NFL op zondag: Buccaneers verslaan Rams, Chiefs winnen in OT

Doordat zes teams deze week een bye hadden, stonden er slechts twee late wedstrijden op het programma. De Los Angeles Rams gingen in Florida op bezoek bij de Tampa Bay Buccaneers, terwijl in Glendale de Arizona Cardinals de Seattle Seahawks ontvingen. Tijdens Sunday Night Football namen de Kansas City Chiefs het op tegen de Tennessee Titans.

BUCCANEERS REVANCHEREN ZICH

Los Angeles Rams @ Tampa Bay Buccaneers | 13-16

De Buccaneers zetten als eerste punten op het bord. Ze kwamen ver op de helft van de Rams, maar moesten genoegen nemen met een field goal van Ryan Succop. Het zouden de enige punten van het eerste kwart blijken. Vooral de Rams hadden moeite om aanvallend iets weg te zetten. Aan het einde van de eerste vijftien minuten had Los Angeles slechts 19 totale yards.

De start van het tweede kwart maakte veel goed voor de Rams. Matthew Stafford vond namelijk de diep lopende Cooper Kupp. Kupp was de verdedigers te snel af en liep de bal binnen voor een 69-yard touchdown. Beide teams hadden vervolgens weer moeite om aanvallend potten te breken, met een aantal punts tot gevolg. Een spectaculaire FG-block van Bobby Wagner was exemplarisch voor het gezapige aanvalsspel.

Na de block kregen de Bucs de bal weer terug na een 3-and-out van LA. Een defensive pass interference-penalty gaf ze vervolgens de grootste gain van de wedstrijd tot dan toe. De endzone vond Tampa Bay wederom niet, wel scoorde Succop zijn tweede field goal van de wedstrijd. Zijn trap zette tevens de ruststand op 7-6.

BRADY BEREIKT ONGEKENDE MIJLPAAL

Na bijna vijf minuten in het tweede kwart hadden de Rams bal op de helft van de Bucs. Dit was de eerste keer sinds de eerste helft van de wedstrijd van vorige week dat LA de bal in handen had op helft van de tegenstander. Een touchdown scoorden de Rams niet, maar Matt Gay bouwde wel de voorsprong uit met een field goal. Beide teams grossierden overigens in 3-and-outs, zowel TB als LA hadden er al vijf na tien minuten in het derde kwart. Na een mislukte 4th down-conversion kregen de Rams de bal weer terug. Stafford vond direct met een diepe pass Kupp. De goal-to-go situatie werd niet verzilverd. Wel vergrootte Gay met een field goal de voorsprong naar 13-6.

Na een aantal minuten in het vierde kwart vertoonde de aanval van de Bucs eindelijk wat tekenen van leven. Ze pikten een aantal 1st downs op, allemaal door passes van Tom Brady. Tijdens deze drive zette Brady ook een nieuwe mijlpaal neer. Hij werd namelijk de eerste speler in de historie van de NFL die 100.000 passing yards bij elkaar gooide. Toch sloot Tampa Bay de drive weer niet af met een TD, wel scoorde Succop wederom een field goal.

Na een sterke beurt van hun verdediging kreeg de Bucs-O snel de bal terug. Enkele minuten later bevonden zij zich in de redzone, maar weer stopte de Rams-defensie Brady en zijn aanval. Door een 3-and-out kreeg Tampa Bay de bal terug met nog 44 seconden op de klok. Een snelle pass bracht de Tampa-aanval gelijk op de 32-yardlijn van de Rams. Vrij snel daarna stonden de Buccaneers alweer op de 14-yardlijn van LA. Een defensive pass interference in de endzone tegen Derion Kendrick gaf TB de ultieme kans om de comeback af te ronden. Direct daarna ving Cade Otton een korte pass van Brady voor de touchdown en de voorsprong. Met nog negen seconden waren de Rams niet meer in staat om terug te komen.

CHIEFS WINNEN VERMAKELIJKE WEDSTRIJD

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs | 17-20

Kansas City begon de wedstrijd met de bal. Na een sterke drive waar Patrick Mahomes vooral passte, stonden de Chiefs al snel in de redzone, maar Tennessee rechtte de rug en forceerde een field goal. Harrison Butker maakte geen fout en zette zijn team op een 3-0 voorsprong. Rookie-QB Malik Willis startte wederom voor de Titans. Zijn eerste pass zorgde gelijk voor een 48-yard catch-and-run van mede-rookie Chigoziem Okonkwo, maar uiteindelijk moest Tennessee toch punten. Een snelle drive, waar Mahomes ook zijn splinternieuwe wide receiver Kadarius Toney vond, bracht de Chiefs wederom in de redzone.

Net na de start vond Mahomes Mecole Hardman met een swing-pass. Hardman ontweek een verdediger en liep daarna de endzone in voor de touchdown. Butker miste overigens wel het extra punt. Ook Tennessee bevond zich vervolgens snel in de redzone, dit door sterke runs van zowel Willis als Derrick Henry. Diezelfde Henry ontving daarna een directe snap en liep met de bal de endzone binnen. Na een 3-and-out van Kansas City kreeg Tennessee de bal terug. Direct brak Henry los voor een 56-yard run. Drie plays later scoorden de Titans een touchdown, weer kwam ‘ie op naam van Henry. Zo zette hij de ruststand op 14-9

VERDEDIGINGEN DOMINEREN TWEEDE HELFT

De verdediging van Tennessee zette Mahomes al de hele wedstrijd onder druk, maar de interception die hij aan het begin van de tweede helft gooide was niet zijn schuld. Travis Kelce liet een bal van zijn handen stuiteren waardoor Roger McCreary kon onderscheppen. Gelukkig voor Kelce hield zijn verdediging de Titans tot een field goal. Wel betekende het een voorsprong van acht punten voor Tennessee. Butker miste vervolgens namens de Chiefs een field goal-poging. Beide verdedigingen waren sterk in het derde kwart. Zowel de Chiefs als de Titans moesten voor elke yard vechten.

Ook het vierde kwart startte met meerdere 3-and-outs voor beide teams. Sterker nog, Tennessee hield Kansas City zeven drives achter elkaar puntloos. Met nog zeven minuten te spelen liet Mahomes dan eindelijk weer wat zien. Hij vond geen vrije receiver en rende zelf voor 20 yards. Het zou de basis leggen voor de eerste score van KC sinds de eerste helft. Mahomes vond wederom geen receiver en nam dus zelf de benen voor een 14-yard touchdown run. Ook de twee punten daarna werden gescoord door Mahomes. Zo trokken de Chiefs de stand gelijk met nog zo’n drie minuten op de klok.

De Titans stonden met de rug tegen de muur. Dit seizoen scoorden ze slechts negen punten in het vierde kwart. Een sack van Carlos Dunlap forceerde een 3-and-out en bracht de bal terug in de handen van Mahomes met nog twee minuten op de klok. Toch rechtte de verdediging van de Titans de rug en forceerden ze een punt. Vervolgens kreeg Willis de bal met nog 35 seconden. De Chiefs-D zorgde op hun beurt voor een 3-and-out. De Chiefs scoorden niet meer en dus gingen we naar overtime.

CHIEFS SLEPEN OVERWINNING UIT HET VUUR

Het gelijkspel na zestig minuten betekende de eerste overtime-wedstrijd voor beide teams dit seizoen. Chris Jones won namens de Chiefs de toss en daarom begon Kansas City met de bal. Even leek Mahomes neergehaald te worden, maar zoals zo vaak liet hij wat Mahomes-magic zien. Hij ontsnapte en gooide naar Kelce, die de bal overigens knap ving. Vanaf dat moment bewoog de aanval van KC gestaag, op zoek naar de overwinning. Vervolgens gooide Mahomes een diepe bal naar Noah Gray, die de bal op een fantastische manier ving. Ondertussen stonden de Chiefs op de 22-yardlijn van Tennessee. Daarna waren de Chiefs succesvol tijdens een cruciale 4th-and-1. Uiteindelijk moest KC toch genoegen nemen met een field goal, deze keer maakte Butker geen fout.

De aanval van de Titans zette in de tweede helft slechts een enkele 1st down weg, maar nu was het do-or-die. Een sack van Khalen Saunders tijdens 2nd down hielp niet mee en vervolgens sackte de Chiefs-D Willis voor een tweede maal op een rij. Dit zorgde voor een 4th-and-26. Een Chiefs-verdediger sloeg de pass van Willis naar de grond om de wedstrijd definitief af te sluiten.

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals | 31-21

Voor het eerst in veertien wedstrijden scoorde Arizona een touchdown in hun eerste drive van de wedstrijd. Het zouden uiteindelijk de enige punten van de Cardinals in de eerste helft blijken. De Seahawks deden het in de eerste helft wat beter, want ze scoorden in het eerste half uur namelijk een touchdown en een field goal. Overigens deden beide teams weinig voor elkaar onder in de eerste helft qua totale yards, 196 yards tegenover 178 yards in het voordeel van Seattle. De stand betekende ook dat de Seahawks voor de achtste keer in negen wedstrijden dit seizoen met een voorsprong de kleedkamers opzochten.

Voor deze wedstrijd scoorden de Cardinals vier defensieve touchdowns, na bijna zes minuten in de tweede helft kwam daar een vijfde bij. Zaven Collins onderschepte Geno Smith en rende met de bal de endzone in. Het antwoord van Seattle kwam in de vorm van een TD-catch van Tyler Lockett, zo namen de Seahawks het heft weer in handen. Rond het middelpunt van het vierde kwart breidde Kenneth Walker III met een rushing touchdown de voorsprong uit naar tien punten. Een touchdown van Zach Ertz met nog 3:30 minuten op de klok bracht het verschil terug naar drie. Het zou weinig uitmaken, want in de drive daarna liep Walker III zijn tweede touchdown van de wedstrijd binnen om de winst veilig te stellen.