NFL play-offs: Texans overpoweren Browns, Chiefs winnen in kou

De eerste twee wedstrijden in het NFL Super Wild Card Weekend zitten erop. C.J. Stroud leidde de Texans met een knalprestatie langs de Browns, waar Joe Flacco verzaakte in de tweede helft. De Chiefs hadden in de vrieskou geen enkele moeite met de onderkoelde Dolphins.

Cleveland Browns @ Houston Texans | 14-45

Het was C.J. Stroud voor en C.J. Stroud na bij de Texans. Waar de Browns enkele weken geleden nog makkelijk wonnen van Houston zonder Stroud, was het nu volledig andersom. In de eerste helft gingen de ploegen nog gelijk op, en het was genieten geblazen. Beide teams begonnen guns blazing. Na een field goal van Houston kwamen de Browns via Kareem Hunt als eerste effectief in de endzone. Lang duurde dit niet, Stroud wist Nico Collins te vinden om weer op voorsprong te komen. De Browns deden snel weer wat terug via wederom Hunt.

Na een lange touchdown run van Brevin Jordan kwam Houston weer op voorsprong, en deze kwam niet meer in gevaar voor de Texans. Nog voor rust gooide Stroud zijn derde touchdown van de wedstrijd naar Dalton Schultz. De statistieken van Stroud in de eerste helft tegen een van de beste defenses in de NFL: 11/16, 236 yds, 3 TD. En dat had nog meer kunnen zijn, ware het niet dat enkele ballen werden gedropt en dat Stroud een touchdown-pass miste.

Browns storten in

Met een 24-14 tussenstand deden de Browns bij rust nog mee in de wedstrijd. In het derde kwart begon echter de totale ineenstorting. Flacco gooide in een kort tijdsbestek twee pick-sixes, naar Steven Nelson en Christian Harris. In het vierde kwart kwam hier nog een touchdown van Devin Singletary bij op, en waren de Texans definitief uit het zicht verdwenen. Dat Stroud al vroeg in het vierde kwart niet meer op hoefde te treden, maakte het extra pijnlijk voor de Browns.

CHIEFS VERSLAAN DOLPHINS IN IJSKOUD ARROWHEAD

Miami Dolphins @ Kansas City Chiefs | 7-26

Het was ijs- en ijskoud in Arrowhead. De wedstrijd tussen de Steelers en de Bills werd verplaatst vanwege de weersomstandigheden, maar de Dolphins en Chiefs traden aan bij gevoelstemperaturen van -30 en kouder. Stevig minpunt voor de Dolphins: zij moesten zonder een goede pass rush spelen. Mannen als Bradley Chubb en Andrew Van Ginkel konden niet meespelen.

De Chiefs kwamen op voorsprong in hun openingsdrive. Na een paar mislukte passes om de drive mee te beginnen, besloten de Chiefs toch maar te gaan rennen via Isiah Pacheco. Dit ging een stuk beter en Patrick Mahomes rondde de drive af met een touchdown-pass op Rashee Rice. De Dolphins konden daar niet meteen wat tegenover stellen. Sterker nog: Tua Tagovailoa gooide een onbegrijpelijke interceptie naar Mike Edwards. De Chiefs profiteerden hier enigszins van: Harrison Butker maakte een field goal aan het begin van het tweede kwart en bracht de stand op 10-0. Het antwoord van Miami liet niet lang op zich wachten. Tyreek Hill, die geen enkele bal kreeg in het eerste kwart, ving twee ballen in de drive, waarvan de tweede een touchdown opleverde.

Dolphins komen er niet meer aan te pas

Nog voor rust breidden de Chiefs hun voorsprong al uit. Eerst leek Rice zijn tweede touchdown van de avond te vangen, maar die touchdown werd geannuleerd vanwege een illegal block. Wel wist KC nog tweemaal een field goal te scoren voor rust, waarmee de ruststand 7-16 werd. Na rust werd de wedstrijd nooit meer spannend. De Chiefs scoorden nog een field goal en een touchdown via Pacheco, terwijl de Dolphins geen punten meer verkregen via hun drives.

De Chiefs wonnen al met al dus vrij makkelijk van de Dolphins en gaan richting de Divisional Round. Daar zullen ze of tegen de Texans spelen, of tegen de Bills als deze winnen van de Steelers aankomende maandag.

Lees hier alle previews van het Super Wild Card Weekend!

Coverfoto: Christian Smith/Associated Press