Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2022/2023: Week 1

Naar traditie was de eerste week in de NFL vrij onberekenbaar. Dat leidde ertoe dat de scores niet hoger uitvielen dan 11 goed voorspelde duels. Remco Theunissen leidt de Wicked Wood SportAmerika Football Pool na week 1. Hij voorspelde 11 duels goed, maar was daarin niet de enige. Hij zat met 35 echter het dichtst bij de totaalscore van MNF (33). Nick Willems was de enige die de totaalscore goed voorspelde, maar zijn vertrouwen in de Carolina Panthers kostte hem de weekwinst.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool - Top 10 na week 1
Wicked Wood SportAmerika Football Pool – Top 10 na week 1

In week 1 was er één duel dat iedereen fout had. Niet geheel onverwacht was dat het gelijkspel tussen de Indianapolis Colts en de Houston Texans. Naast dat duel gingen ook velen de mist in bij nederlagen van de Panthers, Bengals, 49ers, Titans en Broncos. De verwachting was dat Cleveland zonder Deshaun Watson een relatief eenvoudige prooi zou zijn voor een quarterback op zoek naar revanche. Baker Mayfield kreeg dat echter niet voor elkaar. De Bengals, op hun beurt, kwamen aanvallend tekort tegen het defensieve geweld van de Steelers. Ja’Marr Chase liet zijn kwaliteit zien, maar verder liep het allemaal vrij stroef voor Cincy. Bij de 49ers stelde Trey Lance ietwat teleur in het moeras genaamd Soldier Field en de Titans visten door een late field goal achter het net tegen de Giants. Tenslotte was Russell Wilson de tweede quarterback die niet langs zijn voormalig werkgever kwam.

Naast deze verrassingen waren er ook een aantal solide locks die door de meesten goed voorspeld werden. De Bills, Ravens, Commanders, Dolphins, Saints, Eagles, Chiefs, Chargers en Buccaneers beschaamden het vertrouwen niet. Daardoor zakten slechts weinig deelnemers door de ondergrens. Het maakt week 1 daarmee een mooie opmaat voor dit nieuwe seizoen van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool - Top 10 picks van week 1
Wicked Wood SportAmerika Football Pool – Top 10 picks van week 1

VOORUITBLIK WEEK 2

Week 2 begint met een potentiële shootout tussen de Chargers en Chiefs. Hierin lijkt Kansas City in het voordeel, maar de LA defense is met Khalil Mack en Joey Bosa van een ander niveau dan die van Arizona. Het grootste vraagteken staat dit weekend achter de ontmoeting tussen Washington en Detroit. De Commanders wonnen in week 1 van de Jaguars en de Lions kwamen net tekort tegen de Eagles. Deze laagvliegers van 2021 lijken daarmee aan elkaar gewaagd. Tenslotte is het vooraf ook lastig om in te schatten wie als winnaar uit de strijd tussen de Vikings en Eagles komt. Minnesota won overtuigend van Green Bay en de Eagles deden net voldoende tegen de Lions. Beide teams worden hoog ingeschat, maar tegen elkaar wordt pas duidelijk waar ze echt staan.

Dan is er nog één van de oudste rivaliteiten in de NFL: de Bears tegen de Packers. Green Bay had een teleurstellend optreden in week 1, terwijl Chicago verrassend won van SF. Kunnen de Packers het tij keren? Of trekken de Bears onder leiding van Justin Fields hun goede start door?

Heel veel succes in de tweede week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen