NFL op zondag: Jets en Lions zorgen voor onverwacht vuurwerk

De Lions en Jets die van de Packers en Bills winnen. Voorafgaand aan het seizoen had niemand hier rekening mee gehouden, maar in het verloop van dit seizoen is het niet eens zó vreemd. De sensationele zeges waren slechts twee van de meestal niet goede, maar wel vermakelijke vroege wedstrijden in de NFL op zondag.

NEW YORK JETS BEZORGEN BILLS ONVOORZIENE KATER

Buffalo Bills @ New York Jets | 17-20

Wie vooraf had ingezet op een overwinning van de New York Jets tegen de schijnbaar onverslaanbare Buffalo Bills, is op dit moment een hoop centjes rijker. Wie halverwege het tweede kwart nog het gokje had gewaagd, was helemaal gek verklaard. De Bills hadden op dat moment namelijk een voorsprong van 11 punten uitgebouwd na twee rushing touchdowns van Josh Allen. Allen herstelde zich op die manier van zijn interceptie in de eerste drive van de wedstrijd.

Het zou niet de laatste fout van de MVP-favoriet zijn op deze zondagnamiddag. En ook door zijn teammaats werd hij niet geholpen. Tyler Bass miste bijvoorbeeld een zeldzame field goal vlak voor de rust, waardoor de Jets de achterstand beperkt konden houden. De Jets hielden de explosieve Bills uitstekend in bedwang, terwijl running backs Michael Carter en James Robinson elk met een touchdown de geblesseerde Breece Hall even deden vergeten. Ondertussen had rookie Ahmad Gardner Josh Allen een nieuwe interceptie aangesmeerd. Het was opnieuw “Sauce” Gardner die helemaal op het einde de boeken toe deed voor de Bills, toen hij de pass van de laatste hoop van Josh Allen uit de lucht sloeg. Greg Zuerlein had een minuutje voordien de winnende field goal tussen de palen getrapt. Een ongelofelijke zege dus voor de J-E-T-S die op deze manier de AFC East razend spannend hebben gemaakt.

PACKERS VERLIEZEN VOOR VIJFDE WEEK OP RIJ

Green Bay Packers @ Detroit Lions | 9-16

De Packers hebben zondag voor de vijfde wedstrijd op rij verloren. Ook de Detroit Lions waren te sterk voor de ploeg van Matt LaFleur. In de Motor City werd het 16-9 voor de thuisploeg. De Lions leken juist de ideale tegenstander voor Aaron Rodgers en zijn aanval om weer in het ritme te komen. De Lions kregen tenslotte de meeste punten tegen tot nu toe.

De Packers wisten op zich wel over het veld te gaan, tot in de redzone. Rodgers gooide namelijk drie intercepties in de endzone. Dit had hij nog nooit vaker dan één keer in een wedstrijd gedaan. Tot zondag. De Lions leken nauwelijks van deze kansen te profiteren, want lang bleef de stand op 8-0 hangen. Rodgers deed eindelijk wat terug, maar miste de two-point conversion. De Lions sloegen direct terug door een touchdown te scoren. De Packers deden wanhopig moeite om terug in het duel te komen. Ze scoorden nog wel een field goal, maar in de laatste drive kon Rodgers geen medespeler in de endzone vinden, waardoor de Lions het divisieduel naar zich toetrokken.

VIKINGS KOMEN TERUG VAN ACHTERSTAND

Minnesota Vikings @ Washington Commanders | 20-17

Toen de Commanders in het begin van het vierde kwart een 17-7 voorsprong namen leken de Minnesota Vikings op weg naar de tweede nederlaag van het seizoen. Maar zover kwam het niet, want de bezoekers wisten de laatste dertien punten van het duel te scoren. Door de zege en de nederlaag van de Packers bedraagt de voorsprong van de Vikings nu vier wedstrijden in de NFC North.

Hier zag het lang niet naar uit. De Commanders domineerden het duel en Kirk Cousins moest ook even naar de kant met een blessure. Invaller Nick Mullens zou slechts één pass gooien voor de starter weer terug zou keren. Het leek de ploeg te motiveren, al profiteerde het ook van een kostbare interceptie van Taylor Heinicke. Hij gooide de bal in het vierde kwart naar Harrison Smith van de Vikings die de bal direct naar de redzone kon brengen. Het was de voorbode van de enige touchdown van de Vikings in de tweede helft. Die score was goed voor een gelijke stand, waarna twaalf seconden voor tijd ook nog de winnende field goal volgde.

LA CHARGERS OVERLEVEN SPANNENDE POT IN ATLANTA

Los Angels Chargers @ Atlanta Falcons | 20-17

De Los Angeles Chargers hebben hun bye week kennelijk goed verteerd. Op bezoek bij de Atlanta Falcons wonnen de troepen van coach Brandon Staley na een beslissende field goal in de slotseconden. Ondanks de bye week kwamen de Chargers gehavend aan de start. Keenan Allen en Mike Williams waren geblesseerd, net als kicker Dustin Hopkins. De Falcons hadden bloed geroken en begonnen sterk aan de wedstrijd. Cordarrelle Patterson vierde zijn terugkeer uit blessure met een rushing touchdown en Younghoe Koo zette de Falcons al snel op een voorsprong van tien punten. Het waren echter de Chargers die met een voorsprong de rust in gingen, nadat Austin Ekeler – wie anders – twee touchdowns voor zijn rekening nam. Voor Ekeler waren het de negende en tiende touchdown in zijn laatste vijf games.

Na de pauze namen de Falcons het over. Justin Herbert wierp een ongelukkige interceptie nadat Joshua Palmer de bal niet ving, maar het leer de lucht in katapulteerde, in de handen van Richie Grant. Atlanta profiteerde optimaal door de tweede touchdown van Cordarrelle Patterson. De Chargers leken te bezwijken, maar een gemiste field goal van Koo gaf de Bolts toch opnieuw hoop. Wat volgde was een bizar vierde kwart waarin een gekke touchdown van Ekeler werd teruggedraaid, maar waarin hij ook de bal verloor en die alsnog werd teruggewonnen door de Bolts na een fumble van Ta’Quon Graham. Uiteindelijk mocht Cameron Dicker, de vervanger van Dustin Hopkins, aanleggen om de game te winnen voor de Chargers. Dicker miste niet en bezorgde de gehavende LA Chargers een deugddoende overwinning.

OVERIGE GAMES

Miami Dolphins @ Chicago Bears | 35-32: Het was eigenlijk de wedstrijd van Justin Fields. De quarterback van de Bears was goed voor 178 rushing yards, een record in een wedstrijd in het reguliere seizoen. Daarnaast gooide hij ook nog eens drie touchdowns. Er was echter één probleem: Hij wist zijn ploeg de zege niet te bezorgen. Mede door het vertrek van Roquan Smith en Robert Quinn door trades is er van de verdediging van de Bears niets meer over. Tua Tagovailoa gooide eveneens voor drie touchdowns en trok het duel naar zich toe. De Bears kregen in het vierde kwart nog wel kansen, maar Fields kon zijn goede optreden niet belonen met een zege.

Indianapolis Colts @ New England Patriots | 3-26: Bill Belichick keek likkebaardend naar de wedstrijd tegen de Indianapolis Colts uit. Hij mocht immers weer een plannetje bedenken om een jonge quarterback nachtmerries te bezorgen. En dat lukte opnieuw wonderwel. Het duurde tot halverwege het tweede kwart tot Sam Ehlinger een eerste completion kon gooien. Hij zou de wedstrijd voltooien met een miezerige 103 yards en een interceptie. Niet dat Mac Jones bij de Patriots de sterren van de hemel speelde. Maar bij de Patriots is tegenwoordig de mengeling van een uitstekende defense, een flitsende Rhamondre Stevenson en een automatische Nick Folk voldoende om games te winnen.

Las Vegas Raiders @ Jacksonville Jaguars | 20-27: Het teleurstellende seizoen van de Raiders kreeg een vervolg in Jacksonville. Mede door twee touchdowns van Davante Adams namen de bezoekers nog wel een 17-0 voorsprong, maar daarna domineerden de Jaguars. De verdediging wist de Raiders de tweede helft van het scoren af te houden, waardoor de aanval het duel om wist te draaien. Vooral Travis Etienne viel op met meer dan honderd rushing yards en twee touchdowns. Het seizoen voor de Raiders lijkt over, de Jaguars mogen blijven hopen op een plekje in de play-offs.

Carolina Panthers @ Cincinnati Bengals | 21-42: De Cincinnati Bengals hebben de Carolina Panthers door de gehaktmolen gedraaid. Met name Joe Mixon deed wat hij wilde en speelde de game van zijn leven. Hij haalde 211 scrimmage yards en scoorde maar liefst vijf (!) touchdowns. Na de rust mocht bij de Panthers Baker Mayfield terugkeren als quarterback. Hij gooide zowaar nog twee touchdowns, maar de Bengals nog verontrusten, lukte uiteraard niet meer.

Lees hier de recap van de zege van de Eagles tijdens TNF.

Coverfoto: Mike Stobe/Getty Images