NFL Previews: Cincinnati Bengals – Kansas City Chiefs

De AFC Championship Game is een herhaling van vorig jaar geworden. Wederom nemen de Cincinnati Bengals het in Arrowhead op tegen de Kansas City Chiefs. De editie van vorig jaar werd een instant classic. Wat kunnen we dit weekend verwachten? Wie gaat gaat de AFC vertegenwoordigen in de Super Bowl? Lees het hier!

Arrowhead Stadium | Zondagnacht| 00:30

Drie keer eerder troffen Joe Burrow en Patrick Mahomes elkaar in een onderling duel. Mahomes, die voor velen de beste quarterback in de NFL is en dit jaar waarschijnlijk zijn tweede MVP-troffee gaat winnen, wist nog nooit van Burrow te winnen. Vorig jaar implodeerden de Chiefs na een ijzersterke eerste helft, waardoor de Bengals uiteindelijk in OT aan het langste eind trokken en naar de Super Bowl mochten. In week 13 van dit jaar wonnen de Bengals in eigen huis met 24-27. Na het wervelende optreden van de Bengals tegen de weerloze Buffalo Bills, lijkt er wederom een kraker van een wedstrijd in het verschiet te liggen.

IS MAHOMES FIT GENOEG OM DE BENGALS DEFENSE TE KRAKEN?

Het was het verhaal van de wedstrijd tussen de Jaguars en de Chiefs: de enkelblessure van Mahomes. Hij speelde, na een korte onderbreking, de wedstrijd wel uit, maar van harte ging het niet. Het ziet er naar uit dat Mahomes gewoon meedoet tegen de Bengals zondag, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat hij dan 100% fit is. Dat is een behoorlijke aderlating voor de Chiefs, want Mahomes en zijn offense komen te staan tegen een van de betere defensies in de NFL op het moment. Defensive coordinator Lou Anarumo is in staat zijn unit tijdens wedstrijden voortdurend aan te passen aan de tegenstander, waardoor deze soms nauwelijks vooruit komt. Tegen de Bills werd de rungame van Buffalo volledig gestopt door een ijzersterke defensive line onder leiding van DJ Reader en BJ Hill. De secondary met als uitblinker rookie Cam Taylor-Britt had Stefon Diggs volledig in bedwang. De Chiefs lijken hoe dan ook een zware kluif te gaan krijgen aan deze defensie. Ondanks de blessure van Mahomes is er natuurlijk wel hoop voor de Chiefs. Andy Reid laat Mahomes samen met onder andere Travis Kelce zo goed spelen dat Tyreek Hill nauwelijks gemist is in KC.

KAN DE BENGALS OL BURROW WEER BESCHERMEN?

Vorig jaar bereikten de Bengals de Super Bowl met een offensive line die al bijna uit elkaar viel als een edge rusher er naar keek. Dit jaar pasten de Bengals stevige upgrates op deze unit, met succes. Door blessures was Cincinnati echter genoodzaakt met 3 back-ups te beginnen tegen de Bills. Voor veel mensen was dit een reden om te vermoeden dat de Bengals er uit zouden gaan, maar niets bleek minder waar. Burrow kon doen en laten wat hij wilde, terwijl Joe Mixon zijn tweede 100-rushing yard game van het seizoen bij elkaar kon rennen. Zowel Alex Cappa als Jonah Williams zitten midden in hun herstel en er zij zullen zondag wederom niet spelen. Dan is het de vraag of de gehavende OL van de Bengals nog een keer stand weet te houden. Ze treffen een Chiefs defense die up front prima spel vertoond. Met name DT Chris Jones heeft een van zijn beste seizoenen achter de rug en kan voor veel problemen zorgen bij de Bengals aanval.

BENGALS EN CHIEFS LIGGEN DICHTER BIJ ELKAAR DAN VORIG JAAR

Vorig jaar waren de Bengals in de AFC Championship Game de absolute underdogs. Dit was eigenlijk de gehele playoffs het geval. Dit jaar is dat anders. Met een fitte Mahomes en in Arrowhead zouden de Chiefs weer favoriet zijn, maar zijn blessure verandert dit. Hoe dan ook, ook part four van Burrow vs. Mahomes heeft alles in zich om weer een klassieker te worden. We kunnen in ieder geval langzaam maar zeker gaan stellen dat er een nieuwe rivalry bij is in de AFC. Voorspelling: Bengals.


Lees hier en hier hoe de Bengals en de Chiefs in de AFCCG terecht kwamen!

Coverfoto: Bo Schalbroekx/BoGraphix

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen