NFL op zondag: Historische comeback Cardinals, Packers herpakken zich

De late wedstrijden in week 2 van het NFL-seizoen waren weer smullen. Vrijwel alle wedstrijden die rond 22 uur begonnen waren spannend tot het einde. Ook Sunday Night Football was weer genieten. Een klassieke NFL-wedstrijd uit de NFC North. De Bears gingen op bezoek bij de Packers. Lees hier alle recaps.

Murray leidt comeback tegen Raiders

Arizona Cardinals @ Las Vegas Raiders | 29-23

De eerste drive van de wedstrijd begon met een sack van J.J. Watt, zijn eerste van dit seizoen. Toch liet Las Vegas zich niet afstoppen. Uiteindelijk leken de Raiders net voor de goalline te worden gestopt. Een defensive pass interference zorgde voor een nieuwe set downs. Kort daarna ving Davante Adams een korte TD-pass om Las Vegas op 7-0 te zetten. Arizona had veel moeite met de pass rush van Las Vegas, Kyler Murray kreeg zelfs een penalty aan zijn broek voor intentional grounding.

Bij de Raiders liep de aanval in de eerste helft een stuk beter. Een field goal van Daniel Carlson en TD-catch door Darren Waller zorgden ervoor dat LV op een 17-0 voorsprong kwam. Later bleek dat de verdediging van Las Vegas Kyler Murray echt in de zak had. Murray leek even los te komen met een scramble maar besloot te gooien, deze pass werd onderschept door Amik Robertson. Las Vegas profiteerde hier niet volledig van, wel scoorden de Raiders een field goal waardoor ze met een voorsprong van 20-0 de eerste helft afsloten.

De eerste drive van Arizona in de tweede helft begon veelbelovend. Het team pikte een aantal first-downs op. De drive werd afgerond na een 5-yard TD-pass van Murray naar Greg Dortch. Zo werd de achterstand verkleind naar 13 punten. In de drive daarna gooide Derek Carr de bal diep naar een receiver, die werd verkeerd verdedigd met een defensive pass interference-penalty tot gevolg. Het gaf de Raiders een goede positie in de redzone van de Cardinals. De verdediging van Arizona hield zich sterk en gaf uiteindelijk slechts een field goal weg. Daniel Carson trapte Las Vegas naar een score van 23-7. De daaropvolgende drive probeerde Arizona toch weer dichterbij te komen. De Cardinals haalden de redzone maar ook deze drive eindigde puntloos.

Een aantal drives later vond receiver Darrell Williams de endzone, hij verkleinde namens de Cardinals de achterstand naar 10 punten. De two point-try daarna was, na een lange scramble van Murray, succesvol. Zo bracht Arizona de achterstand naar 8 punten.

De Cardinals kregen de bal na een mislukte drive van de Raiders weer terug. De comeback van Arizona leek te eindigen, een pass van Murray tijdens 4th down was incomplete. Een holding-penalty voor Las Vegas gaf de Cardinals een 1st-and-goal op de 3-yardlijn met nog 16 seconden te spelen. Murray liep uiteindelijk tijdens 4th down, met nog 0 seconden op de klok, zelf de bal binnen. Arizona moest daarna voor twee punten gaan om de stand gelijk te trekken. Een delay of game-penalty betekende dat de Cards de two point-try moesten scoren vanaf de 7 yard-lijn. De pass van Murray tijdens de try werd door A.J. Green gevangen. Zo ging de wedstrijd naar overtime.

Arizona won de tos en koos ervoor om de bal te ontvangen. Een cruciale 4th-and-1 werd niet geconvert nadat een pass van Murray op Green incomplete was. Dit bracht de bal terug bij de Raiders die met een field goal die wedstrijd konden winnen. Hunter Renfroe probeerde nadat hij een bal ving nog te vechten voor extra yards. Tijdens het vechten voor extra yards sloeg een Cardinal de bal uit zijn handen. Deze werd opgepikt door Byron Murphy. Hij rende vervolgens 59-yards met de bal naar de endzone van de Raiders voor een touchdown. Zo maakte hij de comeback van Arizona compleet. Nog nooit wonnen de Cardinals nadat ze met 20-0 of meer achter stonden bij de rust.

Rodgers nog steeds de baas over de Bears

Chicago Bears @ Green Bay Packers | 10-27

Met een field goal opende Mason Crosby de score voor Green Bay in hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De Bears gaven antwoord met een touchdown-run van Justin Fields. Het zouden de laatste punten zijn die Chicago scoorde in de eerste helft. Aan het begin van het tweede kwart liep Aaron Jones een touchdown binnen om de Packers de voorsprong te geven. Jones speelde overigens een sterke eerste helft. Met een jet sweep registreerde Aaron Rodgers zijn eerste TD-pass van dit seizoen, Jones scoorde met deze play zijn tweede touchdown van de avond. Na de derde punt op een rij van Chicago bleef de aanval van Green Bay goed spelen. Rodgers eindigde de eerste helft met 164 passing yards, 13 van zijn 19 passes kwamen aan. De Packers brachten de score naar 24-7 nadat Allen Lazard een pass van Rodgers in de endzone ving.

De eerste drive van de Bears aan het begin van de tweede helft begon met een sack tijdens 2nd down van linebacker Rashan Gary. Uiteindelijk moesten de Bears, in lijn met hun spel in de eerste helft, punten. De defense van de Bears werd weggespeeld door de sterke aanval van Green Bay. Dit was het geval totdat running back AJ Dillon de bal losliet en de Bears het balbezit konden overnemen. De Bears haalden er geen touchdown uit maar scoorden met een field goal wel hun eerste punten sinds het eerste kwart. De Packers raakten daarna bijna weer de bal kwijt na een fumble, deze keer kon Rodgers erop springen. Wel moest de bal weggepunt worden.

De drive van de Bears die daarop volgde begon goed. Vooral de runs van David Montgomery brachten de Bears richting de endzone van Green Bay. Na een run waarin Justin Fields al zijn atletische kwaliteiten liet zien waren de Bears minder dan een yard verwijderd van de endzone. Met 4th down en enkele centimeters te gaan kreeg Chicago de bal niet over de lijn. Bears-coach Matt Eberflus vocht de call met een challenge aan. Na een lange review bleef de call staan.

Geen touchdown voor Chicago dus, wel een drive van de Packers die starte op de 1-yardlijn. Met een aantal runs gaf Green Bay zichzelf wat ruimte, ondertussen lieten ze de klok leeglopen. De Bears werden dan ook verrast toen Rodgers Lazard diep stuurde voor een pass van 55-yards. Uiteindelijk snoepte Green Bay 4,5 minuut af van de klok. De Packers eindigden de drive met een field goal waardoor de score 27-10 werd. Om de wedstrijd helemaal af te sluiten intercepte Jaire Alexander een pass van Justin Fields. De Bears hadden geen mogelijkheid meer om de klok te stoppen nadat ze al hun time-outs al hadden gebruikt. Door de winst van de Packers heeft Aaron Rodgers nu een record van 24-5 tegen de Bears.

OVERIGE GAMES

Atlanta Falcons @ Los Angeles Rams | 27-31: De Falcons hadden de kans om de score te openen met een field goal. De misser van Younghoe Koo gooide roet in het eten. Een TD-catch van Allen Robinson en een TD-run van Darrell Henderson Jr. zorgden voor een 14-0 voorsprong voor de Rams, die tot dat punt weinig tegenstand kregen van de Falcons. Aan het einde van de eerste helft kwam Atlanta enigszins in ritme na een field goal en een interception van CB Casey Hayward. De Rams hadden de bal snel terug na een interception door Decobie Durant. Niet lang daarna ving Cooper Kupp een touchdown om de voorsprong uit te breiden naar 21-3.

Aan het begin van de tweede helft herhaalde Kupp dit kunstje. Zo zette hij de Rams op een voorsprong van 28-3. Later zorgde een interception gegooid door Matthew Stafford ervoor dat de Falcons een goede startpositie hadden. Daarna gooide Marcus Mariota naar Drake London die zijn eerste NFL-touchdown uit zijn carrière ving en verkleinde zo de achterstand naar 28-10. De Rams vergrootten daarna hun voorsprong met een field goal. Toch waren de Falcons nog niet klaar met deze wedstrijd. Een TD-pass van Mariota zorgde voor een score van 31-17 met nog zo’n 8 minuten in het vierde kwart. Daarna blockten de Falcons een punt van de Rams, een Falcons-speler pikte de bal op en bracht die naar de endzone voor 6 punten. Ook de tweepunt-conversie was succesvol waardoor de score 31-25 was.

Een fumble van Kupp bracht de bal wederom in de handen van Mariota. Mariota gooide een aantal plays daarna de bal recht naar Rams-cornerback Jalen Ramsey die de bal intercepte. Zo stelde Ramsey de overwinning zo goed als veilig voor de Rams. De Rams gaven nog wel een safety weg, dit om extra tijd van de klok te laten lopen.

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers | 7-27: De 49ers begonnen de wedstrijd voortvarend met een field goal. Niet lang daarna raakte Trey Lance zwaar geblesseerd aan zijn rechterenkel. Hij wordt maandag geopereerd en speelt dit seizoen waarschijnlijk niet meer. Een field goal van Robbie Gould en een touchdown-pass, gegooid door Jimmy Garoppolo, zorgde voor een voorsprong van 13-0 voor San Francisco. Seattle zette het goede spel van afgelopen maandag niet door in de eerste helft. Er werden twee interceptions gegooid in de eerste helft, waaronder eentje door running back Deejay Dallas. Net voor het einde van de eerste helft zorgde fullback Kyle Juszczyk met een touchdown run ervoor dat de teams naar de kleedkamer gingen met een score van 20-0.

Na een paar minuten in het derde kwart leek San Francisco de score te vergroten naar 23-0, Seattle had andere plannen. De field goal werd geblockt en Seahawks CB Michael Jackson liep helemaal naar de andere kant om de achterstand te verkleinen naar 13 punten. De 49ers gaven vorige week een voorsprong weg, dat lieten ze deze week niet gebeuren. Met nog zo’n 2 minuten te spelen in de wedstrijd zorgde een QB-sneak van Garoppolo ervoor dat de voorsprong werd uitgebouwd naar 27-7. Tevens de eindstand van de wedstrijd.

Cincinnati Bengals @ Dallas Cowboys | 17-20: Cooper Rush, die het overnam van de geblesseerde Dak Prescott, had een sterke eerste helft. Hij had meerdere conversies tijdens 3rd en 4th down, ook gooide hij een TD-pass. Een antwoord op deze touchdown bleef Cincinnati schuldig, ze konden slechts een field goal op het bord zetten. Tony Pollard deed voor Dallas vervolgens een duit in het zakje en zorgde met zijn run voor een voorsprong van 14-3. Brett Maher breidde, net voor het einde van het tweede kwart, met een field goal de score uit naar 17-3.

De Bengals scoorden de eerste punten van de tweede helft. Een field goal van Evan McPherson bracht de score naar 17-6 in het voordeel van Dallas. Eindelijk leken de Bengals wat tractie te vinden, maar Burrow werd voor de zesde keer gesackt. Vervolgens maakte McPherson geen fout en verkleinde de achterstand naar 8 punten. Na een fumble recovery liet de Bengals-defense zien wakker te zijn, de offense deed vervolgens niks met het balbezit.

Een tijd later vonden de Bengals na een drive van meer dan 8 minuten eindelijk de endzone. Tee Higgins ving een pass van Joe Burrow, de two point-try daarna was succesvol. Op deze manier trokken de Bengals de stand gelijk, 17-17. Ook de defense van de Bengals liet zich daarna zien, ze stopten Dallas met nog 2:13 op de klok. Dallas stopte de aanval van de Bengals met als gevolg een punt. Een aantal plays brachten de Cowboys in field goal-range. Met nog 3 seconden op de klok trapte Maher de bal tussen de uprights om de Cowboys hun eerste winst van het jaar te geven.

Houston Texans @ Denver Broncos | 9-16: Beide teams hadden overduidelijk moeite met het wegzetten van goed aanvallend spel in de eerste helft. Daarnaast verloor Denver wide receiver Jerry Jeudy door een schouderblessure. Net zoals afgelopen maandag hadden de Broncos veel moeite met hun efficiëntie in de redzone. In de eerste helft had Denver zeven goal-to-go plays. De Broncos scoorden geen touchdowns, slechts twee field goals. Dit was voor Broncos-fans reden om hun team uit te joelen. Overigens was de aanval van Houston in de eerste helft ook niet om over naar huis te schrijven. Ook de Texans scoorden alleen twee field goals in de eerste helft.

Denver begon de tweede helft niet goed. Russell Wilson gooide nog geen anderhalve minuut na de start van het derde kwart een interception. Houston pakte het cadeautje niet helemaal uit, ze moesten genoegen nemen met een field goal. Denver probeerde daarna een goede drive op het bord te zetten. Slechte keuzes in de playcalling voorkwam dit. Een delay of game-penalty zorgde ervoor dat ze weer moesten punten. Met nog zo’n 13 minuten in het vierde kwart vond Denver dan eindelijk de endzone. De pass van Wilson vond tight end Eric Saubert en gaf zo de Broncos een voorsprong van 13-9. Deze voorsprong door een field goal uitgebreid naar 16-9. Dit bleek ook de eindstand te zijn.