TNF: Patriots hebben aan eerste helft genoeg tegen Steelers

Veel mensen zullen niet uitgekeken hebben naar het prime time treffen tussen de Patriots en de Steelers, maar de ploegen wisten in elk geval meer te scoren dan verwacht. New England scoorde al haar punten in de eerste helft, en dat bleek genoeg voor een overwinning.

New England Patriots @ Pittsburgh Steelers | 21-18

De Patriots schoten uit de startblokken met een touchdown tijdens hun openingsdrive. Waar het New England vorige week niet lukte om punten te scoren tegen de Chargers, was het nu Ezekiel Eliott die de bal binnenliep na een korte pass van Bailey Zappe. De Steelers konden hier in hun eerste drive alleen field goal tegenover zetten. Chris Boswell kickte knap raak vanaf 56 yards.

De ploegen konden deze start geen gevolg geven in het eerste kwart, waar voor de rest alleen nog gepunt werd. Meteen aan het begin van het tweede kwart kreeg New England een goede kans om de score op te voeren. Jabrill Peppers onderschepte Mitch Trubisky en bracht de bal meteen bij de Pittsburgh 11-yard lijn. Trubisky trad op als vervanger van de geblesseerde Kenny Pickett. De Patriots profiteerden ook van de interceptie: Hunter Henry ving Zappe’s pass in de endzone.

EERSTE HELFT STUK BETER DAN DE TWEEDE HELFT

Beide ploegen waren nog niet uitgescoord in de eerste helft. Zappe gooide halverwege het tweede kwart een mooie td pass over 24 yards naar Henry, die zijn tweede td van de wedstrijd ving. Voor Zappe was het zijn derde td pass, in de eerste helft. De Steelers deden ook nog wat terug: Diontae Johnson ving een pass van Trubisky waardoor de ploegen uiteindelijk gingen rusten met een 21-10 stand in het voordeel van de Patriots.

Het lukte beide ploegen niet om de bij vlagen vermakelijke eerste helft een goed vervolg te geven in de tweede helft. Alleen de Steelers wisten via Trubisky nog op het scorebord te komen, maar daar bleef het ook bij. De Patriots wonnen zo hun derde wedstrijd van dit seizoen. Daarmee wordt de kans op de #1 pick in de aankomende draft wel meteen heel klein voor New England. Met hun nederlaag gaan de Steelers naar 7-6. De play-offkansen van Pittsburgh zijn over de laatste twee weken ineens heel erg geslonken met twee nederlagen.