Road to the Super Bowl: Kansas City Chiefs

Niet indrukwekkend, maar indrukwekkend degelijk: zo kan je de weg van de Kansas City Chiefs naar de Super Bowl omschrijven. Het gaspedaal werd pas ingedrukt in de play-offs, voordien ging het op cruise control.

De Kansas City Chiefs konden na het winnen van de Super Bowl bijna alle starters in huis houden; een zeldzaam gegeven na het winnen van de Vince Lombardi Trophy. Een tweede opeenvolgende Super Bowl halen werd dan ook bijna een verwachting voor de Chiefs. Uiteindelijk verloren de Chiefs twee belangrijke figuren uit de Super Bowl aan de COVID-19 opt-outs voor het seizoen: guard Laurent Duvernay-Tardif en running back Damien Williams.

Het seizoen begon met een affiche tegen de Houston Texans en Deshaun Watson, toen nog in gelukkiger tijden. Toch voor de partij, want tijdens de wedstrijd werd snel duidelijk dat de Chiefs een vliegende start aan het seizoen namen. De spotlights waren voor rookie running back Clyde Edwards-Helaire, die rushte voor 138 yards en een touchdown. Patrick Mahomes deed wat hij bijna altijd doet: 24 voor 32, drie touchdowns en een passer rating van 123. De startblokken bleven verschroeid achter.

VERSLIKT TEGEN RAIDERS

Daarna volgden overwinningen versus de LA Chargers en Baltimore Ravens, ook New England werd opzij gezet. In week vijf speelden Mahomes en co. tegen de nieuwbakken Raiders uit Las Vegas. Op dat moment wisten de Chiefs al 336 dagen lang niet meer wat verliezen was. Las Vegas kwam als de grootste underdog van de week naar Arrowhead Stadium, maar trok met een W terug naar de Strip. Offensief bleven de Chiefs enkele drives stagneren, zonder punten te scoren.

In de allerlaatste drive van de wedstrijd werd Mahomes gestopt door de defensive line van de Raiders op een QB sneak op fourth down. De Raiders klopten de Chiefs eigenlijk in hun eigen spelletje; door mee te gaan in de shoot-out in plaats van te focussen op defense, running the bal en zo de bal uit de handen van Mahomes te houden. De NFL verslikte zich in de koffie. “De Chiefs zijn te kloppen.”

NIET OVERTUIGEND, WEL WINNEND

IJdele hoop, zo bleek. De Chiefs gooiden daarna elke tegenstander over de schouder. Tegen Denver scoorden ze 43 punten en tegen de Jets gooide Mahomes vijf touchdowns. Tegen de Carolina Panthers in week 9 ging de reeks overwinningen verder, maar de partij was met 33-31 behoorlijk close. Daarna leken de Chiefs een beetje middelmatig naar hun niveau. De verwachtingen voor de kampioenen lagen zo hoog dat zelfs het kloppen van onder meer Tampa Bay, New Orleans en Buffalo on the road niet voldoende was om iedereen te overtuigen. Tegenstanders werden niet meer weggeblazen, wat wel verwacht wordt van dit team.

DE TELEFOON VAN HILL

De wedstrijd versus de Bucs moeten we uiteraard nog even belichten. De Chiefs wonnen met 27-24, maar het verschil op het veld was groter. Mahomes gooide voor vier touchdowns en 462 yards, Tyreek Hill brak los met 269 receiving yards en drie touchdowns. ‘Cheetah’ herhaalde het hilarische telefoongesprek van Shannon Sharpe met de National Guard. “Help is on the way!”, klonk het toen. Of Hill zondag opnieuw de telefoon nodig heeft, moet nog blijken.

Uiteindelijk moest het grootste gevaar van de Chiefs komen in de AFC Championship. De Buffalo Bills, met een Josh Allen op MVP-niveau, werden vooraf getipt als een team dat mee kon met de offensieve slagkracht van de Chiefs. Zij kwamen ook 9-0 achter, maar toen begon een rondje pesten van de Bills. Mahomes en zijn vrienden scoorden 38 punten van de volgende 44 in de wedstrijd. Wedstrijd over, welkom Super Bowl.

Coverfoto: Jay Biggerstaff/USA Today Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen