NFL op zondag: Packers houden zicht op play-offs, Bucs winnen in overtime

Vanwege kerst waren er afgelopen zondag minder wedstrijden dan we gewend zijn. De drie potjes die wel op het schema stonden zorgden voor meer dan genoeg vermaak. De Dolphins verloren alweer, nu van de Packers, de Rams vernederden de Broncos en de Buccaneers wonnen van de Cardinals in OT.

PACKERS VERSLAAN DOLPHINS EN HOUDEN PLAYOFF-HOOP LEVEND

Green Bay Packers @ Miami Dolphins | 26-20

De Dolphins begonnen rennend aan de wedstrijd. Tijdens de eerste drive was het voornamelijk Raheem Mostert die de Dolphins in field goal range bracht. Jason Sanders miste niet en bracht Miami op voorsprong. In hun openingsdrive reageerden de Packers meteen door zelf ook een field goal te scoren via Mason Crosby. De Dolphins kwamen vervolgens razendsnel weer op het scorebord. In de eerste play van de drive bereikte Tua Tagavailoa Jaylen Waddle, die een touchdown van 84 yards scoorde.

MIAMI MET VOORSPRONG DE RUST IN

De Packers leken niet onder de indruk van deze razendsnelle score en antwoordden wederom direct. Op een 4th down posession wist Aaron Rodgers Marcedes Lewis te vinden voor een touchdown. In het tweede kwart kwam Miami weer op voorsprong. Tijdens een sterke drive wist Tua Tyreek Hill te vinden met een pass over 52 yards. Aan het einde van de drive wist Jeff Wilson een touchdown binnen te lopen. Voor rust scoorde Green Bay nog twee field goals, waarmee de ruststand 13-20 in het voordeel van Miami was.

TUA DRAMATISCH IN DE TWEEDE HELFT

Halverwege het derde kwart kwam Green Bay op gelijke hoogte via een touchdown run van AJ Dillon. Hier voegden de Packers alleen nog twee field goals in het vierde kwart aan toe, maar dit bleek genoeg. Tua gooide namelijk drie intercepties achter elkaar in het vierde kwart, waardoor Miami aanvallend gezien weinig meer voor elkaar kreeg. Door de 26-20 overwinning blijven de Packers hoop houden op de playoffs, terwijl de Dolphins serieus moeten vrezen voor deelname.

RAMS VERPULVEREN BRONCOS

Denver Broncos @ Los Angeles Rams | 14-51

De Denver Broncos hebben opnieuw een verdrietig hoofdstuk toegevoegd aan een toch al verdrietig seizoen. Op bezoek bij de al even matige Rams bleef er niets over van de ploeg van Nathaniel Hackett. De Rams openden de wedstrijd met een field goal. Tijdens de openingsdrive gooide Russell Wilson zijn eerste interceptie van de wedstrijd in de handen van Cobie Durant. Dit bracht de Rams meteen in de buurt van de endzone van de Broncos. Baker Mayfield wist Tyler Higbee te bereiken voor diens eerste touchdown van de wedstrijd.

WEDSTRIJD VOOR RUST BESLIST

Ook in zijn tweede drive van de dag gooide Wilson een interceptie. Ditmaal bereikte de bal de armen van voormalig ploeggenoot Bobby Wagner. Uit de daaropvolgende Rams-drive scoorde Cam Akers een touchdown. Dit kunstje wist Akers voor rust nog een keer te herhalen terwijl ook Higbee nog een toucdown ving, waardoor de ruststand al op een bijna onoverbrugbare 6-31 stond.

RAMS STORMEN DOOR, BRONCOS BLIJVEN AANMODDEREN

In de tweede helft gingen beide teams verder waar ze gebleven waren. In de eerste drive na rust gooide Wilson zijn derde interceptie van de dag. Aan de andere kant was het Akers die aan het begin van het vierde kwart zijn derde touchdown van de dag scoorde. De Broncos zetten hier één touchdown tegenover. Greg Dulcich ving de bal van Wilson. Dit was Wilson’s laatste wapenfeit Bij de daaropvolgende drive startte Brett Rypien als quarterback. Dit leverde weinig succes op. Tijdens deze drive onderschepte Durant nog een keer de bal, om het leer vervolgens ook nog binnen te lopen voor een touchdown. Toen de rookwolken opgetrokken waren was de eindstand 14-51 in het voordeel van de Rams.

BUCCANEERS VERSLAAN CARDINALS IN OVERTIME

Tampa Bay Buccaneers @ Arizona Cardinals | 19-16

Het is Trace McSorley niet gelukt om veteraan Tom Brady te verslaan bij zijn eerstet NFL start. De Cardinals en de Buccaneers troffen elkaar in een weinig spectaculaire wedstrijd. Het lukte beide teams niet om voor rust een touchdown te scoren. Door vier field goals was de gelijke stand bij rust 6-6. Brady gooide tijdens de eerste helft een interceptie in de handen van Marco Wilson, iets wat TB12 de laatste weken steeds vaker lijkt te overkomen.

WEDSTRIJD NA RUST NIET VEEL BETER

In de tweede helft wisten beide teams gelukkig wel een touchdown op papier te zetten. Voor de Cardinals wist James Conner de bal binnen te lopen. Hetzelfde deed Rachaad White voor de Bucs. Omdat de Cardinals eerder al een field goal hadden gescoord, was de stand op dat moment 16-13 in het voordeel van Arizona. Tampa Bay kreeg de kans om de stand gelijk te trekken na een fumble van McSorley. Dit lukte via een field goal. Omdat er voor het eindsignaal niks meer gebeurde, gingen de ploegen naar overtime.

BUCS WINNEN DANKZIJ FIELD GOAL

Gedurende overtime was er ook weinig te genieten. De Cardinals mochten als eerste proberen te scoren, maar dit lukte de ploeg van Kliff Kingsbury niet. In de daaropvolgende drive wist Tampa Bay ook geen touchdown te scoren, maar wel een field goal. Dit was genoeg voor de overwinning. Als de Buccaneers volgende week weten te winnen, zijn ze verzekerd van de playoffs.