NFL op zondag: Bills stoppen Dolphins, Eagles winnen weer

Alle ogen waren zondag gericht op Buffalo. De Bills namen het hier namelijk op tegen de nog ongeslagen Miami Dolphins. Je weet wel, de ploeg die vorige week nog zeventig punten scoorde. Het werd opnieuw een wedstrijd met veel punten. Maar nu wonnen de Bills. Door de nederlaag van de Dolphins waren de Eagles (heel even) de enige ploeg die 4-0 gingen. Hoe dat ging? Lees dat en meer in de reviews van de vroege games in de NFL op zondag.

BILLS DOMINEREN IN DUEL MET DOLPHINS

Miami Dolphins @ Buffalo Bills | 20-48

De Dolphins leken na de recordzege van vorige week klaar om de AFC te bestormen. Een week later werden ze door de Bills echter weer keihard terug op aarde gezet. Onder aanvoering van een ontketende Josh Allen lieten de Bills niets over van hun divisierivaal. De quarterback van Buffalo gooide vier touchdowns en liep er zelf ook een binnen.

In het begin zag het er niet naar uit dat het zo eenvoudig zou gaan. Beide teams scoorden namelijk touchdowns op hun eerste twee drives. Voor de Dolphins was De’Von Achane opnieuw de grote man. De rookie liep beide scores binnen. De running back zou uiteindelijk maar acht keer de bal krijgen, maar wel goed zijn voor 101 yards en twee touchdowns. De Bills liepen daarna door twee touchdowns van Stefon Diggs echter snel weg bij de divisierivaal. In de tweede helft kwamen de bezoekers nog terug tot 31-20, maar daarna was het over en scoorden de Bills de laatste zeventien punten van het duel.

EAGLES MET MOEITE LANGS COMMANDERS

Washington Commanders @ Philadelphia Eagles | 31-34 (OT)

De Eagles hebben ook hun vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Jalen Hurts had hier wel een verlenging voor nodig. Het was namelijk een zwaarbevochten zege voor de Eagles, die vorig jaar ook thuis van de Commanders verloren. Het leek dit jaar dezelfde kant op te gaan, want de ploeg uit de hoofdstad nam in de eerste helft het voortouw. De eerste twee drives leverden touchdowns op en na een field goal werd de voorsprong bij 17-7 zelfs tien punten.

Hurts had zijn vier voorgaande wedstrijden waarin hij tien punten achter kwam gewonnen en was ook nu niet van plan een nederlaag te incasseren. Voor rust scoorde de ploeg drie punten en een field goal en een touchdown in het derde kwart gaf de thuisploeg de voorsprong. Sam Howell gaf echter niet op, zelfs niet toen A.J. Brown met minder dan twee minuten te gaan de voorsprong voor de Eagles opnieuw op zeven punten bracht. Met een indrukwekkende drive wist de jonge quarterback letterlijk in de laatste seconde Jahan Dotson in de endzone te vinden. Ron Rivera koos voor de veilige optie en ging voor de verlenging. De Commanders kregen de bal maar gingen three and out. Hurts liet deze kans niet liggen, bracht zijn ploeg in field goal range en Jake Elliott schoot de winnende punten binnen.

BENGALS VOLSTREKT KANSLOOS TEGEN TITANS

Cincinnati Bengals @ Tennessee Titans | 3-27

Na zijn ploeg op maandag de eerste zege van het seizoen te hebben bezorgd waren alle ogen gericht op Joe Burrow. Hoe snel is zijn kuitblessure hersteld, zeker omdat zijn ploeg een dag minder rust had door de wedstrijd op maandag. Het antwoord kwam vrij snel. Niet goed. De spelverdeler bewoog niet goed en kwam geen moment in de wedstrijd. Hij gooide (uiteraard) geen enkele touchdown en wist zijn ploeg slechts naar een field goal te leiden.

Bovendien verloren de Bengals ook nog eens Tee Higgins, die zijn rib brak. De Bengals speelden hierdoor al snel een verloren wedstrijd tegen de Titans, waar Derrick Henry een hoofdrol voor zich opeiste. Hij was goed voor 122 yards en een touchdown, een vangbal voor elf yards en gooide daarnaast ook nog een touchdown op een trickplay. Het legde de basis voor de beste wedstrijd van Tennessee dit seizoen, dat door de zege op 2-2 komt dit seizoen en hiermee gedeeld leider is in de divisie. Met de andere drie teams, maar het is in ieder geval de gedeelde leiding.

RAMS NA VERLENGING LANGS COLTS

Los Angeles Rams @ Indianapolis Colts | 29-23 (OT)

De Rams leken op weg naar een eenvoudige zege op bezoek in Indianapolis. Al in eerste kwart namen de bezoekers een 14-0 voorsprong na twee touchdowns van Kyren Williams. Het duurde daarna lang voordat de Colts wat terug konden doen. Zo miste de ploeg in de eerste helft een field goal. De Rams liepen hierdoor door drie field goals alleen maar verder uit, al misten zij zelf ook een trap voor nog drie extra punten.

Punten die de ploeg goed kon gebruiken, want in de slotfase kwamen de Colts sterk terug van de 23-0 achterstand. Drie touchdowns, waarbij twee keer de 2pt conversie werd benut, zorgde ervoor dat Anthony Richardson de thuisploeg naar een verlenging wist te leiden. De rookie quarterback gooide veel incompletions, meer dan de helft van zijn worpen, maar stond er toen het moest. Hij kreeg alleen geen kans om ook voor de zege te gaan. De Rams wonnen de toss en Matthew Stafford dirigeerde zijn ploeg over het veld. Hierbij vond hij een andere rookie, Puka Nacua, in de endzone. Nacua was goed voor een recordaantal vangballen (39) in zijn eerste vier wedstrijden, maar dit was pas zijn eerste touchdown. Wel gelijk de winnende.

OVERIGE GAMES

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns | 28-3: Baltimore had zondag geen enkele moeite met de Browns. De thuisploeg moest het door een blessure doen zonder quarterback Deshaun Watson. Hij werd vervangen door Dorian Thompson-Robinson. Voor de rookie was het een harde kennismaking met de NFL. DTR gooide drie intercepties, waardoor hij zijn ploeg in een lastig parket bracht. De defensie, tot deze week een van de sterksten in de NFL, kon een nederlaag mede hierdoor ook niet voorkomen, waardoor de formatie van Lamar Jackson de leiding in de AFC North heeft overgenomen.

Atlanta Falcons @ Jacksonville Jaguars | 7-23: De Jaguars speelden voor het eerst dit jaar in hun tweede thuisstad. In de eerste wedstrijd in Londen van het jaar was de ploeg van Trevor Lawrence te sterk voor de Falcons. Het was niet indrukwekkend wat Jacksonville liet zien, maar tegen Desmond Ridder en de Falcons was dat ook niet nodig. Hoogtepunten waren de touchdowns van Calvin Ridley namens de Jaguars tegen zijn oude ploeg en de touchdown van Drake London, omdat het in London was. De Jaguars mogen nu een weekje van Londen genieten, want volgende week speelt de ploeg hier weer.

Denver Broncos @ Chicago Bears | 31-28: In het duel tussen twee van de slechtste ploegen van de eerste drie weken van het seizoen leken de Bears op weg naar een zo belangrijke zege. Een 7-0 achterstand werd weggewerkt door vier touchdowns op rij te scoren. Justin Fields gooide hierbij elke keer voor de score. Na de vernederende nederlaag tegen de Dolphins van vorige week leken de Broncos op weg naar weer een teleurstelling, maar de ploeg wist de boel nog om te draaien. Geholpen door fumble van Fields die een touchdown opleverde en een interceptie slaagden de Broncos erin om 24 punten op rij te scoren en zo de zege binnen te slepen. Voor de Bears was het de veertiende nederlaag op rij.

Minnesota Vikings @ Carolina Panthers | 21-13: Bryce Young leek in de eerste helft op weg naar de eerste zege van zijn loopbaan, maar uiteindelijk wisten de Vikings toch terug te komen van een 13-0 achterstand. Het was tekenend voor de wedstrijd dat beide verdedigingen een touchdown wisten te scoren. Aanvallend lukte er niet veel. De Vikings wisten de wedstrijd uiteindelijk toch te winnen, vooral omdat zij de beste speler op het veld hadden staan. Justin Jefferson ving maar zes ballen voor 85 yards, maar hier zaten wel twee touchdowns bij. Dat waren al meer punten dan de Panthers zouden scoren. De Vikings wonnen zo voor het eerst, terwijl de Panthers zonder zege blijven.

Pittsburgh Steelers @ Houston Texans | 6-30: C.J. Stroud blijkt een snelle leerling. Na een lastige start speelde de quarterback zijn tweede goede wedstrijd op rij. Met als gevolg een eenvoudige zege op de Pittsburgh Steelers. De grootste prestatie hierbij was misschien nog wel dat hij zelfs niet gesacked werd door de verdediging van de Steelers. Bij Pittsburgh lukte er weinig en tot overmaat van ramp verloor de ploeg ook nog eens hun eigen quarterback. Kenny Pickett liep een op het oog serieuze knieblessure op en moest vervangen worden door Mitch Trubisky. In de komende dagen zal duidelijk worden hoe erg deze blessure is.

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints | 26-9: De rentree van Alvin Kamara na zijn schorsing heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De running back kreeg maar liefst 24 keer de bal. Elf keer voor een rush, dertien vangballen, maar hij was in totaal maar goed voor 84 yards. Met Derek Carr, die door zijn schouderblessure duidelijk gehinderd werd waren de Saints kansloos. Hoewel Baker Mayfield een interceptie gooide was hij deze wedstrijd duidelijk de betere quarterback. Drie touchdownpasses waren dan ook te veel voor de verdediging van de Saints, waardoor de Bucs de leiding in de NFC South konden nemen.

Lees hier de recap van de zege van de Lions tijdens TNF.

Coverfoto: Timothy T Ludwig/Getty Images