Eagles na ruime zege op 49ers naar Super Bowl

De Philadelphia Eagles staan in de Super Bowl. In een eenzijdig duel met de San Francisco 49ers was de ploeg van coach Nick Sirianni te sterk. Mede door het uitvallen van beide quarterbacks hadden de bezoekers weinig in te brengen in Philly en werd het uiteindelijk 31-7 voor de als eerste geplaatste ploeg.

De Eagles kregen als eerste de bal en de ploeg ging onder leiding van Jalen Hurts direct goed van start. De ploeg ging het veld over, al was het wel steeds met kleine stappen. Op de rand van field goal range leek de ploeg te stranden, maar Sirianni zette direct de toon om ervoor te gaan. Hurts gooide op 4th&3 de bal naar DeVonta Smith, die de bal op spectaculaire wijze wist te vangen. Of leek te vangen, want in de herhaling leek het dat de bal de grond raakte. De Eagles gingen snel verder, zodat de 49ers geen kans hadden om de vangbal te challengen en Miles Sanders liep direct de touchdown binnen.

De 49ers gingen onder leiding van Brock Purdy de tegenaanval in. De rookie was in de weken voorafgaand aan het duel het verhaal van het seizoen. Als laatste gekozen in de draft en na zeven starts nog altijd ongeslagen. Met korte passes op George Kittle en Brandon Aiyuk wist hij het spel van de voorgaande weken te herhalen, maar daarna sloeg het noodlot toe. Haason Reddick, de beste verdediger van de Eagles, kwam tegenover een tight end te staan, waarna hij Purdy wist te bereiken op het moment dat die de bal wilde gooien.

CHALLENGE DOOR SIRIANNI

De bal werd door de scheidsrechters als incomplete pass gezien, maar Sirianni was het hier niet mee eens. Hij gooide zijn challengevlag en met succes. Het was een duidelijke fumble, waardoor de bal naar Philadelphia ging. Toch was dit niet het ergste voor de 49ers. Purdy raakte bij de play namelijk ook geblesseerd aan zijn elleboog. Hierdoor kon hij niet meer gooien en moest hij vervangen worden door Josh Johnson, de vierde quarterback van de 49ers.

Ondanks deze tegenslag wisten de 49ers nog een tijdje in de wedstrijd te blijven. De defensie van San Francisco stond als een huis en de Eagles kwamen aanvallend niet ver. Johnson had moeite bij zijn eerste drives, maar in het tweede kwart sloegen de 49ers toch terug. Het was vooral Christian McCaffrey die het hier op zijn heupen had en zelf de touchdown binnenliep na een knappe run.

HERSENSCHUDDING JOSH JOHNSON

De Eagles lieten zich niet uit het veld slaan en leken nog voor het einde van de eerste helft het duel te beslissen. De thuisploeg wist eindelijk de verdediging van de 49ers uit te putten en de running game begon op gang te komen. Sanders scoorde opnieuw een touchdown over de grond. Johnson verloor direct daarop de bal nadat een snap tegen zijn helm kwam, waarna Boston Scott ook een touchdown kon scoren voor een 21-7 ruststand.

Als het duel toen nog niet over was, dan was het dat wel in de eerste drive na rust. Niet dat de 49ers fouten maakte, maar opnieuw was de defensive line van de Eagles te sterk voor de offensive line van de 49ers. Ndamukong Suh wist Johnson te raken, die hierbij ongelukkig met zijn achterhoofd op het veld terechtkwam. Hierbij liep de reserve QB een hersenschudding op, waardoor ook hij het veld moest verlaten. Purdy kwam met de Super Bowl op het spel nog wel terug met zijn blessure, maar het was al snel duidelijk dat hij niet ver meer kon gooien.

JALEN HURTS SNEAK

Het stelde de Eagles in staat om alles op de rundefensie te zetten, waardoor de 49ers niet meer gevaarlijk zouden worden. Aanvallend ging de thuisploeg door over de grond, normaal de kracht van de defensie van de 49ers. Maar mede door overtredingen konden de Eagles opnieuw een lange drive neerzetten, die bijna acht minuten duurde. Met een nieuwe touchdown, dit keer een sneak van Hurts, was de stand bij de start van het vierde kwart 28-7.

In het vierde kwart liep de frustratie bij de 49ers steeds verder op, die door onnodige penalty’s de Eagles helemaal naar de finish hielpen. De thuisclub scoorde nog een field goal voordat een vechtpartijtje ervoor zorgde dat Trent Williams (San Francisco) en K’Von Wallace (Philadelphia) het veld uit werden gestuurd.

Voor het resultaat maakte het niet veel uit, want de Eagles kwamen niet meer in de problemen, waardoor de ploeg van Nick Sirianni naar de Super Bowl gaat. Hier zal het over twee weken aantreden tegen de Kansas City Chiefs, die later op de avond de Cincinnati Bengals met 23-20 versloegen.


Lees hier de preview van het duel tussen de Eagles en 49ers.

Coverfoto: Tim Nwachukwu/Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen