NFL Power Rankings: Dolphins schrijven geschiedenis

Na drie weken in het nieuwe NFL-seizoen kunnen we al zeggen dat er geschiedenis is geschreven. De Miami Dolphins hebben maar liefst 70 punten gescoord tegen de Denver Broncos en lijken op dit moment niet te stoppen. We konden dan ook niet anders dan ze helemaal bovenaan de NFL Power Rankings te zetten. Maar er zijn nog teams die grote sprongen maken. Welke dat zijn? Dat ontdek je hier!

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins
1. (5) Miami Dolphins

Wanneer je 70 punten scoort in een enkele wedstrijd, dan ben je angstaanjagend goed. Zeker wanneer je ook nog eens beseft dat de Dolphins zich op het einde van hun wedstrijd inhielden en niet voor het all-time puntenrecord gingen. Wie stopt deze juggernaut af?

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers
2. (2) San Francisco 49ers

De 49ers hadden geen enkele moeite met de New York Giants en zijn nog steeds ongeslagen. Worden zij het te kloppen team in de NFC?

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles
3. (3) Philadelphia Eagles

De derde seizoenswedstrijd was met voorsprong de beste van de Eagles. Tegen de Tampa Bay Buccaneers was het eigenlijk nooit een écht duel. Vooral de running game, onder leiding van D’Andre Swift en de defense, onder leiding van sensationele rookie Jalen Carter, waren de boosdoeners voor de Bucs. Jalen Hurts hoeft nog niet eens goed te spelen momenteel. NFC, beware!

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys
4. (1) Dallas Cowboys

De Cowboys leken de eerste twee weken niet te stoppen. Tot ze de Cardinals tegenkwamen. Je leest het goed, de Arizona Cardinals. We hopen voor Mike McCarthy en co dat dit slechts een accident de parcours was en dat ze zondag tegen de Patriots de trein opnieuw op de rails krijgen.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs
5. (5) Kansas City Chiefs

De hele wereld keek mee hoe de Kansas City Chiefs brandhout maakten van de Chicago Bears. Dat had niet zozeer met één van beide teams te maken, dan wel met de aanwezigheid van Taylor Swift. Zal ze een boost of net een afleiding blijken voor Travis Kelce?

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills
6. (7) Buffalo Bills

Dat de Bills in Week 1 struikelden over de New York Jets, is intussen al lang vergeten. Na de Raiders in Week 2 gingen dit weekend de Washington Commanders door de gehaktmolen. Komend weekend wacht een topwedstrijd tegen de Miami Dolphins. Stomen de Bills door?

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions
7. (8) Detroit Lions

Zonder veel moeite namen de Lions afstand van de Atlanta Falcons. Dan Campbell en z’n jongens willen heel graag bewijzen dat de zege in de openingswedstrijd tegen de Chiefs geen toeval was. Ze liggen op dit moment in ieder geval prima op koers om de play-offs te halen. Al is het nog lang!

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks
8. (11) Seattle Seahawks

Het had wat voeten in de aarde, maar in het vierde kwart konden Geno Smith en de Seahawks toch afstand nemen van de Carolina Panthers. De twee running backs, Kenneth Walker en Zach Charbonnet, speelden daarin een grote rol. Het roster ziet er alvast kwalitatief genoeg uit om opnieuw een gooi te doen naar de play-offs in Seattle.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens
9. (6) Baltimore Ravens

De Ravens verloren in overtime van de Indianapolis Colts. In eigen huis. Dat is geen goed nieuws. Net zoals de lange waslijst aan blessures geen goed nieuws is. Toch hadden de Ravens die partij eigenlijk altijd moeten winnen. Daarom maken we ons nog niet al te veel zorgen over Lamar Jackson en co.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns
10. (18) Cleveland Browns

Het lijkt erop dat alle teams in de AFC North over een ijzersterke defensie beschikken. De Cleveland Browns beschikken misschien wel over de sterkste unit van allemaal. Myles Garrett wil Defensive Player of the Year worden en hij zal er niet veraf zijn. Als Deshaun Watson geen gekke dingen doet, liggen er nog mooie dingen in het verschiet voor deze Browns.

11. (13) Cincinnati Bengals

Maandag was het eindelijk zo ver. Joe Burrow en zijn Bengals boekten hun eerste zege van het seizoen. Het mag wel duidelijk zijn dat Burrow nog steeds niet 100% is. Als zijn kuitblessure blijft sluimeren, dan is het maar de vraag of de Bengals heelhuids door dit seizoen kunnen komen.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars
12. (9) Jacksonville Jaguars

De hype rond de Jaguars gaat stilaan liggen. Tegen de Houston Texans werden Trevor Lawrence en de zijnen bij momenten van het kastje naar de muur gespeeld. Dat zou in principe niet mogen gebeuren voor een team dat klaar was om de volgende stap te zetten. Als die volgende stap maar geen stap terug wordt.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints
13. (10) New Orleans Saints

De Saints stonden op één kwart van het einde nog 17 punten voor tegen de Packers en toch ging de wedstrijd nog verloren. Komt daarbij dat Derek Carr geblesseerd raakte en het onduidelijk is hoe lang hij out zal zijn. Er sluipen met andere woorden twijfels in de rangen bij New Orleans en die zekere winst in de divisie lijkt plots heel wat minder evident.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons
14. (12) Atlanta Falcons

Arthur Smith gelooft nog steeds in zijn quarterback Desmond Ridder. Hij moet zowat de enige zijn in Atlanta, want de jonge QB kreeg amper een deuk in een pakje boter gespeeld tegen de Lions. De Falcons beschikken wel nog steeds over Bijan Robinson, dus afschrijven doen we hen nog niet helemaal.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers
15. (17) Los Angeles Chargers

De Chargers boekten hun eerste broodnodige zege afgelopen zondag tegen de Vikings. Ze moesten daarvoor wel rekenen op diezelfde tegenstander die zichzelf in de voet schoot. Aan Justin Herbert zal het alvast niet gelegen hebben. Hij is nog de enige overgebleven quarterback zonder turnover dit seizoen. Kunnen de Chargers eens een reeksje neerzetten en de slechte smaak van het seizoensbegin wegspoelen? Zondag wachten de Raiders, dus een overwinning is opnieuw een must.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers
16. (19) Green Bay Packers

De comebackzege tegen de Saints deed deugd. Het Jordan Love-sprookje leek bijna voorbij vooraleer het goed en wel gestart was. Maar kijk, hij leidde zijn troepen naar hun tweede overwinning, waardoor ze volop meedoen in de NFC North.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers
17. (22) Pittsburgh Steelers

Net zoals de Cleveland Browns beschikken ook de Pittsburgh Steelers over een angstaanjagende defensie. T.J. Watt is een geweldenaar en zal Myles Garrett het volledige seizoen lang uitdagen om de trofee voor beste verdediger. Voor Pittsburgh liggen de vraagtekens vooral bij de offense. Ontpopt Kenny Pickett zich tot een volwaardige franchise quarterback of blijft hij ter plekke trappelen?

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders
18. (14) Washington Commanders

De Buffalo Bills hebben de Washington Commanders stevig met de voetjes op de grond gezet. Sam Howell wierp maar liefst vier intercepties en zal deze game zo snel mogelijk willen vergeten. De ploeg uit de hoofdstad is niet slecht, maar een contender kunnen we ze nu ook niet meteen noemen.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans
19. (16) Tennessee Titans

Is de heerschappij van Derrick Henry dan toch voorbij? Het ziet ernaar uit dat vadertje tijd hem eindelijk heeft ingehaald. Ook bij Ryan Tannehill leeft hetzelfde gevoel. Als deze twee de motor niet draaiende krijgen, dan wordt het een lang en teleurstellend seizoen in Nashville.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets
20. (15) New York Jets

Hallelujah! Er is een nieuwe quarterback in New York. En zijn naam is Trevor Siemian. Veel vertrouwen boezemt die naam niet meteen in, maar werkelijk àlles is dezer dagen beter dan Zach Wilson.

