NFL op zondag: Cowboys voorbij Eagles, Bills verslaan Chiefs

Week 14 van het reguliere seizoen in de NFL zit er alweer bijna op. Tussen de late wedstrijden zaten een paar toppers, maar ook een paar dramatische wedstrijden. De Eagles verloren weer dik, nu van de Cowboys, terwijl de Bills van de Chiefs wonnen. De Vikings en Raiders kwamen samen tot 3 hele punten.

EAGLES VERLIEZEN OOK VAN COWBOYS

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys | 13-33

De Eagles konden vorige week al weinig beginnen tegen de 49ers, en zijn voor nu weer even helemaal terug op aarde na de flitsende 10-1 seizoenstart. De andere grote concurrent in de NFC, de Dallas Cowboys, wonnen thuis vrij overtuigend van Jalen Hurts en de zijnen. Dak Prescott, die in bloedvorm verkeert, gooide weer twee touchdowns. Aan de andere kant wisten de Eagles geen enkele aanvallende touchdown te produceren.

Bij rust was de wedstrijd met eeen 6-24 tussenstand al behoorlijk in het voordeel van Dallas uitgevallen. Ceedee Lamb, Rico Dowdle en Michael Gallup zorgden voor touchdowns, terwijl Brandon Aubrey zijn eerste van in totaal vier field goals maakte. In de tweede helft wist Jalen Carter het met een fumble return touchdown nog even een beetje spannend te maken, maar de Cowboys wonnen overtuigend.

BILLS VERSLAAN CHIEFS IN ARROWHEAD

Buffalo Bills @ Kansas City Chiefs | 20-17

De Bills moesten winnen van de Chiefs om mee te blijven doen in de playoff-race. Beide teams hebben het dit seizoen lastiger dan afgelopen jaren. De Bills schoten uit de startblokken met twee touchdown runs van James Cook en Josh Allen. Voor rust wist KC nog iets terug te doen via Jerick McKinnon.

In de tweede helft kwamen de Chiefs in het vierde kwart terug tot 17-17, nadat Rashee Rice in het derde kwart een touchdown ving van Patrick Mahomes. Uiteindelijk trokken de Bills net na de two-minute mark de pot naar zich toe. Het einde van de pot was spectaculair. De Chiefs scoorden na de go-ahead field goal van Tyler Bass nog een touchdown na een trick play, maar deze kwam terug vanwege een offside penalty op Kadarius Toney. De Chiefs vallen naar 8-5, waardoor de #1 seed een beetje uit zicht raakt voor KC.

OVERIGE GAMES

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers | 16-28: Na de overtuigende overwinning op de Eagles van vorige week, bonden de 49ers ook divisierivaal Seattle aan de zegekar. Uitblinkers waren Brock Purdy (368 yds, 2 td, 1 INT), Christian McCaffrey (145 rushing yds) en Deebo Samuel (149 yds, 2 td). De Seahawks speelden met Drew Lock als vervanger van Geno Smith. Lock gooide voor twee touchdown passes maar wist de Seahawks niet in de buurt van de 49ers te houden. Met deze overwinning zijn de 49ers de nieuwe #1 seed in de NFC.

Denver Broncos @ Los Angeles Chargers | 24-7: De Chargers kennen al een extreem moeizaam seizoen, en het verlies tegen de Broncos bracht een nieuw dieptepunt met zich mee: Justin Herbert viel uit met een gebroken vinger. Zijn vervanger was Easton Stick, en die kon heel weinig beginnen tegen de Denver defense. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de 46-yard touchdown pass van Russell Wilson op Courtland Sutton, die de bal met 1 hand ving terwijl er een verdediger om hem heen hing.

Minnesota Vikings @ Las Vegas Raiders | 3-0: In een vrij bizarre vertoning van een NFL wedstrijd kwamen de Vikings en de Raiders tot de wedstrijd met de laagste score in 16 jaar. Beide teams wisten niet in de buurt van een field goal te komen, tot de Vikings 2 minuten voor het einde van de wedstrijd een field goal via Greg Joseph wisten te scoren. Op dat punt was Joshua Dobbs al op de bank gezet voor Nick Mullens. Als objectieve NFL-redactie van SportAmerika hopen wij dit soort wedstrijden nooit meer te hoeven zien.