NFL 4-on-4: de spelers van de toekomst

4. De toekomst van de NFL zag er nog nooit zo goed uit, met zoveel jonge, talentvolle spelers. Wie is volgens jou de beste speler onder de 25 jaar? En waarom?

Ton de Vries: “De huidige league MVP is nog onder de 25: Lamar Jackson. Dus dat lijkt het meest voor de hand liggend. Toch vind ik een aantal spelers op dit moment van een hoger niveau. Wat betreft de QB’s speelt Justin Herbert momenteel het beste rookie seizoen ooit. Daarmee haalt hij een veel hoger niveau dan Jackson, ondanks dat de resultaten nog niet helemaal mee willen werken. Als je de QB’s even buiten beschouwing laat vind ik Jaire Alexander (CB), Nick Bosa (EDGE) en Christian McCaffrey (RB) nu al behoren tot de beste spelers in de NFL.”

Luuk Dokter: “Josh Allen is onder de 25 en speelt inmiddels beter dan zijn hele QB draft class (inclusief Jackson). Qua quarterbacks zou hij het dus moeten zijn. Ik denk echter dat de beste speler onder de 25 geen quarterback is. Christian McCaffrey is namelijk 24 jaar oud. Ondanks dat hij momenteel geblesseerd is, is er geen enkele speler op een roster (onder de 25) die zo goed is als hij. Uiterst gevaarlijk over de grond en ook dominant in de lucht. Het is dat hij de bal niet naar zichzelf kan gooien..”

Toon Aerts: “Mag ik opnieuw Justin Herbert zeggen? Het wordt een beetje afgezaagd misschien. Christian McCaffrey zou een logische keuze zijn, gezien zijn impact bij z’n team en vooral zijn veelzijdigheid. Qua ruw talent komt er wat mij betreft wel nog iemand bij in de buurt en dat is DK Metcalf. De wide receiver is meer monster dan man en combineert kracht en balans met een absurde snelheid van uitvoering. Hij is nog maar 22 jaar en heeft dus bovendien nog zijn beste jaren voor zich. Het zou mij niet verbazen als hij binnen een aantal jaar gezien wordt als één van de beste wide receivers ooit.”

Chris van Dijk: “Lamar Jackson is de regerend MVP, nog geen 25 jaar en niet eens de beste quarterback onder de 25 in mijn ogen. Dat is op dit moment Kyler Murray, hoewel Herbert en Burrow de potentie hebben om beter te worden dan Murray. Om maar even aan te geven hoe ongelofelijk veel talent er de komende jaren is op deze positie. In de verdediging kan ik nog net Myles Garrett noemen. Hij wordt later deze maand 25 en is nu al één van de kandidaten voor Defensive Player of the Year. Als hij niet geblesseerd raakt of tegen domme schorsingen aanloopt, blijft hij de komende tien jaar ook een kanshebber voor deze prijs.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen