Nederlander Thomas Odukoya naar de Tennessee Titans

De Nederlander Thomas Odukoya mag zich in de voorbereiding gaan bewijzen bij de Tennessee Titans. De in Almere geboren tight end werd afgelopen week niet gedraft, maar krijgt via het International Player Pathway-programma toch de kans zijn NFL-droom waar te maken.

Odukoya speelde in Nederland voor de Flevo Phantoms voor hij de stap naar de Verenigde Staten waagde. Hier kwam hij uit voor de universiteit van Eastern Michigan. Hij speelde in totaal veertig wedstrijden voor de Eagles, waarin hij 21 catches had voor in totaal 194 yards. Ook was hij goed voor vier touchdowns.

Met deze cijfers hoopte Odukoya in de afgelopen draft in één van de latere rondes opgepikt te worden door een NFL-team. Dit gebeurde echter niet, waardoor de tight end moest hopen op een mogelijkheid om zich als free agent alsnog te bewijzen. Die kans komt er nu in Nashville. Odukoya is één van de vier spelers die aan een trainingskamp mee mag doen als onderdeel van het International Player Pathway. Dit traject is ontwikkeld om meer buitenlandse spelers in de NFL te krijgen.

ROOKIE MINICAMP

Dit programma heeft in het verleden al bewezen succesvol te zijn. Zo is left tackle Jordan Mailata via dit programma in de NFL gekomen. De voormalig rugbyspeler kreeg hier de kans om te leren hoe American Football werkte. Uiteindelijk leverde dit hem een contract ter waarde van 64 miljoen dollar op bij de Philadelphia Eagles.

Of Odukoya ook zo’n succes wordt, valt nog te bezien. Hij heeft niet veel tijd om zich voor te bereiden op deze nieuwe stap in zijn loopbaan. De speler uit Almere gaat namelijk meedoen aan het rookie minicamp van de Titans. Dat begint volgende week al en is voor de tight end de kans zich dichterbij een optreden in de NFL te spelen.


Lees hier de cijfers die de Sport Amerika-redactie elk team in de afgelopen draft gaf.

Coverfoto: Al Goldis/Associated Press

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen