NFL 4-on-4: Justin Fields, upsets en tegenvallers

We zijn alweer toe aan de vijfde week van het seizoen in de NFL. In deze editie van NFL 4-on-4: Wie heeft de beste verdediging? Welke upsets vinden deze week plaats? Hoe kan Justin Fields op niveau komen? We sluiten af met de tegenvallers van het nog jonge seizoen.

1. De 49ers wonnen zeer overtuigend van de Rams op maandagavond. Heeft San Francisco op dit moment de beste verdediging van de NFL?

Chris van Dijk: “Daar lijkt het wel op. Op basis van de meeste statistieken hebben de 49ers de beste verdediging. Het is echter nog vroeg in het jaar en het kan met een mindere wedstrijd al snel omslaan. Als ik persoonlijk zou moeten kiezen, zou ik toch voor de Bucs gaan. Die stonden bovenaan tot ze Mahomes Magic tegenkwamen. Dat is natuurlijk absoluut geen schande.”

Se√°n van Zon: “De beste verdediging lijkt inderdaad uit San Francisco te komen, al moeten we dit nog wel relativeren. De 49ers zijn nog niet een aanvallend powerhouse tegengekomen. Daarnaast scoorden de Bears 19 punten tegen ze. Ik denk dat in Week 7, tegen de Chiefs, de verdediging van SF pas echt wordt getest.”

Toon Aerts: “Ze waren fenomenaal tegen de Rams. Al vind ik de defensie van de Eagles er toch ook elite uitzien dit seizoen. Dat dacht ik voor afgelopen weekend ook van de defensie van de Bucs, maar tegen de Chiefs ging dat in de eerste helft wel lelijk mis. Eigenlijk mogen we ook de Bills-defensie niet vergeten te vermelden. Zij worden wel geplaagd door blessures in de secondary, maar dat komt nog wel goed.”

Marc Dorenbos: “De 49ers hebben een ontzettend sterke verdediging met een paar absolute toppers. Toch schat ik de verdediging van de Bucs nog steeds wel net iets hoger in. Wat beide verdedigingen gemeen hebben, is dat zij de mindere aanval moeten gaan dragen. Mochten ze elkaar tegen komen in de playoffs, gaan we zien welke verdediging dat beter kan.”

2. Er staan aankomende week weer een paar interessante potjes op de planning. Waar kunnen we, zoals eigenlijk elke week wel, een upset verwachten?

Chris van Dijk: “Gezien het record zou je het misschien geen upset noemen, maar de Cowboys winnen op bezoek bij de kampioen. In Vegas zijn de Rams ondanks de grote nederlaag tegen de 49ers ruim favoriet. De verdediging van de Cowboys gaat echter voor intercepties zorgen en de Boys blijven winnen.”

Se√°n van Zon: “De Packers spelen alles behalve goed dit seizoen. Waar de Giants afgelopen jaren kansloos zouden zijn tegen Green Bay, zie ik ze nu best een upset pullen. Al kan New York ook best een opstapje zijn naar beter spel voor Rodgers en de zijnen.”

Toon Aerts: “De Jets gaan winnen van de Dolphins. De Fins zijn zonder Tua komend weekend, maar dan nog zou je verwachten dat ze het zelfs met Teddy Bridgewater wel kunnen oplossen tegen de Jets. Niets is minder waar, want Zach Wilson gaat met het opgedane vertrouwen de Jets zowaar naar +.500 leiden!”

Marc Dorenbos: “Ik zeg dat de Jets de Dolphins gaan verrassen. Dat is een long shot, maar de twee overwinningen die New York tot nu toe boekte, waren beide vrij onwaarschijnlijk. Ik denk dat ze tegen een Tua-loze Dolphins voor hun derde overwinning in vijf wedstrijden gaan.”

3. De eerste vier wedstrijden van de Chicago Bears waren allerminst overtuigend voor Justin Fields. Wat moet er gebeuren om hem te laten functioneren, of kunnen we langzaam maar zeker al zeggen dat hij een ‘bust’ is?

Chris van Dijk: “Een trade naar een franchise met een normale aanval? De Bears hebben nauwelijks wapens, dus ook niemand voor Fields om die ballen naar toe te gooien. Met als gevolg dat ze het (met nog redelijk wat succes) over de grond proberen. Met deze aanval wordt het voor veel quarterbacks een lastig verhaal.”

Se√°n van Zon: “In twee seizoenen als Ohio State Buckeye had Fields 63 passing TDs tegenover 9 INTs. In zijn laatste seizoen in college gooide hij in acht wedstrijden in totaal 225 passes. Dit seizoen gooide hij in vier wedstrijden slechts 67 passes. Natuurlijk, de NFL is niet college, maar hij kan het dus echt wel. De aanval van de Bears is gewoon bedroevend, in mijn mening treft Fields weinig blaam.”

Toon Aerts: “Fields heeft de traagste release time van alle quarterbacks in de NFL. Dus is het voor mij niet alleen een gebrek aan wapens of een gammele O-line, maar is er ook een probleem bij Fields zelf. Hij moet sneller handelen, meer durven en de bal minder lang bijhouden. Op korte termijn is het voor de Bears wat mij betreft echter slimmer om zoveel mogelijk te rennen met de bal.”

Marc Dorenbos: “In deze Bears aanval zou elke quarterback het moeilijk hebben. Als de Bears niet snel weten te investeren in wapens en een O-line voor Fields, vrees ik het ergste voor zijn Bears-loopbaan. Dit seizoen zie ik het ook niet zo snel meer goedkomen. Het 2-2 record verbloemt denk ik ook wel een aantal problemen. Ik hoop wel op progressie van Fields, want bij Ohio State liet hij zien een ontzettend goede quarterback te zijn.”

4. Vorige week vroegen we ons af welke speler het meest verrast heeft tot nu toe. Welke speler valt tot nu toe het meeste tegen?

Chris van Dijk: Matt Ryan. Er zijn nog wel wat meer namen mogelijk, maar deze springt er voor mij uit. Vooral omdat de verwachtingen zo hoog waren. Eindelijk geen Carson Wentz meer in Indianapolis, maar een ervaren QB die net dat laatste puzzelstukje zou zijn. En ondertussen vallen de Colts een partij tegen en lijken ze opnieuw geen play-offploeg. Au.”

Se√°n van Zon: Matthew Stafford, al twijfelde ik ook over Aaron Rodgers en Matt Ryan. Stafford gooit dan wel zijn hoogste completion % uit zijn carri√®re, het is alles behalve groots wat hij laat zien. Zijn yards-per-pass is top 3 laagste uit zijn carri√®re, hij heeft meer INTs dan TDs (6 om 4) en hij lijkt vaak alleen Cooper Kupp te zien als target. Nu heeft hij wel als verzachtende omstandigheid dat de running game van de Rams er nog steeds niet is.”

Toon Aerts: Jonathan Taylor komt spontaan bij me op. Hij rent gemiddeld vier yards per poging, terwijl hij vorig seizoen vlot anderhalve yard meer per poging rende. Zonder zijn productie ziet de Colts-offense er heel bedroevend uit.”

Marc Dorenbos: “Ik vind dat Russell Wilson en de Denver Broncos in het geheel een vreselijk teleurstellend seizoen beleven tot nu toe. Veel mensen dachten dat de Broncos een goede quarterback verwijderd waren van een Super Bowl run, ik zelf dacht dat ook. Wilson blijkt allesbehalve de oplossing te zijn. Het wordt elke week belachelijker dat de Broncos Wilson zo veel geld gaan betalen.”


Bekijk hier onze previews van week 5!

Coverfoto: Seth Wenig/Associated Press

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen