NFL Weekly: Julio Jones bevestigt vertrek, Vinatieri met pensioen

Het grootste nieuws van de week kwam meteen op maandag. Julio Jones bevestigde live in de ether dat hij geen deel meer zal uitmaken van de Atlanta Falcons in 2021. Er viel echter nog meer nieuws te rapen afgelopen week. Zo hing een legendarische kicker zijn schoenen aan de haak en werd er opnieuw een vrouw gepromoveerd naar een topfunctie. Dit en meer in de NFL Weekly!

JULIO JONES OVER TOEKOMST IN ATLANTA: “DAAR BEN IK WEG”

Vorige week al schreven we over de trade-geruchten rondom Julio Jones. Jones zelf deed er deze week nog een flinke schep bovenop. Maandag werd hij door Shannon Sharpe tijdens het tv-programma “Undisputed” opgebeld met de vraag waar zijn toekomst lag. Het antwoord van Julio Jones liet weinig aan de verbeelding over. “Ik ben daar weg, man” was de veelzeggende quote die nadien gretig gedeeld werd op alle social media. Daarop vroeg Sharpe waar hij dan naartoe zou willen gaan, waarop Jones verklaarde dat hij naar een plek wil waar hij kan winnen.

De Falcons waren not amused met de vlucht vooruit van Jones en proberen de prijs zo hoog mogelijk te houden. Volgens verschillende bronnen zou Atlanta op z’n minst een eerste ronde pick in ruil willen voor de toekomstige Hall of Famer. De New England Patriots liggen nog steeds in pole positie voor Jones, maar ook de Tennessee Titans zouden een bod voorbereiden. Volgens Chris Simms en verschillende andere bronnen zou Jones zelf zijn potentiële bestemmingen verfijnd hebben tot New England en Tennessee. We verwachten dat de deal deze week, na 1 juni, in een stroomversnelling komt. Wordt vervolgd!

ADAM VINATIERI STOPT NA MEER DAN 20 JAAR MET FOOTBALL

Adam Vinatieri was te gast bij de Pat McAfee Show afgelopen woensdag. Daarin gaf hij aan zijn voormalige teamgenoot de primeur dat hij het na 24 seizoenen in de NFL voor bekeken houdt. Vinatieri stond ook in 2020 al niet meer op het veld nadat hij een opvallend matig 2019 doormaakte. Op 48-jarige leeftijd heeft Vinatieri nu finaal de beslissing genomen om zijn legendarische voet zijn welverdiende rust te gunnen.

Vinatieri kan terugblikken op een carrière waar de meeste spelers enkel maar van kunnen dromen. Hij heeft gedurende zijn tijd bij de New England Patriots en de Indianapolis Colts de records opgestapeld en wordt deel velen beschouwd als de beste kicker allertijden. Toen Vinatieri voor het eerst een bal mocht trappen in de NFL, in 1996, waren Joe Burrow en Trevor Lawrence nog niet eens geboren. Zijn meest memorabele momenten beleefde Vinatieri bij de New England Patriots. Zo was er de beruchte Tuck Rule Game in 2001 tegen de Raiders, waar Vinatieri met twee field goals in een ware sneeuwstorm zijn team een 16-13 overwinning bezorgde. Hij bezorgde Tom Brady ook zijn eerste Super Bowl toen hij in Super Bowl XXXVI de bal binneschoot vanop 48 yards in de laatste seconden. Met 2.673 gescoorde punten kan Vinatieri nu al zijn maten laten opnemen voor zijn gouden jas.

CATHERINE RAICHE NIEUWE VP OF FOOTBALL OPERATIONS BIJ EAGLES

De opmars van vrouwen in hoge posities in de NFL duurt voort. Vorige week berichtten we al over het aanstellen van Kelly Kleine als Director of Football Operations bij de Broncos. Deze week hebben de Philadelphia Eagles Catherine Raiche gepromoveerd tot Vice President of Football Operations. Daarmee wordt Raiche de hoogst geplaatste vrouw in personeelszaken in de geschiedenis van de NFL. Raiche maakt al sinds 2019 deel uit van de Eagles en vervangt de naar Cleveland vertrokken Andrew Berry, die daar de GM-positie overneemt. Meer en meer vrouwen vinden dus hun weg naar de top in de NFL. Mogen we binnenkort ook meer vrouwelijke GMs en coaches verwachten?

OVERIG NIEUWS

  • Todd Gurley bezocht deze week de Detroit Lions om er mogelijk een contract te tekenen. Gurley is een vrije speler en zou herenigd kunnen worden met Jared Goff. In Detroit zou Gurley de concurrentie moeten aangaan met D’Andre Swift en Jamaal Williams;
  • De NFL en de spelersvakbond, de NFLPA, hebben een akkoord gevonden over de salary cap voor 2022. Het nieuwe plafond zou op 208,2 miljoen dollar gezet worden en ligt dus bijna 30 miljoen dollar hoger dan de cap voor 2021. Het finale cijfer zal pas in februari 2022 vastgelegd worden, maar dat er nu al een akkoord is, is een bemoedigend signaal voor iedereen in de NFL;
  • Tom Brady zal voor de tweede keer deelnemen aan The Match. Dat is een 2-tegen-2 golfwedstrijd tussen teams van professionele golfers en sterren uit andere sporten. Tom Brady zal in juli opnieuw de handen ineenslaan met Phil Mickelson – winnaar van de meest recente PGA Championship – om het op te nemen tegen het team van Bryson DeChambeau en Aaron Rodgers. Benieuwd of Brady net als afgelopen januari Rodgers opnieuw een neus kan zetten;
  • Eigenlijk is het oud nieuws, maar nu is het officieel in kannen en kruiken: Antonio Brown keert in 2021 terug naar de Tampa Bay Buccaneers. Hij doorstond de fysieke testen en tekende een contract voor 6,25 miljoen dollar, waarvan 3,1 miljoen gegarandeerd.

Bron coverfoto: Matt Kryger/Indystar

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen