NFL op zondag: Cardinals verrassen Cowboys

Er gaat geen week voorbij in de NFL zonder een grote verrassing. In de late games op zondag was het de beurt aan de Arizona Cardinals om voor een upset van formaat te zorgen. Ze bezorgden de Dallas Cowboys hun eerste nederlaag van het seizoen. Voorts veegden de Chiefs de vloer aan met de Bears en knokten de Seahawks met de Panthers in een boksmatch vol penalty flags. Het relaas van deze duels, inclusief Sunday Night Football, vind je hier.

CARDINALS ZORGEN VOOR STUNT VAN FORMAAT TEGEN COWBOYS

Dallas Cowboys @ Arizona Cardinals | 16-28

Het schier ondenkbare is gebeurd. De Arizona Cardinals, het team waarvan iedereen dacht dat ze geen enkele wedstrijd zouden winnen in 2023, hebben in Week 3 de Dallas Cowboys verslaan. De Cowboys hadden eerder in de week cornerback Trevon Diggs verloren aan een blessure en het leek wel alsof die blessure als een schaduw over de rest van het team hing. Al van bij de start namen de Cardinals de bovenhand op het vlak van motivatie, intensiteit en duelkracht. Op enthousiasme gingen de Cardinals met een 21-10 voorsprong de kleedkamers in, na rushing touchdowns van James Conner en Rondale Moore.

Na de rust ging het offensief stroever voor de Cardinals, maar defensief sloegen ze er keer op keer in om de Cowboys uit hun eigen eindzone te houden. Bij de Cowboys had superster Micah Parsons een vrij onzichtbare wedstrijd. Hij kon in het derde kwart weliswaar quarterback Joshua Dobbs (17/21, 189 yards, 1 TD) sacken, maar daar bleef het verder bij. In het vierde kwart gooiden de troepen van Jonathan Gannon de game in het slot door Dak Prescott zijn eerste interceptie van het seizoen aan te smeren. Kyzir White ving de bal in de eindzone en bezegelde het lot van America’s Team. Kunnen de Cardinals dit seizoen de rol van Giant Killer gaan aannemen?

CHIEFS HEBBEN GEEN KIND AAN ONTSTELLEND ZWAKKE BEARS

Chicago Bears @ Kansas City Chiefs | 10-41

Geen verrassing in Arrowhead Stadium. De Kansas City Chiefs wonnen in het eigen stadion met sprekend gemak van de Chicago Bears. Bij de rust stond het al 34-0. De Chiefs deden wat ze wilden met de zwakke Bears-defense en vooral de running backs mochten herhaaldelijk een feestje bouwen. Zowel Isiah Pacheco, Clyde Edwards-Helaire als Jerick McKinnon scoorden een touchdown. Deze laatste scoorde er zelfs twee! Patrick Mahomes mocht al vroeg in het derde kwart naar de kant. Zijn vervanger, Blaine Gabbert vond het niet de moeite om zijn best te doen en wierp nog twee intercepties.

Hét nieuws van deze game kwam echter vanuit de eretribune. Taylor Swift, de wereldberoemde muzieksensatie, was aanwezig om haar nieuwe vriendje Travis Kelce aan te moedigen. Het bleek te helpen, want Kelce 69 receiving yards én een touchdown. Het zette Swift aan om vol in beeld een enthousiaste “LET’S F*N GOOOOO” uit te roepen. Ook de Bears en hun fans zullen dit overigens gedacht hebben. Let’s f*n go home. Zo snel mogelijk.

OVERIGE GAMES

Carolina Panthers @ Seattle Seahawks | 27-37: De Seattle Seahawks hebben met enige moeite gewonnen van de Carolina Panthers. Bij de bezoekers ontbrak rookie quarterback Bryce Young. In zijn plaats mocht de Red Rifle Andy Dalton nog eens aantreden. Dalton deed het niet onaardig met 361 passing yards en twee touchdowns. Het volstond echter niet om de Seahawks af te houden. Onder impuls van Kenneth Walker namen de Seahawks in het vierde kwart eindelijk voldoende afstand om de overwinning binnen te halen. Walker eindigde zijn wedstrijd met 97 rushing yards, 59 receiving yards en twee touchdowns.

Pittsburgh Steelers @ Las Vegas Raiders | 32-18: De enige thuisploeg die in het late window niet kon winnen, was Las Vegas. De Raiders botsten op de ijzersterke Pittsburgh-defense, die opnieuw een gesel was voor haar tegenstander. Jimmy Garoppolo wierp maar liefst drie intercepties. Hij werd ook vier keer gesackt. T.J. Watt nam er daar de helft van voor zijn rekening. Op het einde van de wedstrijd kreeg de head coach van de Raiders, Josh McDaniels, veel kritiek omdat hij bij een achterstand van 7 punten en slechts enkele minuten op de klok koos om een field goal te trappen in plaats van ervoor te gaan. Het enige lichtpunt bij de Raiders was Davante Adams die 172 receiving yards plukte en twee touchdowns. Mike Tomlin en zijn Steelers hebben intussen de teleurstelling van de openingsspeeldag helemaal achter zich gelaten.

Lees hier de recaps van de vroege games op zondag.

Coverfoto: Michael Owens/Getty Images