NFL 4-on-4: Het langste seizoen ooit is gestart

Vorig weekend konden we genieten van de start van het langste seizoen ooit. De SportAmerika-redactie keek aandachtig toe, want ze wisten dat er enkele rake vragen zouden volgen. Wat was de grootste upset van het weekend? Wie mogen we al afschrijven? Welke blessure heeft de grootste impact op de rest van het seizoen? Lees het in de 4-on-4 van deze week!

1. Week 1 van het langste seizoen ooit ligt alweer achter ons. Het was een speeldag met een aantal stevige verrassingen, maar wat was de grootste?

Ton de Vries: “Toch de Saints en de Packers; beiden dus. Ik twijfelde heel erg over de Saints voorafgaand aan het seizoen. Vooral omdat ze in het begin nog wat spelers zouden missen. Ik vond ze echter, vooral in verdedigend opzicht, erg sterk. Het contrast tussen de Marshon Lattimore naast en op het veld kan wat dat betreft niet groter zijn. Ik had persoonlijk goede hoop dat de Panthers in week 2 een kans zouden maken tegen de divisierivaal uit New Orleans, maar inmiddels ben ik behoorlijk huiverig voor het team van Sean Payton.”

Lars Leeftink: “De Saints. Daar is helaas geen twijfel over mogelijk. Sure, deels had het te maken met de instelling, vorm en ritme (of het ontbreken daaraan) bij de Packers, maar zeker de run defense, secondary en Jameis Winston waren erg indrukwekkend. Dat de Saints wonnen was al een verrassing, de manier waarop des te meer.”

Jurian Ubachs: “Lars en Ton hebben natuurlijk gelijk, maar ik ga mijn best doen iets anders te zeggen dan zij en kies mede daarom voor de Cardinals. Kyler Murray was fenomenaal en gebruikte nog niet eens al zijn wapens volledig. De defense was lichtjaren verder dan ik had verwacht, al moet je daarbij wel opmerken dat de Titans offensive line het ze niet heel erg moeilijk maakte. “NFC West-team is erg goed” is niet echt een hete take, maar toch: de Cardinals hebben me verrast.”

Chris van Dijk: “De overwinning van de Steelers op bezoek bij de Bills sprong er voor mij uit. De Bills zijn toch de ploeg die de goede lijn van vorig seizoen door wilde gaan trekken. Van de Steelers nemen ieder jaar de verwachtingen toch wat verder af gezien de leeftijd van Big Ben. Dat de defensie toch zo dominant zou zijn en de big plays van Josh Allen zo zou kunnen elimineren, had ik niet aan zien komen.”

2. Jerry Jeudy, Mekhi Becton, Raheem Mostert, Michael Gallup. Aan blessures is geen gebrek tijdens de eerste speelronde. Welke speler zal de komende weken de grootste leegte achterlaten?

Ton de Vries: “Mekhi Becton is wat mij betreft de speler op de belangrijkste positie en daarom heeft zijn blessure de meeste impact. Dat gezegd hebbende, vond ik Zach Wilson niet minder gaan spelen nadat Becton van het veld was. Daarnaast lijkt het erop dat deze blessure niet season ending is. Dat is wel het geval bij Raheem Mostert, één van de favoriete speeltjes van Kyle Shanahan. De 49ers hoopten het blessurespook achter zich te hebben gelaten, maar pech blijft ze ook dit seizoen niet bespaard. In de dogfight die de NFC West gaat worden, kunnen ze in San Francisco iedereen goed gebruiken en dus zal deze blessure een groot gemis zijn. Persoonlijk vind ik de afwezigheid van Marcus Peters bij de Ravens het grootste gemis; al vond zijn blessure natuurlijk al voor week 1 plaats. Een belangrijke positie bij een Super Bowl contender; die gaat erg gemist worden!”

Lars Leeftink: “Becton, zonder enige twijfel. Mostert, Gallup en Jeudy zijn vervangbaar, Becton minder. Zeker voor een al niet zo sterke OL die een rookie QB fit moet houden en beschermen. Jeff Okudah (Lions) kan hier echter ook genoemd worden.”

Jurian Ubachs: “Van die vier Becton, maar mag ik hier Ryan Fitzpatrick noemen? Niet dat ik geen vertrouwen heb in Taylor Heinicke — integendeel — maar aan Fitz hing veel hoop voor Washington. Naast de goede verdediging werd eindelijk een redelijke quarterback neergezet met enkele interessante wapens voor diepe worpen. Dat aspect lijkt met Heinicke iets minder te worden. Wat dat betreft zie ik hier de grootste potentiële impact van een blessure, want de Jets zouden mét Becton niet ineens veel hoger gaan eindigen dan ze nu zullen gaan doen.”

Chris van Dijk: “Voor mij is dat de blessure van Jason Verrett. De meest betrouwbare speler in de secondary van de 49ers. Het is geen toeval dat na de blessure van Verrett de Lions ineens over het veld marcheerden alsof het een trainingspotje was. Andere spelers die geblesseerd zijn geraakt, zijn misschien belangrijker voor hun ploeg, maar ik denk dat deze blessure de grootste invloed gaat hebben bij een Super Bowl-outsider.”

3. We zijn bij SportAmerika niet vies van een veel te vroege voorspelling. Welk team mogen we op basis van Week 1 al schrappen voor de jacht op de prijzen?

Ton de Vries: “Dit is gevaarlijk, want welk team ik ook opschrijf, dat team speelt waarschijnlijk eind van dit jaar in de Super Bowl. Zonder gekheid: ik denk dat de Ravens het zwaar gaan krijgen. Ze zijn nog steeds ontzettend goed, maar dat is hun divisie ook. De blessures kunnen ze wel eens gaan opbreken. De Packers zagen er niet best uit, maar zij hebben het voordeel dat hun hele divisie er weinig van bakte in week 1.”

Lars Leeftink: “De Titans. Daar waar ik — en meerdere mensen met mij — van tevoren al bang voor was, kwam uit. De defense van de Titans is gewoon niet goed genoeg; verre van. De offense gaat ze veel zeges bezorgen en ze naar de play-offs leiden, maar de defense gaat geen wedstrijden voor ze winnen.”

Jurian Ubachs: “Ik denk dat de Packers en Titans week 1 zullen gebruiken als wake-up call en nog lang niet uitgespeeld zijn. Wie wel: geen idee. Ik neig naar Washington, gezien de blessure van Fitz en de sterke start van de Cowboys en de Eagles, maar waren die ooit écht kanshebber? Mwah. Voor alle andere teams geldt dat het gewoon te vroeg is. Vooruit, we zijn niet vies van een hete take op basis van één week: de Buffalo Bills gaan de tegenvaller van 2021 worden en halen de play-offs niet. Big Ben heeft één pass verder dan 20 yards gegooid, één. Daar kun je al niet van winnen?”

Chris van Dijk: “De Jacksonville Jaguars kunnen het wel schudden. Verliezen van Tyrod Taylor en de Texans? Dan kun je die Super Bowl wel op je buik schrijven. Van de serieuze titelkandidaten? In dat geval de Baltimore Ravens. De passing game liep nog steeds niet, ook door problemen op de offensive line. Met alleen de running game gaan ze het niet redden, ook omdat de defensie niet beter lijkt te zijn dan vorig jaar.”

4. Het lijkt erop dat Josh Gordon nog maar eens een nieuwe kans krijgt in de NFL. Welk team durft nog een gokje te wagen met het enfant terrible?

Ton de Vries: “Er zijn inmiddels vrij veel goede wide receivers in de NFL. Ik zie daarom niet direct een plekje vrij voor hem bij een team. Daarbij zie ik vooral heel veel wide receivers die ik op dit moment veel beter vind. Als ik toch een team moet noemen, dan de Saints. Zeker als Michael Thomas niet op korte termijn terugkeert, kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Winston deed het aardig in week 1 maar had niet bijster veel hulp van zijn receivers. Misschien lonkt er voor Gordon een plekje op het roster van de Saints.”

Lars Leeftink: “De…. Patriots? Als ik een NFL-team was, zou ik de gok sowieso niet wagen, maar de Patriots kennen Gordon en kunnen daarnaast nog wel een wapen in de passing game gebruiken. De Colts zouden, precies om die reden, Gordon ook goed kunnen gebruiken. Tot slot: de Buccaneers. Gewoon, omdat het Brady is en hij Brown ook in zijn armen heeft gesloten. Dan kan Gordon daar ook (nog een keer) wel bij.”

Jurian Ubachs: “De Kansas City Chiefs durven dat uiteraard wel aan en het zou nog nut hebben ook: buiten Kelce heeft KC geen echt stereotype endzone target (waarom denk je dat ze linemen vrij schemen voor passing plays in de redzone?) en Gordon – mits fit, mits mentaal stabiel – zou dat kunnen zijn. Ik gun het de man van harte, maar ik denk eerlijk gezegd dat dat schip inmiddels wel is uitgevaren.”

Chris van Dijk: “Ik denk hierbij aan teams met een sterke en ervaren hoofdcoach die door blessures of tegenvallende prestaties wanhopig worden. Teams met het idee toch niets te verliezen te hebben, omdat het seizoen sowieso tegen lijkt te vallen. De Patriots en Saints zouden opties kunnen zijn, ook omdat deze clubs al bewezen hebben op moreel gebied niet heel principieel te zijn. Ook de hiervoor genoemde Ravens kunnen wel een extra wapen gebruiken en zouden een goede fit kunnen zijn. Mits Gordon zich een beetje kan gedragen.”


Lees hier de review van Thursday Night Football!

Bron coverfoto: Mark Zaleski/Associated Press

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen