NFL op zondag: Lions winnen divisie, Cooper niet te stoppen

Voor het eerst in 30 jaar hebben de Detroit Lions hun divisie gewonnen. Gemakkelijk ging het niet, maar daar zal niemand in Detroit nog om malen. In de strijd om de wildcards wisten de Browns een belangrijke stap te zetten. Met vooral Amari Cooper als uitblinker. Dat en meer in de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

LIONS WINNEN DIVISIE NA ZEGE OP VIKINGS

Detroit Lions @ Minnesota Vikings | 30-24

De Lions hebben voor het eerst in dertig jaar de divisie gewonnen. In een gelijk opgaand duel wisten de bezoekers de Vikings net van zich af te houden. Dit kwam vooral door de verdediging, die maar liefst vier passes van Nick Mullens wisten te onderscheppen. De laatste interceptie kwam met minder dan een minuut te gaan toen Mullens de bal naar Justin Jefferson in de buurt van de endzone wilde gooien.

Met de interceptie kwam een einde aan het duel waarin de Lions het zich onnodig moeilijk maakten. In de eerste helft hadden de bezoekers namelijk de overhand en na een rushing touchdown van Jahmyr Gibbs stonden de Lions met 17-7 voor. De Vikings deden nog voor rust wat terug en kwamen na de onderbreking zelfs op voorsprong, ondanks de vele turnovers van Mullens. Jared Goff was een stuk zuiniger met de bal en gaf deze niet weg in het duel. Het gaf de Lions de overhand om in het vierde kwart opnieuw uit te lopen naar een ruime voorsprong. De Vikings kwamen nog wel dichtbij, maar uiteindelijk hielden de Lions vol. Door de nederlaag staan de Vikings voorlopig op een plek buiten de play-offs en is de ploeg in de komende twee weken ook afhankelijk van de concurrentie om een wildcard te halen.

COOPER EN FLACCO HELPEN BROWNS VOORBIJ TEXANS

Cleveland Browns @ Houston Texans | 36-22

Joe Flacco is tot nu toe een uitstekende aanwinst voor de Browns gebleken als vervanger van Deshaun Watson. Tegen de Browns was het Flacco maar met name ook Amari Cooper die de overwinning binnenhaalden. In de eerste helft was Cooper al goed voor 173(!) yards en een touchdown. De overige touchdown kwamen op naam van Jerome Ford en David Njoku. Wel raakte Cleveland kicker Dustin Hopkins kwijt met een hamstringblessure. Het spaarzame hoogtepunt voor de Texans was de kickoff return touchdown van Dameon Pierce voor 98 yards.

In de tweede helft ging Amari Cooper vrolijk verder waar hij mee bezig was. In het derde kwart voegde hij nog touchdown aan zijn totaal toe. De Texans wisten niet meer in de buurt te komen van de Browns, die met de overwinning naar 10-5 gaan.

PACKERS VERSLAAN MET PIJN EN MOEITE PANTHERS

Green Bay Packers @ Carolina Panthers | 33-30

De Packers gingen de rust in met een 23-10 voorsprong, mede dankzij touchdowns van A.J. Dillon en Dontayvion Wicks. De Panthers konden daar een touchdown van Ihmir Smith-Marsette tegenover zetten. Het leek er op dat de Packers onderweg waren naar een overtuigende overwinning.

In de tweede helft wist Carolina echter langszij te komen. Dankzij touchdowns van Chuba Hubbard en D.J. Chark (2x) stond de wedstrijd vlak voor het einde nog gelijk. Wat een extra opsteker was voor Carolina fans: Bryce Young (312 yds, 2 td) liet voor het eerst zien wat voor kwaliteiten hij bezit. De Packers trokken de wedstrijd naar zich toe vlak voor het einde dankzij een field goal van Anders Carlson. Even leken de Panthers nog gelijk te kunnen maken, maar de bal werd met een paar seconden op de klok in field goal range niet snel genoeg gespiked. De Packers doen nog mee in de playoffrace, maar de overwinning van de Seahawks helpt Green Bay zeker niet mee.

SEAHAWKS ONTSNAPPEN BIJ TITANS

Seattle Seahawks @ Tennessee Titans | 20-17

De Seahawks hebben een belangrijke stap gezet richting de play-offs. De ploeg van Pete Carroll had veel moeite met de al uitgeschakelde Titans, maar trokken uiteindelijk toch aan het langste eind. De Seahawks deden dit met Geno Smith weer terug op het veld. De quarterback moest de afgelopen wedstrijden geblesseerd toekijken, maar kon zijn ploeg nu weer naar de zege leiden.

Daar zag het lang niet naar uit, want onder aanvoering van Derrick Henry namen de Titans het initiatief. De runningback gooide voor de eerste touchdown van de wedstrijd en volgde dit in het vierde kwart op met een rushing TD. Deze was goed voor een nieuwe voorsprong voor de thuisclub. De Seahawks kregen echter nog een kans en Smith pakte deze met beide handen aan. In veertien plays leidde hij zijn ploeg over het veld, waarbij Colby Parkinson met minder dan een minuut te gaan de winnende touchdown mocht vangen. Ryan Tannehill, die bij de Titans de geblesseerde Will Levis verving, kwam nog dichtbij een fieldgoal, maar liet zich mede door een sack terugdringen, waardoor de Seahawks zegevierden.

OVERIGE GAMES

Indianapolis Colts @ Atlanta Falcons | 10-29: De Falcons hadden verrassend weinig moeite met de Colts. Nadat Indy nog op voorsprong kwam via Jonathan Taylor, was het Atlanta dat de wedstrijd helemaal naar zich toe trok. Kyle Pitts en Tyler Allgeier zorgden voor touchdowns, terwijl Younghoe Koo goed was voor maar liefst vijf field goals. De Colts doen zo slechte zaken in de strijd om de playoffs, terwijl de Falcons mee blijven doen in de NFC South.

Washington Commanders @ New York Jets | 28-30: Breece Hall leek de Jets te dragen naar een ruime overwinning op de Commanders. De runningback was goed voor 191 total yards en twee touchdowns. Het leidde tot een 20-0 voorsprong. Maar de Jets zouden de Jets niet zijn als ze deze voorsprong niet nog uit handen gaven. Zo konden de Commanders onder leiding van Jacoby Brissett (die de slecht spelende Sam Howell in de tweede helft verving) een 28-27 voorsprong nemen. In een laatste drive kwamen de Jets nog in fieldgoal range, waarna Greg Zuerlein de zege binnenschoot.

Lees hier de NFL Power Rankings van deze week.

Coverfoto: AP Photo/Abbie Parr