NFL 4-on-4: oud maar (nog) niet versleten


4. Big Ben Roethlisberger (38) staat momenteel een flink stuk lager in de QB-index. Maakt hij desondanks misschien wel de grootste kans op een Super Bowl optreden dit seizoen?


Ton de Vries

“Hij zit in een vergelijkbare situatie als Tom Brady. Een defense die goed genoeg is om de conference te kunnen winnen en een offense die doorgaans net genoeg punten pakt. Het verschil is dat de Steelers meer concurrentie hebben in de AFC. De Ravens, Chiefs en toch ook de Titans worden erg lastig te verslaan. Ik geeft Brady in de NFC meer kans dan Big Ben in de AFC.”

Luuk Dokter

“Voor mijn gevoel wordt Big Ben zeer instrumenteel gebruikt. Hij speelt niet uitzonderlijk, hij maakt niet het verschil, maar weet wel de spelers te bereiken die wél het verschil maken. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook een zeer sterke defense. Voorafgaand aan dit seizoen tipte ik Pittsburgh als één van de grote kanshebbers, mits Roethlisberger een acceptabel niveau haalt. Daar lijkt sprake van te zijn, dus hij maakt met zijn Steelers zeker kans op de Super Bowl.”

Chris van Dijk

“Is Mahomes van de week met pensioen gegaan? Dat bericht heb ik dan even gemist. De Steelers doen het beter dan ik van te voren had verwacht, juist omdat ik had verwacht dat Big Ben zijn niveau van vroeger niet meer zou halen. Benieuwd of hij dit straks in de grote wedstrijden ook kan. Ik hou mijn vraagtekens. Play-off ploeg: ja, grootste kans op een Super Bowl: nee.”

Toon Aerts

“Dan moeten de Steelers wel nog voorbij teams als de Titans, Ravens en Chiefs. Dat wordt nog niet zo’n eitje. De Steelers-defensie is overduidelijk één van de betere units in de NFL op dit moment. Daarmee kom je al een heel eind. Big Ben zelf overtuigde me echter nog niet. Hij is een uitstekend game manager, maar doet niet veel meer dan dat. Om de echte toppers te verslaan, denk ik toch dat hij zijn niveau nog wat zal moeten opkrikken. Vergeet niet dat de o-line van de Steelers er niet bepaald indrukwekkend uitziet. Ook dat kan tegen de topteams een probleem opleveren.”


Lees hier ook de 4-on-4 van vorige week!
Heb je suggesties voor vragen in onze volgende 4-on-4? Laat het ons weten in een reactie of op Twitter via @SportAmerika.
Vergeet niet de laatste NFL podcast te beluisteren op je favoriete platform!

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen