NFL 4-on-4: De Rams, Jackson, Wilson en een verrassing

In de NFL 4-on-4 van de eerste speelronde stippen we de problemen van de Rams aan na de oorwassing tegen de Bills. Tevens beschouwen we de mislukte contractonderhandelingen tussen de Baltimore Ravens en Lamar Jackson. Daarnaast blikken we vooruit op de eerste ontmoeting van Russell Wilson met zijn voormalig werkgever. Tenslotte is de vraag wat de grote verrassing van dit weekend wordt.

1. De Bills walsten, ietwat onverwacht, geheel probleemloos over de Los Angeles Rams heen. Wat is de grootste zorg van de titelverdediger?

Jurian Ubachs: “De offensive line, met afstand. De twee ingeleverde starters waren sterkhouders. De stabiliteit daar is weg. Stafford stond continu onder druk. Je kunt op zijn eigen fouten wijzen en dat is niet onterecht. Als je echter zó vaak onder druk staat en gesackt wordt, kan ik me voorstellen dat de rust in je hoofd ook wel verdwenen is. Kleine verzachtende omstandigheid: Deze Bills pass rush lijkt ook wel echt elite. Niet elke ploeg gaat het de Rams zo lastig maken.”

Marc Dorenbos: “De offensive line gaat de Rams de meeste problemen bezorgen dit jaar. De Bills defensie kon zich helemaal uitleven. Ik denk dat het pensioen van Whitworth zich enorm gaat laten voelen. De Bills zijn natuurlijk wel goed, dus dit betekent niet dat het elke week zo’n sackfeest wordt als afgelopen donderdagnacht. Toch zou ik me zorgen maken als ik McVay was.”

Chris van Dijk: “De eendimensionale aanval van de Rams. Het was Cooper Kupp, Cooper Kupp en Cooper Kupp. Veel problemen van de Rams zijn in de komende weken tegen mindere ploegen wel op te lossen. Maar spelers als Allen Robinson moeten wel echt op gaan staan. Vorig jaar gingen de Rams pas echt draaien toen OBJ erbij kwam. Die is in november pas weer fit. De Rams moeten zorgen dat ze dan nog een contender zijn. Dat zal nog lastig genoeg zijn.”

Seán van Zon: “Waar Josh Allen de bal razendsnel en accuraat uit zijn handen kreeg, had Matthew Stafford hier een stuk meer moeite mee. Tegen een defensie als die van de Bills had de offensive line van de Rams het ongelofelijk lastig. Maar waar Stafford uiteindelijk nog 240 passing yards had, was de running game er gewoon niet. In totaal hadden de Rams slechtst 53 rushing yards. Dat moet echt beter, zeker als in wedstrijden zoals deze je passing game niet genoeg is.”

2. Lamar Jackson en de Baltimore Ravens bereikten geen overeenstemming over een nieuw contract. Jackson lijkt op zoek naar een deal als die van Deshaun Watson. Ravens-eigenaar Steve Bisciotti liet na de Watson-deal weten dat er nooit zoveel geld naar één speler zou moeten gaan. Wat betekent deze impasse voor Jackson en de Ravens?

Jurian Ubachs: “Dit gaat in de toekomst gebruikt worden door zaakwaarnemers om sporters uit te leggen waarom je maar beter wél iemand kunt hebben om je belangen te behartigen. Jackson laat een kleine 200 miljoen dollar aan gegarandeerd salaris op tafel liggen, omdat hij vindt dat hij meer waard is. Jackson is tevens een rennende QB, die één vervelende tackle verwijderd is van geen enkele kans meer op gegarandeerd salaris. Hij neemt een enorm groot risico voor zijn toekomst. Voor de Ravens betekent het een niet geheel tevreden franchise quarterback. ‘Het plaatje’ moet kloppen om de Super Bowl te kunnen halen en dat lijkt in Baltimore op dit moment niet aan de orde. Wel jammer, want Baltimore is mijn hot take als voorspelling voor de uiteindelijk Super Bowl-winnaar.”

Marc Dorenbos: “Lamar is één van de betere quarterbacks in de league, maar toch heb ik niet het idee dat hij een team naar een Super Bowl kan leiden. Ik denk dus ook dat de Ravens dat een beetje denken. Ik vind het wel dapper van Lamar dat hij dit afwijst. Hij is net terug van een blessure en met zijn speelstijl kan hij zo weer geblesseerd raken.”

Chris van Dijk: “Zolang de NFL de franchise tag heeft, gaat Lamar voorlopig niet weg uit Baltimore. Uiteindelijk is hij namelijk te belangrijk voor de Ravens om echt voet bij stuk te houden en hem volgend jaar te laten gaan. Voor Jackson is het een gok, maar uiteindelijk zal iemand hem ook bij een blessure wel betalen. Het is voor Lamar alleen dubbel pech dat het geld dat de Ravens niet aan hem willen geven ook niet aan goede receivers wordt besteed. Zo kan hij zich nooit helemaal bewijzen in de passing game en blijft men twijfels aan zijn kwaliteiten houden.”

Seán van Zon: “Deze situatie was er nooit geweest als Lamar Jackson een pocket passer was. Het geweldige spel van Jackson in de run game lijkt een vloek voor hem te zijn op contractueel gebied. Ze zijn bang dat zijn loopbaan hierdoor niet lang is. Ik denk dat dit de enige reden is dat ze hem nog geen nieuw contract hebben aangeboden. Overigens denk ik dat we Jackson volgend jaar gewoon in een Ravens uniform terug gaan zien. Als er na het seizoen geen nieuw contract komt, zullen ze hem vast de franchise tag geven. “

3. Eén van de grootste wapenfeiten van dit offseason was de Russell Wilson trade van de Seahawks naar de Broncos. Dit weekend speelt hij direct tegen zijn voormalig werkgever. Wat verwacht je van dit duel?

Jurian Ubachs: “Dit wordt een pandoering voor Seattle. Niet alleen omdat Wilson aan de overkant speelt, maar ook omdat andere delen van Denver gewoon beter en completer zijn dan bij de Seahawks. Of Wilson meteen volledig klikt met zijn aanval, valt af te wachten, maar de Seahawks verslaan ze zeker.”

Marc Dorenbos: “Ik denk dat Russ tegen de Seahawks een statement wil maken. Aangezien de Seahawks er op papier vreselijk uit zien, denk ik ook dat het een slachtpartij wordt. Ik ben sowieso benieuwd naar de Broncos dit jaar.”

Chris van Dijk: “De Seahawks gaan dit gemakkelijk wi.. Nee hier is maar één uitkomst mogelijk. Het zal echt niet direct fantastisch lopen bij de Broncos, maar ze hebben wel te veel kwaliteit voor Seattle om ook maar een kans te hebben.”

Seán van Zon: “Mijn voorspelling is dat de Seahawks volgend jaar in de top 3 van de Draft mogen kiezen. Dit wordt een zwaar seizoen met weinig hoogtepunten voor Seattle. In zijn eerste wedstrijd voor de Broncos zal Wilson het willen laten zien en nog meer omdat het tegen zijn oude team is. Ik zie Seattle geen touchdown scoren, de Broncos een hele hoop.”

4. Wat wordt dit weekend de allergrootste verrassing op de NFL-velden?

Jurian Ubachs:Christian McCaffrey én Saquon Barkley komen allebei hun wedstrijd zonder kleerscheuren door.”

Marc Dorenbos:Daniel Jones gaat in Danny Dimes veranderen tegen de Titans!”

Chris van Dijk: “De Bears scoren zondag een touchdown tegen de 49ers.”

Seán van Zon:Tom Brady verlaat Jerry Land niet met de winst.”


Lees hier de recap van TNF en hier de previews van alle overige duels!

Coverfoto: Scott Taetsch/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen