Eagles na foutenfestival naar koppositie NFC East

De Philadelphia Eagles hebben de koppositie in de NFC East heroverd. Gemakkelijk ging dat niet tegen de New York Giants; en mooi was het ook niet. In een waar foutenfestival hadden de Eagles een flinke comeback nodig. De Giants zullen nog wel wakker liggen van de gemiste kansen in het met 22-21 verloren duel.
In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de gehavende Eagles. Carson Wentz liep zijn ploeg in het eerste kwart naar een voorsprong. Daarna kwamen de Giants via een lekkere pass van Daniel Jones naar Golden Tate weer op gelijke hoogte.

DANIEL JONES RUN

De Eagles hadden in de rest van de eerste wel het initiatief, maar verzuimden de kansen die ze kregen te benutten. Zo gooide Wentz een bizarre interceptie in de endzone op een moment dat hij de bal gewoon het veld uit had moeten gooien. Jake Elliott had de thuisploeg wel op voorsprong gezet, maar verzuimde de Eagles nog voor rust op een grotere voorsprong te zetten. Dion Lewis verloor in de laatste minuut van de eerste helft de bal na een fumble, waardoor de Eagles een ideale kans kregen om de score uit te breiden. De kicker van de Eagles miste echter een gemakkelijke field goal.
De Giants leken in de tweede helft te profiteren van de fouten van de Eagles, want bij Philly lukte helemaal niets meer. Daniel Jones zorgde vervolgens in het derde kwart voor het moment dat tekenend is voor het niveau in de NFC East. De quarterback vond een gapend gat in de defensie van de Eagles en leek op weg naar een eenvoudige touchdown, totdat:

GEMISTE TWO-POINT CONVERSIE

Het leek de Giants echter niet te deren, want dezelfde drive leverde een touchdown en de voorsprong op. Zes minuten voor tijd volgde er nog een touchdown. De Eagles hadden nog steeds niet meer gescoord sinds het tweede kwart waardoor de bezoekers met 21-10 voor kwamen.
Toch gaven de Eagles niet op, net als een week eerder tegen de Baltimore Ravens. Toen kwamen de Eagles nog tot op een gemiste two-point conversie van de titelkandidaat. Nu leidde Wentz de Eagles binnen twee minuten naar de endzone voor een touchdown. Opnieuw slaagde de ploeg er echter niet in twee extra punten op het bord te zetten.
De Giants konden hierdoor het duel beslissen door de tijd vol te spelen. Dat leek ze ook te gaan lukken, want Jones vond Evan Engram helemaal vrij op weg naar een nieuwe first down. Alleen slaagde de receiver er niet in de vangbal te maken.

KOPPOSITIE EAGLES

De Eagles kregen een laatste kans en die moet je Wentz niet geven. Met één van de zeldzame hoogtepunten in het duel wist hij Boston Scott in de endzone te vinden. De two-point conversie mislukte opnieuw, waardoor het 22-21 bleef en de Giants een laatste kans kregen het duel te winnen. Uiteraard was het echter opnieuw een turnover die het duel in het slot gooide. Dit keer werd Daniel Jones van de bal beroofd door de verdediging van de Eagles, waardoor zij er met een benauwde zege vandoor gingen.
Door de zege pakken de Eagles opnieuw de koppositie met een record van 2-4-1. Ter illustratie: in elke andere divisie hebben minimaal twee ploegen al drie wedstrijden gewonnen. En dat terwijl bijna iedereen één of twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan de Eagles. De NFC East is dan ook hard op weg de slechtste divisie ooit te worden. De Seahawks (2010) en Panthers (2014) zijn de enige twee teams die met een losing record de play-offs wisten te halen. Die twee ploegen wonnen zeven duels. Het lijkt erop dat de winnaar van de NFC East dit aantal niet eens nodig gaat hebben. Om de fans van de NFC East nog wat hoop te geven: beide losing teams wisten hun eerste play-offwedstrijd dat seizoen te winnen. Er is dus nog hoop.

Coverfoto: Bill Streicher-USA TODAY Sports