TNF: Browns kloppen Broncos ondanks waslijst aan geblesseerden

De Cleveland Browns hebben dankzij een ontketende D’Ernest Johnson een nipte zege geboekt tegen de Denver Broncos. Het was een nagelblijter in Cleveland, wellicht mede veroorzaakt door de rits blessures. Bij de Browns leek vooral de offense op het eerste gezicht onthoofd. Quarterback Baker Mayfield had te veel last van z’n schouder en zowel Nick Chubb als Kareem Hunt — het tweekoppige monster op running back — lagen in de lappenmand. Bij de Broncos was linebacker Alexander Johnson het grootste gemis. Hij zal dit seizoen overigens niet meer te zien zijn.

ONZICHTBARE BRONCOS OFFENSE

Ondanks de vele afwezigen in de offense bij de Browns, was de eerste helft helemaal voor het team van head coach Kevin Stefanski. Zeker in het eerste kwart ging het vlot voor Cleveland. Back-up Case Keenum deed het aardig als vervanger van Baker Mayfield en zorgde er vooral voor dat hij geen grote fouten maakte. Dat lukte vooral omdat de running game van de Browns op niveau bleef. D’Ernest Johnson kreeg de kans om zich te bewijzen. Hij sloeg in zijn examen met vlag en wimpel. Al meteen in de eerste drive rende hij voor 34 yards en liep hij een touchdown binnen.

De Broncos konden offensief niets tonen in de eerste helft. Teddy Bridgewater vond zijn receivers niet en de running game kwam niet op gang. Het mag dan ook niet verbazen dat de Broncos de kleedkamers ingingen met nul punten op het bord. Bridgewater kwam maar niet op stoom en wierp ondertussen ook nog eens een interceptie. Denver moest zich herbronnen tijdens de rust.

D’ERNEST JOHNSON GAAT LOS

De peptalk van Vic Fangio had gewerkt. De Broncos knutselden meteen na de pauze eindelijk een degelijke drive in elkaar. Courtland Sutton en Noah Fant hielpen hun quarterback een handje met enkele goeie catches en uiteindelijk was het Melvin Gordon die met een uitgestrekte arm de touchdown kon scoren. Er zat leven in de Broncos en ze maakten er nog een spannende pot football van.

Toch gaven de Browns de leiding nooit af. Dat was voornamelijk te danken aan de briljante back-up running back D’Ernest Johnson. De voormalige speler van het AAF-team Orlando Apollos rende maar liefst 146 yards bij elkaar en was een gesel voor de front-7 van de Broncos. Het was ook niet toevallig Johnson die op het einde van de game de beslissende first down haalde zodat zijn Browns de victory formation konden aannemen. Een fantastische game dus voor de 25-jarige vervanger van Nick Chubb. Met de zege klimmen de Browns terug boven .500 en blijven ze — ondanks alle blessures — meedoen voor de play-offs. De Broncos van hun kant zijn helemaal weggegleden met nu al hun vierde nederlaag op een rij. Ze startten hun seizoen nog met drie zeges. Zo wordt het moeilijk voor Vic Fangio en co om nog een rol van betekenis te spelen in de sterke AFC West.


Zin in nog meer NFL? Lees hier hoe het staat met onze Power Rankings na Week 6!

Coverfoto: Ron Schwane/AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen