NFL op zondag: Ruime zege Ravens, Patriots stunten

De Detroit Lions zijn weer met beide benen op de grond gezet. De ploeg was zondag volstrekt kansloos tegen Lamar Jackson en de Baltimore Ravens. De New England Patriots leken hun zege uit handen te geven, maar wisten in de slotseconden toch nog de Buffalo Bills te verrassen. Dat en meer in de recaps van de vroege games in de NFL op zondag.

RAVENS MAKEN STATEMENT MET ZEGE OP LIONS

Detroit Lions @ Baltimore Ravens | 6-38

De Lions hadden zondag de kans om in ieder geval tijdelijk de leiding in de NFC te nemen. Maar de Ravens lieten snel merken dat daar niet veel van zou komen. Onder leiding van een ontketende Jackson was Baltimore veel te sterk. De eerste touchdown liep de voormalig MVP nog zelf binnen, daarna zou hij voor rust nog drie touchdowns gooien. Het was tight end day in de NFL, en dat nam Jackson heel letterlijk, want een van de touchdowns ging naar Mark Andrews, die er na rust ook nog een mocht vangen.

De Lions konden hier helemaal niets tegenover stellen. Het was een dag om snel te vergeten voor Detroit. Dan Campbell begon al in de eerste helft om er op 4th down voor te gaan, maar zonder al te veel succes. In het vierde kwart leverde het wel nog een touchdown op, maar spannend werd het geen moment. De Ravens wonnen overtuigend en blijven zo aan de leiding van de AFC North.

PATRIOTS VERRASSEN BILLS IN SLOTMINUUT

Buffalo Bills @ New England Patriots | 25-29

Josh Allen en de Buffalo Bills leken op bezoek bij de New England Patriots net op tijd weer bij de les te zijn. Met twee touchdowns in vijf minuten tijd werd een 22-10 achterstand omgezet in een 25-22 voorsprong. Voldoende voor de zege was het niet, want Mac Jones zetten een goede drive neer en bekroonde die met een touchdown 12 seconden voor tijd. Hierdoor wisten de Patriots de tweede zege van het seizoen te boeken.

Het was geen onverdiende zege voor de Pats, want de ploeg was bijna het gehele duel beter dan de divisierivaal. Het enige verwijt wat de thuisploeg gemaakt kon worden dat het de Bills in de wedstrijd hield. Zo scoorde het in de eerste helft twee korte fieldgoals, terwijl er ook kansen lagen om ervoor te gaan en touchdowns te scoren. Bill Belichick koos voor de veilige weg, en dat betaalde zich uiteindelijk uit, want de Bills werden net verslagen. Voor Belichick de driehonderdste zege als NFL-coach, waarmee hij derde op de eeuwige ranglijst staat.

BROWNS VERSLAAN COLTS IN SHOOTOUT

Cleveland Browns @ Indianapolis Colts | 39-38

Het leukste duel in de NFL op zondag werd in Indianapolis gespeeld. De Colts en Browns maakten er een echte shootout van. In het eerste kwart werden er al drie touchdowns gescoord, twee door Indy, een door Cleveland. Maar daarna leken de Browns het duel naar zich toe te trekken. De ploeg scoorde twee touchdowns, een door de verdediging na een fumble en twee fieldgoals. De Colts konden hier maar een touchdown tegenover stellen. Dit kwam onder meer omdat Myles Garrett een fieldgoal van de Colts wist te blokkeren.

Halverwege stonden de Browns zo 27-21 voor. In het derde kwart voegden de Browns hier een fieldgoal aan toe, voor Jonathan Taylor de spanning weer terug bracht met een touchdownrun. Hierdoor waren de verschillen klein bij de start van het vierde kwart, en dat bleef het ook. De voorsprong zou maar liefst vier keer naar de andere ploeg gaan na een score. Uiteindelijk waren het toch de Browns die aan het langste eind trokken. Kareem Hunt liep de bal vanaf de 1-yardlijn de endzone in en zette zo de eindstand op het scorebord.

OVERIGE GAMES

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers | 19-16: De Atlanta Falcons hebben de leiding overgenomen in de NFC South. De ploeg was in een rechtstreeks duel te sterk voor de Bucs. Niet voor het eerst was het kicker Younghoe Koo die in de slotseconde zijn ploeg de zege bezorgde in een verder niet hoogstaande wedstrijd. Bij beide ploegen liep de aanval moeizaam. In het eerste kwart waren de twee teams nog goed voor allebei een touchdown, daarna kwamen de teams niet verder dan fieldgoals. Omdat de Falcons er drie scoorden en de Bucs maar twee ging de zege naar Atlanta.

Las Vegas Raiders @ Chicago Bears | 12-30: In het duel der backup quarterbacks waren het de Bears die zondag duidelijk de bovenhand hadden. Tyson Bagent leidde zijn ploeg naar de zege, al was het runningback D’Onta Foreman die show echt stal. Hij was goed voor twee rushing touchdowns en ving ook nog een touchdown voor de eerste scores van Chicago. De Raiders konden hier met Brian Hoyer weinig tegenover zetten. Hoyer gooide twee intercepties op weg naar een 21-3 achterstand. De qb van de Raiders werd nog vervangen door Aidan O’Connell, maar dat mocht voor het resultaat niet veel meer uitmaken, want de Raiders gingen met ruime cijfers onderuit.

Washington Commanders @ New York Giants | 7-14: In een wedstrijd waarin beide verdedigingen de overhand hadden op de aanval van de tegenpartij waren het uiteindelijk de Giants die een belangrijke zege wisten te boeken. Touchdowns van Darren Waller en Saquon Barkley in het tweede kwart bleken uiteindelijk voldoende. Brian Robinson liep voor de Commanders in het derde kwart nog wel een score binnen, maar dit waren uiteindelijk alle scores in dit duel. Hierdoor boekten de Giants hun tweede zege en mogen ze blijven hopen dat ze zich nog in de play-offrace gaan vechten.

Lees hier de Taylor Swift-editie van de NFL Power Rankings.

Coverfoto: Kris Craig/ USA TODAY NETWORK