21. (20) Los Angeles Rams

De LA Rams kunnen vele teams pijn doen met hun stugge en felle defensie. Maar tegen de Cincinnati Bengals bleek toch dat er uiteindelijk te weinig talent in deze groep zit. Sean McVay zal nog wel een paar zeges bij elkaar kunnen coachen, maar meedoen om de knikkers zal toch te veel gevraagd zijn.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers
22. (21) Tampa Bay Buccaneers

Tegen mindere tegenstanders kan Baker Mayfield af en toe nog wel eens toveren. Tegen de topteams gaat hij ten onder. Het is zeker geen schande om te verliezen van de Eagles, maar het mag wel duidelijk zijn dat deze Bucs niet meer over een Super Bowl-roster beschikken.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts
23. (27) Indianapolis Colts

Het was een beetje een lucky win voor de Colts tegen de Baltimore Ravens, maar een W is een W! Het team van Shane Steichen is tot dusver al in elke wedstrijd dit seizoen competitief geweest, wat eigenlijk meer is dan we hadden verwacht. Wordt Indy één van de verrassingen van dit seizoen?

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots
24. (25) New England Patriots

Wat een geluk dat de Patriots afgelopen weekend tegen de New York Jets mochten aantreden. De troepen van Bill Belichick boekten hun 15e opeenvolgende zegen tegen de Jets. Mooi was het echter allerminst. Offensief stokt de machine, ook al is het al wel beter dan wat er vorig jaar werd geserveerd. Toch hebben we niet de indruk dat dit team een grote rol van betekenis kan spelen in de AFC.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants
25. (23) New York Giants

De Giants verloren dit seizoen twee van hun drie wedstrijden. Twee keer waren ze ook ronduit kansloos. Ze lijken voorlopig nog geen stap vooruit gezet te hebben, ondanks de hype in het tussenseizoen. Maandag wachten de Seahawks. Die wedstrijd zal ons veel leren over hoe we nu écht moeten denken over de G-Men.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings
26. (24) Minnesota Vikings

Al het geluk van vorig seizoen is op één of andere manier opgebruikt in Minnesota. Vorig jaar wonnen de Vikings maar liefst 11 one-score-games. Dit seizoen verloren ze alle drie hun partijen met slechts één score verschil. Het kan verkeren. Dit lijkt uit te draaien op een verloren jaar in Minnesota.

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders
27. (26) Las Vegas Raiders

Josh McDaniels verdiende afgelopen weekend de trofee voor vreemdste coaching-beslissing, toen hij met minder dan drie minuten op de klok en acht punten achter bij een vierde poging en vier koos om een field goal te trappen, in plaats van ervoor te gaan. Met zulke keuzes zal je in de NFL geen hoge toppen scheren.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals
28. (29) Arizona Cardinals

We schreven hier vorige week al dat de Arizona Cardinals niet het slechtste team in de NFL zijn. Dat hebben ze zondag nogmaals bewezen door niemand minder dan de Cowboys te kloppen. Joshua Dobbs is prima aan het seizoen begonnen en het zou ons niet verbazen als de Cardinals nog meer wedstrijden winnen dit seizoen. De #1 pick is plots ver weg voor coach Jonathan Gannon.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans
29. (32) Houston Texans

Een overtuigende zege tegen de Jaguars, weinigen hadden het verwacht van de Texans. Quarterback C.J. Stroud blijkt op dit moment de meest competente en NFL-ready rookie quarterback van de class van 2023. Als hij op die manier kan blijven evolueren, achter een hopelijk voor hem fitter wordende O-line, dan gaan de Texans nog verrassen dit seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers
30. (30) Carolina Panthers

De Panthers leverden een moedige prestatie af tegen de Seattle Seahawks. Met Andy Dalton als quarterback hielden ze lange tijd gelijke tred met Geno en co. Toch is het zonneklaar dat dit roster de kwaliteit mist om echt mee te strijden, zeker als in de defensie ook nog eens de beste spelers wegvallen door blessure.

Sport Amerika NFL Power Rankings Chicago Bears_Alt2
31. (31) Chicago Bears

De Chicago Bears zijn wellicht het allerzwakste team in de NFL op dit moment. De hele boel staat op instorten en de spelers weten van geen hout pijlen te maken. Justin Fields ziet zijn evolutie afgeremd of zelfs teruggedraaid. Het is dat er een team is dat dit weekend ZEVENTIG punten tegen kreeg, of de Bears zouden comfortabel laatste staan in onze NFL Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos
32. (28) Denver Broncos

70-20. Meer is er niet nodig om deze laatste plek te rechtvaardigen.


Lees hier wie de Power Rankings van vorige week aanvoerde!

Coverfoto: John McCall/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen