MNF: Eerste zege Bengals, Eagles blijven ongeslagen

De Cincinnati Bengals hebben hun eerste zege van het seizoen geboekt. Met veel moeite werden de Los Angeles Rams verslagen. De Eagles hadden tijdens deze doubleheader van MNF een stuk minder moeite met de nog ongeslagen Bucs.

BENGALS DEFENSIE SCHIJNT IN ZEGE

Los Angeles Rams @ Cincinnati Bengals | 16-19

De Cincinnati Bengals hebben hun hoop op een goed seizoen levend gehouden. In een duel met de Los Angeles Rams werd met 19-16 gewonnen. Quarterback Joe Burrow kwam ondanks een hielblessure gewoon in actie. Indrukwekkend was het nog niet wat hij liet zien, maar het was wel net voldoende voor de overwinning.

In de eerste helft hadden beide ploegen moeite om in de wedstrijd te komen. Bij beide ploegen domineerde de verdediging. Tekenend was dat zowel Burrow als Matthew Stafford aan de overkant bij de Rams meer intercepties dan touchdowns hadden. Het kwam dan ook lange tijd aan op de field goals. Evan McPherson miste de eerste nog voor de Bengals, maar was daarna vier keer trefzeker.

Bij een 9-6 achterstand kwam de enige touchdown van de Bengals op het bord. Het was Joe Mixon die een rush van 14 yards bekroonde met de score. Het was het enige echte wapenfeit van de aanval. De defensie van de Bengals speelde daarentegen wel naar verwachting. De Rams konden hier niet veel tegenover stellen en twee passes van Stafford werden onderschept. De enige goede drive van de bezoekers kwam pas in de slotfase. Met iets meer dan een minuut te gaan scoorde Tutu Atwell op een pass van Stafford. Maar dit was slechts goed voor een 19-16 achterstand, die niet veel later als eindstand de boeken in zou gaan.

EAGLES DOMINEREN DUEL DER ONGESLAGEN TEAMS

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers | 25-11

De Philadelphia Eagles hebben tijdens MNF ook hun derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na twee krappe zeges was de ploeg van Nick Sirianni dit keer wel duidelijk te sterk voor hun tegenstander, de Tampa Bay Buccaneers. De thuisclub kon door een late touchdown de score met 25-11 nog iets draaglijker maken, maar eigenlijk was Tampa volstrekt kansloos en leed het hun eerste nederlaag van het jaar.

In een rommelige eerste helft wisten de Eagles het krachtsverschil nog niet echt in de score uit te drukken. De verdediging van de Eagles had al snel grip op Baker Mayfield en de aanval van de Bucs. Hierdoor hadden de bezoekers veel langer de bal, maar wisten dit onder meer door een turnover on downs en twee field goals niet in veel punten om te zetten. Wel gooide Jalen Hurts tussendoor een touchdown naar Olamide Zaccheaus, waardoor de ruststand halverwege 13-3 was.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. De Eagles waren veel sterker en kwamen in totaal tot 472 yards, tegenover slechts 174 voor de Bucs. Waarvan er 75 op de laatste drive kwamen die goed was voor de enige touchdown van de thuisclub. De Eagles heersten over de grond en kwamen opnieuw uit op meer dan 200 rushing yards. Het haalde niet alleen veel tijd van de klok, maar leverde dit keer ook meer punten op. De ploeg had na rust maar vier drives: een touchdown, een field goal, een interceptie op de 1-yardlijn die een play later gevolgd werd door een safety en de slotdrive van vijftien plays voor 9.22 minuten die eindigde in kneeldowns omdat de tijd verstreken was. Zo bleven de Eagles ook in wedstrijd drie van het nieuwe seizoen ongeslagen.

Coverfoto: Darron Cummings / Associated Press