NFL op zondag: Knotsgekke comebacks van Jets en Dolphins

De vroege games afgelopen zondag begonnen eerder gezapig, maar het venijn zat ‘m in de staart. Zowel in Baltimore als in Cleveland kregen we een onwaarschijnlijke comeback te zien. Twee maal van het bezoekende team. De Miami Dolphins leken lang kansloos tegen de Ravens, maar kwamen in een knotsgekke tweede helft nog helemaal terug. De New York Jets stonden bij de two-minute warning nog twee scores achter, maar sleepten toch nog een spectaculaire zege uit de brand. Het relaas van alweer een topavond in de NFL.

Tua, Hill en Waddle voltooien comeback in het vierde kwart tegen de Ravens

Miami Dolphins @ Baltimore Ravens | 42-38

Beide teams waren het seizoen begonnen met overtuigende overwinningen. Lamar Jackson was uitstekend tegen de Jets en hij had er in de eerste helft tegen de Dolphins ook zin in. De wedstrijd begon met een kick-off return van Devin Duvernay en een touchdown van Jaylen Waddle. Via drie touchdown passes van Jackson op Rashod Bateman, Mark Andrews en Demarcus Robinson stond het bij rust 7-28 in het voordeel van de Ravens.

In de tweede helft leek er voor de Ravens lange tijd niks aan de hand te zijn. Via een touchdown van beide teams in het derde kwart begon het vierde kwart met een score 14-35. Toen kregen Tua Tagovailoa en met name zijn receivers Tyreek Hill en Jaylen Waddle het op hun heupen. Toen de kruitdampen van het offensieve geweld waren opgetrokken, had Tua 469 yards en zes(!) passing touchdowns, Hill stond op 190 yards en twee touchdowns en Waddle deed niet voor hem onder met 171 yards en twee touchdowns. Zo gingen de Dolphins naar 2-0 en staan de Ravens nu op 1-1.

Jets verrassen Browns dankzij onside kick en Joe Flacco

New York Jets @ Cleveland Browns | 31-30

De Browns en Jets gingen de eerste helft gelijk met elkaar op. Na rushing touchdowns van Nick Chubb en Breece Hall en receiving touchdowns van Garrett Wilson en Amari Cooper stond er bij rust een 14-14 gelijke stand op het bord in Cleveland, waar ‘Brownie the Elf’ zijn debuut maakte als veldlogo van het stadion.

In het vierde kwart ontbrandde de wedstrijd. Chubb rushte zijn tweede en derde touchdown van de wedstrijd binnen, waarna de Browns een comfortabele 17-30 voorsprong hadden. Met nog 1:22 te gaan in de wedstrijd gooide Joe Flacco een touchdown naar Corey Davis. De Jets veroverden vervolgens de onside kick. Flacco bracht de Jets richting de endzone, waar hij een tweede touchdown naar Garrett Wilson gooide. Nadat het extra punt raak was, stonden de Jets aan het einde van de wedstrijd ineens voor.

Buccaneers winnen nog eens van Saints

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints | 20-10

Tom Brady heeft zijn revanche voor 2021 beet. Vorig seizoen werden Brady en de Bucs nog tweemaal geklopt door de divisierivalen uit New Orleans, maar dat zou de G.O.A.T. niet opnieuw toelaten. In een potige en weinig aantrekkelijke wedstrijd trokken de Buccaneers pas in de tweede helft het laken naar zich toe. In de eerste helft liep het namelijk voor geen meter bij het team van Todd Bowles. De Saints hielden de Buccaneers scoreloos in de eerste twee kwarten, terwijl het zelf weliswaar enkel een field goal wist te scoren in de opening drive.

De wedstrijd leek verder te kabbelen in de tweede helft, tot er een groot gevecht uitbrak tussen de spelers op het veld. De scheidsrechters wezen Mike Evans en Marshon Lattimore aan als aanstokers en stuurden beide mannen van het veld. Het leek enkel de Bucs te inspireren, want de Saints stortten in als een kaartenhuis. Jameis Winston wierp nog drie intercepties, waarvan één pick six. Winston kon nog een touchdown-pass werpen naar Michael Thomas, maar toen was het kalf reeds verdronken voor de Saints.

Lions pakken eerste zege van het seizoen tegen Commanders

Washington Commanders @ Detroit Lions | 27-36

De Detroit Lions hebben niet zo lang als vorig seizoen moeten wachten op hun eerste zege. De jongens van Dan Campbell lieten de thuisfans kirren van plezier met een offensieve topprestatie. Zeker in de eerste helft waren de Lions dominant -aan beide zijden van de bal- en stuurden ze de Commanders scoreloos en met een achterstand van 22 punten de kleedkamer in. De grote ster van de game was Amon-Ra St. Brown, die 170 scrimmage yards verzamelde en twee touchdowns scoorde. Er was zelfs een NFL record weggelegd voor St. Brown, die nu al voor de zesde opeenvolgende game een touchdown ving bovenop acht of meer catches. Geen leeuw -of andere receiver- die het hem ooit voordeed.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en deden de Commanders er alles aan om terug te komen. Carson Wentz gooide nog drie touchdowns en ook Antonio Gibson rende nog een touchdown binnen. De Lions hadden echter telkens een antwoord klaar. Ze behielden steeds een voorsprong van minstens acht punten, waardoor ze eigenlijk nooit in de problemen kwamen. De Lions toonden zich gedurende de volledige game een scherp team en zullen nog veel mensen op hun hand krijgen als ze deze positieve manier van spelen kunnen aanhouden.

OVERIGE GAMES

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars | 0-24: De Colts en Jaguars waren het seizoen beiden niet overtuigend begonnen met een gelijkspel (Colts) en een nederlaag (Jags). In de afgelopen seizoenen hadden de Colts het altijd lastig tegen de Jaguars en ook gisteravond was dat niet anders. Matt Ryan (3 interceptions, 0 touchdowns) en Jonathan Taylor (54 yards, 0 touchdowns) konden de Colts aanval niet op gang brengen. Aan de andere kant speelde Trevor Lawrence misschien wel zijn beste NFL-wedstrijd tot nu toe. Hij completeerde 25 van zijn 30 passes voor 235 yards en 2 touchdowns. De Jaguars verdediging liet geen enkele touchdown toe, waardoor de shutout eindigde in 0-24.

Carolina Panthers @ New York Giants | 16-19: Beide teams kwamen niet verder dan één touchdown in deze moeizame wedstrijd. Voor de rest werden er alleen maar field goals gescoord. Giants kicker Graham Gano scoorde één field goal meer dan zijn collega aan de andere kant, Eddy Pineiro. Dit resulteerde in een eindscore van 16-19. De Giants zijn voor het eerst in zes jaar aan een seizoen begonnen met een 2-0 record.

New England Patriots @ Pittsburgh Steelers | 17-14: De Patriots hebben de kansloze nederlaag tegen de Miami Dolphins aardig verteerd. De troepen van Bill Belichick legden een defensieve topprestatie op de mat in Pittsburgh en beperkten de Steelers tot slechts 247 offensieve yards. Mac Jones speelde geen wereldpartij, maar kon rekenen op een herboren Nelson Agholor, die 110 receiving yards en een touchdown ving.