph moest doen, verloor Brian Branch met een blessure. Branch ging op een karretje de kleedkamer in, maar hij keerde wonderwel later in de wedstrijd ook weer terug. In dezelfde drive scoorden de Packers hun eerste touchdown via Christian Watson, die terugkeerde van een blessure. Via een two-point conversion kwam de stand op 27-11.

In de tweede helft speelden de Lions niet zo voortvarend als in de eerste helft, maar de overwinning kwam niet echt in gevaar. Via een rushing touchdown (en een mislukte two-point attempt) van Jordan Love verkleinde Green Bay de achterstand tot 10 punten, maar in de daaropvolgende drive rende Montgomery zijn derde touchdown van de wedstrijd binnen. Toen Love hierop zijn tweede interceptie van de avond gooide, was de wedstrijd definitief klaar. De Lions scoorden nog een field goal, maar die was alleen voor de statistieken. De Packers hebben nu twee duels verloren en staan op 2-2, terwijl de Lions naar 3-1 gaan en fier aan kop staan in de NFC North.

Lees hier alle previews voorafgaand aan week 4! Benieuwd waar jouw favoriete team staat in onze wekelijkse NFL Power Rankings? Dat ontdek je hier!

Coverfoto: Mark Hoffman/USA Today Sports