NFL Previews: De AFC Championship Game

De climax van het seizoen komt eraan. Dit weekend spelen de beste teams van de Conferences in de Championship Games tegen elkaar voor een plek in de Super Bowl. Vandaag beschouwen we de AFC Championship Game voor. Kunnen de Bengals de Chiefs voor de tweede keer dit seizoen verrassen? Of zetten de Chiefs hun bloedvorm door? Lees snel verder.

Cincinnati Bengals (12-7) @ Kansas City Chiefs (14-5)

Arrowhead Stadium | Zondag | 21.00

De Cincinnati Bengals en de Kansas City Chiefs maken zondag uit wie de AFC vertegenwoordigt in Super Bowl LVI. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de teams elkaar treffen. In week 17 wonnen de Bengals met 34-31. Cincinnati won toen dankzij een geweldige Joe Burrow (446 yards, 4 TDs) en Ja’Marr Chase (266 yards, 3 TDs). De Chiefs hadden toen moeite om aanvallend momentum te creëren en werden geplaagd door veel penalty calls.

De Bengals zullen wederom een dergelijke prestatie nodig hebben van Burrow en Chase. Tegen de Titans was het spel bij vlagen erg moeizaam. Vooral de offensive line was een gatenkaas, met 9 sacks op Burrow tot gevolg. Het is te hopen voor de Bengals dat de OL zondag beter staat, want de defensive line van de Chiefs verkeert in goede vorm. Mannen als Chris Jones, Melvin Ingram en Frank Clark kunnen het iedere OL lastig maken. Als de OL van de Bengals wederom zo zwak speelt, zal coach Zac Taylor deze keer wel aanpassingen moeten maken. Tegen de Titans leek het alsof Burrow steeds genoeg tijd in de pocket had om zijn ding te doen, terwijl dat helemaal niet het geval was. Taylor schakelde toen echter niet over naar het gebruik van screen passes en dergelijke om Burrow te ontzien.

De grootste kansen voor de Bengals liggen in de secondary van de Chiefs. Zoals gezegd werd deze in week 17 al weggeblazen door Burrow en Chase. Gelukkig voor de Chiefs lijkt Tyrann Mathieu wel mee te spelen tegen de Bengals. De Buffalo Bills lieten afgelopen weekend al zien dat de secondary van de Chiefs zonder Mathieu niet al te best is.

MAHOMES EN CHIEFS AANVAL IN BLOEDVORM

Het grote gevaar van de Chiefs is natuurlijk de aanval. Afgelopen weekend tegen de Bills waren met name Patrick Mahomes, Tyreek Hill en Travis Kelce weer ouderwets op dreef. De kans dat de Chiefs, net als de Titans, meerdere ballen opgeven aan de Bengals defense is dan ook vrij klein. De directe strijd tussen Hill en de cornerbacks van de Bengals wordt interessant. Hill was bij vlagen ongrijpbaar tegen de Bills, terwijl A.J. Brown het de secondary van de Bengals heel lastig maakte.

De Chiefs worden geleid door één van de beste coaching duo’s in de NFL. Head Coach Andy Reid en Offensive Coordinator Eric Bieniemy worden alom gewaardeerd in Kansas. Reid en Bieniemy zijn verantwoordelijk voor de soepel lopende aanval van de Chiefs. Hill vergeleek de twee na de wedstrijd tegen de Bills met het dominante Los Angeles Lakers duo Kobe Bryant en Shaquille O’Neal. Dat Reid met de Chiefs voor de vierde opeenvolgende keer in de AFC Championship Game staat en voor de derde opeenvolgende keer voor een plek in de Super Bowl speelt, zegt alles over de kwaliteiten van de coach.

De Chiefs zijn op voorhand overduidelijk favoriet in deze Championship Game. Mochten de Bengals wel winnen, dan zijn ze na de 2017 Eagles, de 2009 Saints, de 2003 Panthers en de 2001 Patriots het vijfde team dat de Super Bowl bereikt nadat ze het jaar ervoor laatste werden in hun divisie. De Bengals hebben dit jaar al laten zien dat ze een kans maken, maar ze gaan het heel lastig krijgen tegen Kansas City. De ploeg uit Cincinnati kwam dit jaar verder dan verwacht, maar de kwaliteiten en ervaring van de Chiefs geven de doorslag in deze wedstrijd. Voorspelling: Chiefs


Lees hier onze head coach tracker!

Artwork: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen