ALWC: Ramirez slaat Guardians naar winst

De eerste MLB playoffwedstrijd van het jaar werd gisteren gewonnen door de Cleveland Guardians. Game 1 van de American League Wild Card series tegen de Tampa Bay Rays eindigde in een echt pitchersduel: 2-1. Jose Ramirez was beslissend met een homerun in de zesde inning.

Het was een wedstrijd die getekend werd door twee Shane’s. Voor de Cleveland Guardians startte Shane Bieber en aan de andere kant kreeg Shane McClanahan de bal voor de eerste playoffwedstrijd. Beide pitchers hielden het ook meer dan 7.0 innings vol en dat leidde tot bijna identieke statlines voor beide pitchers. Shane Bieber gooide 7.2 innings met acht strikeouts, één vrije loop en één earned run en McClanahan stond 7.0 innings op de heuvel met vijf keer drieslag, nul keer een vrije loop en twee earned runs.

RAYS SLAAN ALS EERSTE TOE

Uiteindelijk waren het de Rays die als eerste toesloegen. In de zesde inning sloeg Jose Siri de eerste homerun van dit Postseason. Hij sloeg een 4-seam fastball van Bieber 403 feet over de muur. Het was voor Siri zijn eerste Postseason homerun uit zijn carrière en dat terwijl hij vorig jaar met de Houston Astros in de World Series speelde.

RAYS KUNNEN NIET LANG GENIETEN

De Rays konden echter niet lang genieten van hun voorsprong. In de gelijkmakende beurt van de Guardians in de zesde inning kwam Amed Rosario op de honken met een single. Met één man op de honken kwam Ramirez aan slag tegen McClanahan en deze slagbeurt bleek beslissend. Een 88 mph changeup kwam precies goed op zijn knuppel en eindigde over de muur. De Rays geloofden echter dat Rosario tijdens het lopen het tweede honk niet had aangeraakt en vroegen een challange aan. Deze bevestigde uiteindelijk de homerun van Ramirez en de voorsprong van de Guardians.

CLASE GOOIT SLOT OP DE DEUR

Terry Francona zal in zijn handen geknepen hebben toen hij zag hoe Bieber stond te gooien. Na de homerun van Siri liet Bieber slechts één honkloper toe en na de single van Isaac Paredes zat zijn wedstrijd er ook op. Emmanuel Clase kreeg vervolgens de opdracht om vier nullen op het bord te zetten en deed dat vlekkeloos. Hierdoor gebruikte de Guardians slechts twee pitchers om het gehele duel vol te maken en blijft de bullpen uitgerust.

UP NEXT

In Game 2 zullen Tyler Glasnow (0-0, 1.35 ERA) voor de Tampa Bay Rays en Triston McKenzie (11-11, 2.96 ERA) voor de Guardians de startende werpers zijn. Voor McKenzie is het een kans om zichzelf na een geweldig seizoen ook te laten zien in het postseason. Aan de andere kant is Glasnow net teruggekeerd van een Tommy-John operatie en gooide hij slechts 6.2 innings in het reguliere seizoen. De tweede wedstrijd van de series begint om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Coverfoto: Patrick Smith/Getty Images

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen