NFL Previews: De AFC Divisional Round

Aankomend weekend begint de Divisional Round in de NFL. De winnaars van het Super Wild Card Weekend strijden samen met de #1 seeds om een plekje in de Conference Championship Games. Vandaag kijken we naar de AFC Divisional Round. Kunnen de Bengals hun sprookje voortzetten tegen de uitgeruste Titans? Wie wordt de winnaar in de herhaling van de AFC Championship Game van vorig jaar? Lees snel verder.

AFC Divisional Round - Bengals@Titans

Cincinatti Bengals (11-7) @ Tennessee Titans (12-5)

Nissan Stadium | Zaterdag| 22.30

Afgelopen weekend beëindigden de Bengals tegen de Raiders een periode van 31 jaar waarin ze geen play-off wedstrijd wonnen. Het spel was met name in de tweede helft niet fantastisch, maar de Bengals hadden enigszins geluk dat de Raiders niet veel beter speelden. Ze treffen nu de uitgeruste Titans, die dankzij hun #1 seed een weekend vrij konden nemen.

De Bengals kwamen niet zonder kleerscheuren uit de wedstrijd tegen de Raiders. DT Larry Ogunjobi liep een voetblessure op, die het einde van zijn seizoen betekent. Daarnaast zat DE Trey Hendrickson in het concussion protocol, hoewel hij de wedstrijd tegen de Titans wel gaat halen. De Bengals kunnen deze spelers slecht missen, vooral omdat de Titans zeer waarschijnlijk weer gebruik kunnen maken van Derrick Henry. Henry leek bezig aan een historisch seizoen tot hij geblesseerd raakte in week 8 tegen de Colts.

PASS VERSUS RUSH

Beide teams zullen het vooral van hun aanval moeten hebben om deze wedstrijd te winnen. De Bengals hebben met name een sterke passing game, met Joe Burrow en Ja’Marr Chase als blikvangers. Zij treffen een Titans verdediging die dit jaar gemiddeld 245 passing yards per game opgeeft en daarmee één van de slechtste defenses in de NFL is. De Bengals hebben met Joe Mixon ook een getalenteerde running back, maar de rush defense van de Titans is juist weer één van de sterkste in de NFL. De passing game zal bij de Bengals dus het verschil moeten maken.

De Titans moeten het van hun running game hebben. Nu Henry zijn terugkeer maakt, zal de focus daar alleen maar meer op komen te liggen. De Bengals rush defense liet dit jaar gemiddeld 102 rushing yards per game toe, waarmee het zevende staat in rushing yards allowed. De pass defense van de Bengals is een stuk zwakker, met 250 toegestane yards per game. Echter, het receiver duo A.J. Brown en Julio Jones verkeert dit jaar niet in topvorm. Als de Bengals Henry kunnen afstoppen, maken ze een goede kans.

De offensive lines van beide teams zijn niet om over naar huis te schrijven. Het is dus interessant om in de gaten te houden welke verdediging het beste bij de quarterback van de opponent kan komen. De Bengals hebben met Henderson iemand die 14 sacks noteerde in het reguliere seizoen. Daar tegenover hebben de Titans Harold Landry III, die 12 sacks bij elkaar speelde. Als we de vorm van de Bengals aanval en het gebrek aan wedstrijdritme bij Henry in ogenschouw nemen, kunnen de Bengals zomaar voor een upset zorgen. Voorspelling: Bengals

AFC Divisional Round - Bills@Chiefs

Buffalo Bills (12-6) @ Kansas City Chiefs (13-5)

Arrowhead Stadium | Zondagnacht | 00.30

Deze ploegen troffen elkaar vorig jaar in de AFC Championship Game en toen wonnen de Chiefs overtuigend. Echter, in week 5 van dit jaar lieten de Bills zien dat ze een stuk dichter naar de Chiefs toegegroeid zijn. De Chiefs verdediging wist zich geen raad met Josh Allen, die voor 315 yards en 3 touchdowns gooide en daar ook nog 59 rushing yards en een rushing touchdown aan toevoegde. De Bills wonnen die wedstrijd dan ook met 38-20.

De wedstrijd zal een strijd worden tussen twee quarterbacks van wereldklasse. Zowel Allen als Patrick Mahomes liet tijdens het Super Wild Card Weekend zien in uitstekende vorm te verkeren. Allen leverde een ware masterclass af tegen de Patriots, maar ook Mahomes liet van zich spreken tegen de Steelers.

DEFENSE MAAKT HET VERSCHIL

Aan de aanvallende capaciteiten van beide teams hoeft niet getwijfeld te worden, daarin ontlopen de Bills en de Chiefs elkaar dan ook weinig. De verdediging van de Bills is één van de sterkste in de NFL. De verdediging van de Chiefs begon ronduit dramatisch aan het seizoen. Echter, ze herstelden zich later en behoren inmiddels tot één van de betere units in de NFL.

De Chiefs verdediging moet gemiddeld per game 248 yards toestaan en dat is veel. Dit heeft met name te maken met de secondary van de Chiefs, die te boek staat als vrij matig. Kansas City zal dan ook de handen vol hebben aan Allen, Stefon Diggs en de in vorm verkerende running back Devin Singletary.

Voor beide teams liggen er kansen in de pass rush. Het team dat het de quarterback van de tegenstander het moeilijkst kan maken, heeft een goede kans hebben op de overwinning. Het wordt hoe dan ook een spannende pot tussen twee teams die elkaar weinig ontlopen. Voor de Chiefs wordt het lastig om de aanval van de Bills in toom te houden en daarom gaan Allen en co aan het langste eind trekken. Voorspelling: Bills

Artwork: Bo Schalbroeck (BoGraphix)

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen