Thanksgiving football: Packers, Cowboys en 49ers winnen

Gisteren op Thanksgiving, één van de belangrijkste feestdagen in de USA, werden NFL fans getrakteerd op niet 1, maar 3 potjes! De Packers versloegen enigszins onverwacht de Lions in Detroit. De Cowboys hadden geen moeite met de Commanders in een game waar Daron Bland een record pakte. De 49ers hebben hun winning ways ook weer helemaal gevonden en gingen naar de #2 seed in de NFC.

PACKERS VERRASSEN IN DETROIT

Green Bay Packers @ Detroit Lions | 22-29

De Packers en Lions schoten uit de startblokken tijdens de start van Thanksgiving football. Beide teams scoorden uit hun openingsdrive, de Packers via Jayden Reed nadat Jordan Love eerder Christian Watson over 53 yards vond. De Lions scoorden meteen erna via Sam LaPorta, alweer zijn vijfde van het seizoen. Meteen erna kwamen de Packers weer op voorsprong via Tucker Kraft. Daarna stortten de Lions enigszins in in de eerste helft. Vrij snel erna verspilde Jared Goff de bal, waarna Jonathan Owens de bal binnenliep voor een derde Packers touchdown.

In de tweede helft deden de Lions wat terug, via David Montgomery. Doordat de Lions een two-point attempt binnenhaalden, werd de eerdere gemiste extra point goedgemaakt. 5 minuten voor het einde van het derde kwart maakte Detroit een bijzondere keuze. Op 4th&5 werd er voor een fake punt gekozen, maar de run was lang niet genoeg. Hierdoor kreeg Green Bay de bal diep in de endzone. Via Christian Watson maakten de Packers het verschil weer groter. De voorsprong van de Packers kwam ook niet meer in gevaar, ondanks dat Josh Reynolds nog een touchdown scoorde voor de Lions.

BLAND ZET RECORD BIJ DIKKE OVERWINNING DALLAS

Washington Commanders @ Dallas Cowboys | 10-45

De Cowboys hebben dit jaar geen enkele moeite met de mindere goden in de NFL. Waar het tegen de topteams nog wel eens moeizaam gaat, worden de slechtere teams vaak gedeclasseerd. Dit keer waren de Commanders aan de beurt.

Bij rust stond Dallas al twee touchdowns voor, dankzij Rico Dowdle, Brandin Cooks en Tony Pollard. De Commanders zetten hier via een Sam Howell-run nog iets tegenover. In de tweede helft kwam Washington er niet meer aan te pas. Touchdowns van CeeDee Lamb en KaVontae Turpin vergrootten de voorsprong. Speciale aandacht ging er verder naar de pick-six van DaRon Bland. Voor de Cowboys cornerback was het alweer zijn vijfde pick-six van het seizoen, een all-time record. Niemand deed ooit beter!

49ERS MAATJE TE GROOT VOOR SEAHAWKS

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks | 31-13

Ondanks dat beide NFC West teams dicht bij elkaar staan qua record, werd het nooit echt spannend in Seattle. Al voor rust hadden de 49ers een 24-3 voorsprong opgebouwd, dankzij Deebo Samuel en Christian McCaffrey (2x). McCaffrey staat nu al in de dubbele cijfers wat betreft rushing touchdowns dit seizoen.

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer. Jordyn Brooks haalde een pick-six op Brock Purdy binnen. Purdy speelde sowieso niet zijn beste pot als 49er, maar dat was ook niet nodig op deze Thanksgiving dag. Voor de 49ers voegde Brandon Aiyuk nog een td toe aan het totaal.

Door deze overwinning pakken de 49ers de koppositie in de NFC West steviger vast en zijn ze bovendien #2 seed in de NFC.