TNF: Chiefs verslaan Chargers, zorgen om Herbert

Nadat vorige week de Bills en de Rams het seizoen aftrapten stond er afgelopen nacht weer een watertandend affiche op het programma. De Los Angeles Chargers gingen op bezoek bij een AFC West-rivaal, de Kansas City Chiefs. Vorig seizoen wonnen de Chargers uit bij de Chiefs en vice versa.

Kansas City start moeizaam

Kansas City begon de wedstrijd met de bal. Na een aantal first downs stopte de verdediging van Los Angeles de Chiefs en moesten ze punten. De eerste drive van de Chargers leek gestopt te worden, maar een defensive pass interference veranderde dit. Uiteindelijk profiteerden de Chargers hier niet volledig van. Coach Brandon Staley koos er niet voor om er voor te gaan bij een korte 4th down. Kicker Dustin Hopkins zette met een field goal vervolgens de eerste drie punten op het bord en dus de Chargers op een 3-0 voorsprong. Het antwoord van Kansas City bleef uit, vooral door een sack van Drue Tranquill die zorgde voor een lange 3rd down.

De Chargers begonnen hun volgende drive op hun eigen 42-yardlijn. Een conversie van 4th-and-inches legde de basis voor een drive die de eerste touchdown van de wedstrijd opleverde. Net voor de touchdown gooide Justin Herbert een bal diep naar receiver Mike Williams, het bezorgde de Chargers een 1st-and-goal op de 1-yardlijn. Rookie fullback Zandor Horvath ving daarna een 1-yard pass van Herbert en scoorde zo de eerste touchdown in zijn NFL-carrière. Daarmee zette hij zijn team op een 10-0 voorsprong.

Beide teams verdedigen sterk

De aanval van de Chiefs liet aan het begin van het tweede kwart eindelijk een teken van leven zien. Het had er even alle schijn van dat Patrick Mahomes zijn eerste interception van het seizoen gooide. Een penalty voor de Chargers zorgde in plaats daarvan voor een first down voor Kansas City die een snelle opmars maakte richting de redzone. Even leek de defensie Mahomes te sacken, in plaats daarvan ontsnapte hij zoals hij al zo vaak deed, Mahomes gooide vervolgens een touchdown pass naar Jerick McKinnon. Matt Ammendola, die de geblesseerde Harrison Butker verving, maakte met zijn eerste extra point-kick als een Chief geen fout en zette zo de score op 10-7, nog steeds in het voordeel van LA.

Voor beide teams leverden de volgende drives niks op. Uiteindelijk kregen de Chiefs de bal terug met nog 53 seconden te spelen in de eerste helft. Een offensive holding-penalty zorgde ervoor dat Kansas City een nog langere weg had af te leggen naar de endzone van de Chargers. Uiteindelijk kwamen ze niet eens tot een first down. Het zorgde ervoor dat de Kansas City Chiefs moesten punten. Nog niet eerder moesten de Chiefs vier keer in de eerste helft punten in een thuiswedstrijd met Mahomes als QB. Vervolgens knielde Herbert en beëindigde zo de eerste helft.

Een goede start van de tweede helft

De Los Angeles Chargers kwamen goed uit de kleedkamer. LA begon de tweede helft direct met een hoog tempo en een aantal first downs. Het bracht ze snel in de redzone. Eenmaal in de redzone converte Austin Ekeler een 4th-and-1 om de drive gaande te houden. De play erna gooide Herbert de football naar Williams. L’Jarius Sneed dekte Williams goed maar hij ving de bal knap en zette zo de Chargers op een 17-10 voorsprong.

Even leek de drive daarna tot tweemaal toe dramatisch te eindigen voor de Chiefs. Mahomes leek een interception te gooien, maar beide teams begingen een overtreding waardoor de first down opnieuw werd gespeeld. Vervolgens leek Mahomes opnieuw een interception te gooien, deze keer raakte de bal net de grond voor de Chargers verdediger controle had over de bal. Nadat de drive op niks uit leek te lopen gooide Mahomes een parel van een pass naar receiver Justin Watson. Die ving de bal en maakte er een 41-yard touchdown van. Zo verkleinde hij de achterstand naar drie punten.

Chiefs nemen de controle over

De verdediging van de Chiefs, geïnspireerd door de aanval, forceerde een 3-and-out om de bal binnen een minuut later weer terug te krijgen. Ook de Los Angeles verdediging forceerde daarna een 3-and-out en bracht de bal terug in de handen van Justin Herbert. Chris Jones zorgde bij de 3rd down bijna voor de eerste safety van dit seizoen, maar Herbert kon nog net uit de endzone stappen voor hij werd gesackt. Het gevolg daarvan was een korte punt waardoor de Kansas City Chiefs hun drive op de helft van LA mochten beginnen. Kansas City benutte deze goede startpositie niet zoals gehoopt. Een 1st-and-goal op de 1-yardlijn werd niet gepromoveerd tot een touchdown, wel werd gelijkmakende field goal gemaakt door Ammendola.

Los Angeles begon daarna met een betere startpositie door een overtreding van de Chiefs tijdens de kick-off. De Chargers leken met een sterke drive weer de voorsprong te nemen, maar de interception van rookie Jaylen Watson gooide roet in het eten. Watson rende daarna helemaal naar de andere kant van het veld voor een 99-yard pick-six en gaf zo de Chiefs hun eerste voorsprong van de avond.

Geblesseerde Herbert maakt het nog spannend

De aanval Los Angeles werd wederom geforceerd tot een 3-and-out door een steeds sterker wordend Kansas City. De offense kon vervolgens niet het goede voorbeeld van de defense volgen waardoor de bal snel weer terug werd gepunt naar de Chargers. Nadat de Chargers eindelijk een 3rd down wisten te converten leek Justin Herbert geblesseerd te raken na een hit van een Kansas City Chiefs verdediger. Herbert verliet voor een play het veld maar kwam daarna direct terug. De Los Angeles Chargers moesten de bal wel wegpunten. Clyde Edwards-Helaire brak daarna weg voor een run van 52-yards, een face mask-penalty voegde daar nog eens 15 yards aan toe. Een touchdown scoorden de Chiefs niet, maar wisten de voorsprong uit te breiden met een field goal naar 27-17.

Herbert was verre van fris na de tackle van eerder en dit was ook terug te zien in zijn spel. Hij had een run kunnen maken voor een first down maar durfde dit niet aan. Dit bleek een goeie keuze. Met 4th-and-1 gooide hij een strakke pass van 35-yards om de bal naar de 8-yardlijn van Kansas City te brengen. Met de wedstrijd op het spel en met duidelijk veel pijn gooide Herbert een touchdown naar Josh Palmer om de achterstand te verkleinen naar een field goal. Los Angeles moest met nog 1:11 en één time-out kiezen voor een onside kick. Deze werd gevangen door de Chiefs wat de wedstrijd in het slot gooide en het thuisteam de overwinning gaf.


Benieuwd naar de wedstrijden van komend weekend? Klik dan hier voor de previews van week 2.

Coverfoto: Jamie Squire/Getty Images

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen