NFL 4-on-4: Play-off debutanten, Hopkins & Black Monday

De play-offs staan voor de deur, maar er gebeurde nog veel meer in de NFL! We proberen zo veel mogelijk mee te nemen in deze editie van de NFL 4-on-4. Deze week: De leukste play-off wedstrijd, play-off debutanten, de toekomst van DeAndre Hopkins en ontslagen.

1. De playoffs gaan beginnen! Naar welke wedstrijd kijken jullie het meeste uit dit weekend, en waarom?

Seán van Zon: “Giants @ Vikings natuurlijk! Ik roep het hele jaar al dat de Vikings geluk hebben. Ze wonnen eerder in het seizoen dan ook op fortuinlijke wijze van de Giants. Tijd voor revanche!”

Chris van Dijk: “Het duel tussen de Cowboys en Bucs. Ik denk dat dit de spannendste wedstrijd kan worden met ook het mooiste affiche. De Cowboys op bezoek bij Tom Brady. Die vast weer iets onverwachts op het veld weet neer te zetten. Al is het duel tussen de Chargers en Jaguars ook wel iets om naar uit te kijken.”

Toon Aerts: “Doe mij maar Jaguars/Chargers. Ik ben een Opladers-sympathisant, natuurlijk, maar vooral een grote fan van Justin Herbert, dus ik ben benieuwd hoe hij het in zijn eerste play-off wedstrijd ooit zal doen. Bovendien denk ik dat deze twee teams erg aan elkaar gewaagd zijn, dus dat zou een spannende pot moeten opleveren!”

Marc Dorenbos: “Vanzelfsprekend kijk ik het meeste uit naar de Ravens @ Bengals matchup. Vorig jaar was elke overwinning van de Bengals een leuke bonus, maar dit jaar heb ik hoge verwachtingen. Als je in de play-offs ook nog de kans krijgt een rivaal uit te schakelen, maakt dat zo’n wedstrijd extra leuk. Ik heb er zin in!”

2. In het treffen tussen de Chargers en de Jaguars zien we twee quarterbacks die hun playoff debuut gaan maken. Wie gaat volgens jullie de hoogste ogen gooien, Justin Herbert of Trevor Lawrence?

Seán van Zon: “Ik zie Justin Herbert als de betere QB van de twee. Hij had geluk dat hij in een betere situatie terechtkwam na de draft. Betere coach, betere receivers, maar ondertussen heeft Lawrence ook een normale coach. Ik denk dat we de ware potentie van Lawrence nog gaan zien.”

Chris van Dijk: “Ik vind de wapens van Herbert iets beter dan die van Lawrence. Als Brandon Staley ze niet kapot heeft gemaakt door in een betekenisloze wedstrijd te laten spelen. Dat maakt het voor Herbert iets gemakkelijker om uit te blinken in dit beladen duel.”

Toon Aerts: “Ik denk dat we in deze game vooral moeten kijken naar Travis Etienne versus de twijfelachtige run-defense van de Chargers. Die mag dan wel wat beter zijn geworden tegenover het begin van het seizoen, ze heeft nog steeds het potentieel om te vervallen tot gatenkaas. Puur op basis van wat ze al hun hele carrière hebben laten zien, zou ik qua quarterbacks wel het voordeel geven aan Herbert. Stress lijkt hem amper te deren, dus dan moet een play-off wedstrijd ook wel lukken.”

Marc Dorenbos: “De Chargers gaan heel afhankelijk zijn van de lange ballen van Justin Herbert tegen de niet al te sterke secondary van de Jaguars. Daarentegen vermoed ik dat de Jaguars de run defense van de Chargers willen gaan testen. Daarom denk ik dat we meer gaan zien van Justin Herbert aankomend weekend. Beide spelers zijn natuurlijk enorm getalenteerd, dus ik kijk er hoe dan ook naar uit.”

3. Afgelopen week kwam het gerucht op gang dat Deandre Hopkins mogelijk getrade gaat worden door de Cardinals. Welk team heeft het meeste belang bij D-Hop? En wat zou voor Hopkins zelf de ideale bestemming zijn?

Seán van Zon: “Hopkins heeft dit seizoen nog maar eens laten zien een topper te zijn. Ik weet niet precies in welk team ik hem terug zou willen zien, maar in ieder geval een team zonder ‘herrie’ buiten het veld en met een goede QB.”

Chris van Dijk: “Er zijn wel wat teams die een ervaren receiver kunnen gebruiken. De Ravens komen het eerst bij mij op. Die hebben wel het talent op quarterback — als ze Jackson een contract geven — maar kunnen hem echt helpen met een goede receiver. Dit is dan direct een Super Bowl-kandidaat. Voor Hopkins lijken de Patriots mij ook een goede plek. Heeft hij voor de verandering eens een goede coach om mee te werken.”

Toon Aerts: “Ik ben bevooroordeeld, maar laat hem maar naar New England gaan. Die kunnen een échte WR1 wel gebruiken! Voor D-Hop zelf zou het natuurlijk beter zijn om naar een contender te gaan. Dan komen bijvoorbeeld de Cowboys wel in beeld wat mij betreft. Of wie weet zelfs de Chiefs, al zullen die niet happig zijn om veel geld uit te geven aan een wide receiver.”

Marc Dorenbos: “De Bears kunnen wel een top receiver gebruiken. Je kunt namelijk niet alles oplossen met de benen van Justin Fields. Bovendien kunnen we dan zien of Fields met zijn armen ook tot wat in staat is. Ik zou dat een mooie matchup vinden. De ideale bestemming voor Hopkins is denk ik New England. Met Hopkins gaan de Patriots er als team echt enorm op vooruit in mijn ogen.”

4. Het was afgelopen maandag bijltjesdag in de NFL, vele coaches zijn ontslagen. Verwachten jullie dat er nog meer coaches van hun taken gaan worden onthefen?

Seán van Zon: “Brandon Staley moet een play-off wedstrijd winnen om zijn baan te behouden, dat kan niet anders. Ook de Cowboys moeten het goed doen deze play-offs, anders is het einde verhaal voor Mike McCarthy. Verder denk ik dat de coaches in de play-offs teveel krediet hebben opgedaan om na een slechte postseason run de laan uitgestuurd te worden.”

Chris van Dijk: “Er zijn er wel een paar van wie ik verwacht dat een first round exit een ontslag kan betekenen. Dan denk ik vooral aan Todd Bowles, Mike McCarthy en Brandon Staley. Dus ik verwacht dat de verliezer van de Bucs-Cowboys hun hoofdcoach zal ontslaan.”

Toon Aerts: “Als de Cowboys geen diepe play-off-run maken, dan zal Mike McCarthy wel ontslagen worden. Ron Rivera zou mogelijk zijn job kunnen verliezen als de Commanders eindelijk verkocht geraken. De nieuwe eigenaars zullen dan vermoedelijk met een schone lei willen starten.”

Marc Dorenbos: “Ik zou niet verbaasd zijn als de Steelers offensive coordinator Matt Canada er nog uit gooien. De aanval van de Steelers was afgelopen jaar echt vreselijk voorspelbaar en dat zal toch echt anders moeten. Ik denk dat dit beter kan zonder Canada.”


Lees hier de previews van de AFC en de NFC Wild Card Rounds!

Coverfoto: Christian Petersen/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen