NFL Previews: De NFC Championship Game

De climax van het seizoen komt eraan. Dit weekend spelen de beste teams van de Conferences de Championship Games tegen elkaar voor een plek in de Super Bowl. Vandaag beschouwen we de NFC Championship Game voor. Spelen de Rams straks in hun eigen stadion om de Super Bowl? Kunnen de 49ers naar hun tweede Super Bowl in drie jaar tijd? Lees het hier.

San Francisco 49ers (12-7) @ Los Angeles Rams (14-5)

SoFi Stadium | Zondagnacht | 00.30

De NFC Championship Game is dit jaar een NFC West matchup. De Rams en de 49ers treffen elkaar voor de derde keer dit jaar. De afgelopen zes onderlinge wedstrijden werden allemaal door de 49ers gewonnen. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen, wonnen de 49ers in overtime en dwongen daarmee een plek in de play-offs af. Die wedstrijd in SoFi stadium leek een thuiswedstrijd voor de ploeg uit San Francisco. Deze keer hebben de Rams restricties op de kaartverkoop toegepast waardoor dit nu minder het geval lijkt te worden.

De Rams en de 49ers zijn beide teams met een sterke defensie. Tegen de Bucs maakte de defensive line, onder leiding van Aaron Donald en Von Miller, Tom Brady het leven zuur. De offensive line van de 49ers is tot nu toe vrij matig in de play-offs, ondanks de aanwezigheid van Trent Williams. De defensie van de 49ers is de voornaamste reden dat de ploeg nu in de Championship Game staat.

Beide teams hebben weinig last van blessures. Bij de 49ers zijn alle belangrijke namen fit, ook Williams. Bij de Rams zijn Joseph Noteboom en Andrew Whitworth vraagtekens voor de OL. Tegen de Bucs deed de OL van de Rams het overigens uitstekend zonder Whitworth.

WELKE QUARTERBACK MAAKT DE MINSTE FOUTEN?

De belangrijkste vraag voor beide teams is of hun quarterback zonder al te grote fouten blijft. Jimmy Garoppolo is zeker niet van wereldklasse en bovendien is hij ook niet helemaal fit de play-offs ingegaan. De 49ers aanval leunt dan ook vooral op de run game, met Elijah Mitchell en het Zwitserse zakmes Deebo Samuel. Het zal voor de 49ers de opdracht zijn om deze run game op gang te brengen tegen de zeer sterke run defense van de Rams.

Aan de andere kant verdeelt Matthew Stafford het spel. Bij Stafford is het altijd afwachten hoe hij speelt. De quarterback kan briljante momenten afwisselen met onbegrijpelijke fouten, soms in dezelfde wedstrijd. Stafford kan leunen op Cooper Kupp, die het seizoen van zijn leven speelt, en de opgeleefde Odell Beckham. Running back Cam Akers is ondertussen ook weer terug van zijn blessure. Ondanks dat Akers goede dingen laat zien als rusher, viel hij tegen de Bucs vooral op met twee fumbles die de wedstrijd onnodig spannend maakten.

Voor beide verdedigingen is het dan ook belangrijk om de quarterback van de tegenstander onder druk te zetten. Zowel Garoppolo als Stafford maken fouten als ze worden opgejaagd door de verdediging van de tegenstander. Als beide quarterbacks tijd krijgen om de bal te gooien, wordt de secondary van beide teams veel aangevallen. Zowel bij de 49ers als de Rams is de secondary de zwakke plek, hoewel de Rams natuurlijk beschikken over cornerback Jalen Ramsey.

COACHES MET EEN GEDEELD VERLEDEN

Beide coaches kennen elkaar al lang. Sean McVay en Kyle Shanahan zaten samen bij het Washington Football Team; toen nog de Redskins. McVay had de leiding over de tight ends en Shanahan was de offensive coordinator. Beide mannen hebben zich ontwikkeld tot uitstekende head coaches die al jaren goed presteren met hun teams. Zowel McVay als Shanahan stond al eerder in de Super Bowl met hun team.

Het wordt hoe dan ook een spannende wedstrijd in LA. De 49ers hebben het verleden dat in hun voordeel spreekt, terwijl de Rams op papier het betere team hebben. Het wordt interessant hoe beide head coaches elkaar gaan proberen te bestrijden. Hoe dan ook kent dit NFL-seizoen tot nu toe veel verrassingen, maar dat is nu voorbij, omdat de Rams dit weekend aan het langste eind gaan trekken. Voorspelling: Rams


Lees hier onze 4-on-4 over onder andere de Championship Games!

Artwork: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen