NFL op zondag: Chiefs ontsnappen uit New York met nipte zege

Na de tien games in het vroege window, kregen we in het late window nog eens vier wedstrijden voorgeschoteld. Twee daarvan waren -niet geheel verrassend- blow-outs. Maar de andere twee games leverden wél spannend football op. Vooral de Sunday Night Football-clash tussen de New York Jets en de Kansas City Chiefs was verbazend close. De Chiefs kropen door het oog van de naald, maar zijn nog steeds ongeslagen met Taylor Swift in de tribune.

CHIEFS HEBBEN ALLE MOEITE VAN DE WERELD MET NEW YORK JETS

Iedereen, van analist tot de meest die-hard New Yorkfans, vreesde een totale slachting van de Jets door de Kansas City Chiefs. Daar leek het in het begin van de wedstrijd ook op uit te draaien, want in het eerste kwart namen de Chiefs een voorsprong van 17 punten, na een field goal, een rushing touchdown van Isiah Pacheco en een touchdown van tight end Noah Gray. Daar konden Zach Wilson en de Jets in het eerste kwart enkel punts tegenover zetten.

Vanaf het tweede kwart draaide het spel echter om. Een facemask-penalty van de Chiefs in hun eigen eindzone zorgde voor een safety, waarna de Chiefs enkel nog op het einde van de eerste helft punten konden scoren met een field goal. Intussen had Patrick Mahomes al wel twee intercepties gegooid. De Jets vochten zich terug in de game met een field goal en een prima touchdown-pass van Zach Wilson naar zijn tight end C.J. Uzomah.

Jets mogen zich benadeeld voelen

De Chiefs konden zich niet meteen herstellen na de koffie en de Jets kwamen zelfs langszij met de tweede touchdown-pass van Wilson. Een beauty naar Allen Lazard. Hij duwde zelf de 2-point conversion binnen en het MetLife Stadium vulde zich met hoopvolle energie. Die energie sijpelde echter opnieuw weg toen de Chiefs in het vierde kwart tweemaal het kwartje aan hun kant zagen vallen bij discutabele calls van de scheidsrechters. Eerst werd de derde interceptie van Mahomes teruggedraaid na een vermeende (en wel érg lichte) holding penalty van Sauce Gardner. Nadien, bij 3rd & 22, werd een overduidelijk holding van Donovan Smith niet gezien, waardoor Mahomes zelf de derde poging met zijn benen kon omzetten. Zo konden de Chiefs uiteindelijk hun krappe voorsprong van drie punten vasthouden en de wedstrijd winnen.

OVERIGE GAMES

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Chargers | 17-24. Brandon Staley en de LA Chargers hebben hun slechte seizoensstart uitgewist met een tweede opeenvolgende zege. Na een dominante eerste helft leken de Bolts hun schaapjes snel op het droge te hebben, maar de Chargers zouden de Chargers niet zijn als ze hun tegenstander niet opnieuw in de game lieten komen. Ondanks zes(!) sacks van Khalil Mack kwamen de Raiders, onder leiding van rookie quarterback Aidan O’Connell, nog tot op één touchdown van een gelijke stand. Een late interceptie van de rookie bezegelde echter het lot van de Raiders tegen hun divisierivalen.

New England Patriots @ Dallas Cowboys | 3-38. De Dallas Cowboys hebben in eigen huis de vloer aangeveegd met de New England Patriots. Dak Prescott en co bezorgden Bill Belichick zijn grootste nederlaag ooit. Op een aardige openingsdrive na konden de Patriots geen deuk in een pakje boter spelen. Mac Jones leek verloren te lopen en werd in het derde kwart uit zijn lijden verlost. Intussen verloren de Patriots ook nog eens Matthew Judon en Christian Gonzalez aan blessures. Dallas zag er opnieuw als zichzelf uit na een struikelpartij tegen de Cardinals vorige week. Met deze Cowboys zal rekening gehouden moeten worden in de NFC.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers | 16-35. Ook na vier weken kunnen de 49ers nog steeds een perfect rapport voorleggen. Tegen de Cardinals was het (opnieuw) de grote Christian McCaffrey-show. CMC scoorde maar liefst vier touchdowns. Drie ervan met de benen, eentje als receiver. Ook quarterback Brock Purdy speelde wederom meer dan aardig met 20 uit 21 gelukte passes voor 283 yards en een touchdown. San Francisco lijkt stilaan dé te kloppen ploeg te worden in de NFC. En misschien wel de NFL!


Coverfoto: Adam Hunger/AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen