NFL 4-on-4: de spelers van de toekomst

2. De wedstrijd tussen de Ravens en Steelers is drie keer verzet. Ook de wedstrijden voor komend weekend zijn al verzet. Is dit de juiste beslissing gezien het feit dat de Broncos wel gewoon moesten spelen zondag met Hinton als quarterback?

Ton de Vries: “Helemaal lekker voelt het niet, zeker dat telkens opnieuw uitstellen van de Ravens. Uiteindelijk heeft de NFL er voor gekozen om geen extra weken in te plannen. Als vervolgens goed gecommuniceerd is naar de teams dat er hoe dan ook gespeeld gaat worden, snap ik dat je alles door wilt laten gaan. Uiteindelijk komen zowel de Ravens als de Broncos slechter uit deze situatie, die ze toch ook aan zichzelf te wijten hebben.”

Luuk Dokter: “Nee, het is duidelijk dat de NFL de grotere namen voortrekt. Ik vind het moeilijk te verkroppen, maar het zal ze budgettechnisch vast beter uitkomen. Het is in het begin verkeerd gegaan toen de NFL geen bufferweken instelde. Het moet nu met veel gegoochel tijdens het seizoen geregeld worden, maar dan moet wel gelden: gelijke monniken, gelijke kappen.”

Toon Aerts: “Ik vind het neigen naar competitievervalsing, eerlijk gezegd. Er is natuurlijk het argument dat bij de Broncos slechts drie spelers onbeschikbaar waren, maar het was wel een hele positiegroep die werd weggevaagd. Dan nog de belangrijkste: sommige spelers hadden Hinton zelfs nog nooit ontmoet. Het werd een gratis win voor de Saints. Bij de volgende uitbraak is het wat mij betreft tijd dat de NFL ook eens die andere mogelijke oplossing uitprobeert: niets uitstellen of alles uitstellen.”

Chris van Dijk: “Heel eerlijk gezegd begrijp ik het onderscheid wel. Het uitstellen van de wedstrijd van de Ravens heeft vooral te maken met de veiligheid van de spelers en de verspreiding van het virus. Denver had maar één besmetting, maar moest door niet goed nageleefde regels een aantal spelers in quarantaine sturen. Bij de Ravens verspreidde het virus zich door de selectie. Dan lijkt het mij verstandig om even te wachten voor je ze het veld op stuurt tegen de Steelers. Beide clubs zullen in de nabije toekomst nog wel een straf krijgen en het lijkt me niet meer dan logisch dat die voor de Ravens een stuk zwaarder wordt dan voor de Broncos.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen