NFL 4-on-4: de spelers van de toekomst

3. De Eagles zijn één van de grootste teleurstellingen dit seizoen. Moet de ploeg afscheid nemen van Wentz en/of Pederson?

Ton de Vries: “Ten eerste, Pederson niet. Het blessureleed bij de Eagles was echt heel extreem dit jaar. Dat mag je niet als enige excuus aanvoeren, maar het speelt wel degelijk een belangrijke rol. Als het de Eagles lukt iedereen een jaartje fit te houden, zou ik Pederson zeker nog een keer de kans geven om daar wat moois mee te doen. Wentz vind ik lastiger. Ik heb altijd het idee dat hij wel weer terug zal komen op zijn oude niveau, maar het is wel echt heel erg matig dit jaar. Ik neem aan dat je een nieuwe quarterback nu ook niet gaat draften, dus ik denk dat het dit off-season wel eens een serieuze battle kan worden voor de startende rol tussen Wentz en Jalen Hurts.”

Luuk Dokter: “Misschien allebei wel. Pedersen is in beginsel echter een goede coach en Wentz is de laatste jaren flink beschadigd. Zijn blessure had een grote impact, zijn supporting cast stortte in en tot overmaat van ramp werd er alvast een mogelijke vervanger binnen gehaald. Ik zie hem overigens ook niet zo maar ergens anders aan de slag gaan. De nieuwe Tyrod?”

Toon Aerts: “Er valt wat te zeggen voor een afscheid van Pederson. Uiteindelijk is er wel aardig wat talent aanwezig om meer wedstrijden te winnen. Wentz is wat mij betreft een verloren zaak. Er lijkt iets geknapt in zijn bovenkamer. Het lijkt me beter om hem tegen zichzelf te beschermen en hem de druk van de franchise QB te ontnemen. Wie weet vindt hij zichzelf elders heruit, maar in Philly zie ik het niet meer gebeuren.”

Chris van Dijk: “Ik zou beiden in eerste instantie nog wel een kans geven. Pederson heeft zich wel bewezen met een Super Bowl-zege met Nick Foles als startende quarterback. We zien nu in Chicago hoe knap dat was. Wentz heeft in het verleden bewezen een prima quarterback te zijn die nu door een mindere periode gaat. Het lijkt vergelijkbaar met Derek Carr in Las Vegas en die doet het nu ook weer prima. Bovendien hebben de Eagles Hurts ook nog tot hun beschikking. Dus pas als het volgend jaar weer zo gaat, maak ik mij zorgen voor de toekomst.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen