NFL 4-on-4: conclusies na week 2

Week 2 is in de boeken en daarom is het tijd om voortijdige conclusies te trekken. Welke rookie quarterback uit de eerste ronde was de beste keuze? Wat zegt de 3-0 start over de Carolina Panthers en Sam Darnold? Verder bespreekt de NFL-redactie het rumoer rondom Belichick en Brady en upset alerts voor dit weekend. Lees het in de 4-on-4 van deze week!

1. Na de eerste twee weken hebben we ze allemaal in actie gezien. Tijd om de rookie quarterbacks uit de eerste ronde op basis van veel te weinig beeldmateriaal te beoordelen. Wat was de beste keuze? Trevor Lawrence, Zach Wilson, Trey Lance, Justin Fields of Mac Jones?

Jurian Ubachs: “Als we hier draftwaarde aan koppelen, denk ik dat de Patriots met Mac Jones op 15 een stuk meer tevreden zijn dan de Jets met Wilson als tweede pick van de draft. Hoewel Jacksonville lang nog niet draait zoals het zou moeten, is Trevor Lawrence in mijn ogen echter wel verder dan Mac en Zach. Justin Fields en Trey Lance kunnen we nog niet echt beoordelen, want die hebben te weinig gespeeld. Ik ga dan ook voor Lawrence.”

Toon Aerts: “Op basis van de fit met het team en de uiteindelijke positie waar hij gekozen is, ga ik voor Mac Jones. Hij laat zien dat hij nu al een game manager kan zijn, zonder uit te blinken. Dat hoeft ook niet echt als je defense of running game de wedstrijd kan beslissen. Mac hoort bij de Patriots en de Patriots horen bij Mac en het zal alleen maar beter worden.”

Ton de Vries: “Deze is oprecht moeilijk om te beantwoorden. De meesten zitten in enorm lastige situaties. Mac Jones doet het vooralsnog prima en ik kijk erg uit naar Justin Fields als starter deze week. Zowel Lawrence als Wilson zitten in een ontzettend lastige situatie bij een matig team. Ik verwacht dat Lance zondag voor het eerst flink wordt ingezet tegen de Packers.”

Chris van Dijk: “Mac Jones is het makkelijke antwoord, maar niet het juiste. De Patriots hebben in de zomer de portemonnee getrokken om de ploeg te versterken om de play-offs te halen. Ik heb weinig van Jones gezien dat ik denk dat hij het bij de Jets of Jaguars beter zou doen dan Lawrence en Wilson. Dat zijn nog steeds de beste quarterbacks. Het gebeurt te vaak dat we in de NFL teamsucces ophangen aan één speler.”

2. De Carolina Panthers speelden al drie duels en wonnen ze allemaal. Sam Darnold speelde daarin een grote rol. Daarmee lijkt de quarterback-gok van Carolina goed uit te pakken. Hoe “soft” is hun 3-0 start en hoe goed is Darnold eigenlijk?

Jurian Ubachs: “Soft als een gesmolten chocoladereep op een zonnige dag. Kom op zeg: de Jets, de Saints met bad Winston in plaats van de awesome Winston die tegen de Packers speelde en de Texans zonder hun starting QB? Dit zegt mij nog helemaal niets. Nu volgen Dallas, Philly en de Vikings. Als ze na deze stretch géén 3-3 staan, zou het interessant kunnen worden. Tot die tijd neem ik het nog niet al te serieus.”

Toon Aerts: “Darnold maakt elke wedstrijd nog wel zijn foutjes. Een paar fumbles tegen de Texans, een interceptie tegen de Saints, maar toch ziet hij er een pak beter uit dan dat hij er bij de Jets uitzag. Adam Gase had zijn carrière bijna gekelderd, maar het lijkt er toch op dat Darnold nu stilletjes uit die kelder komt geklommen. Verder moeten we de 3-0 in voldoende perspectief plaatsen. Twee van de drie teams die ze geklopt hebben, zijn de Jets en de Texans. Daar moeten we nu ook niet meteen juggernauts van maken.”

Ton de Vries:Good teams beat up on bad teams. De 3-0 geeft een vertekend beeld, maar de Carolina defense is zeker legit. Phil Snow heeft het op een rij en borduurt voort op een dynamische defensive line. Reddick — al op vier sacks — kan wel eens de steal van free agency blijken te zijn. Darnold speelt degelijk, met name in de tweede helft tegen de Texans toonde hij karakter, vond ik. Hij zal zich nog moeten bewijzen op het moment dat wedstrijden minder voorspoedig lopen.”

Chris van Dijk: “Het had voor de Panthers niet beter uit kunnen vallen. Twee slechte teams in de eerste drie wedstrijden en een Saints team dat door COVID-regels uit elkaar viel. Die wedstrijd had gezien de belangen misschien wel verplaatst moeten worden. Ondanks 3-0 zijn de Panthers geen play-off team; verre van zelfs, gezien de recente blessures.”

3. Er is weer rumoer rondom Tom Brady en Bill Belichick. De personal trainer van Brady — Alex Guerrero — verklaarde dat Belichick in zijn houding richting Brady nooit veranderde sinds hij een rookie was. Volgens Brady’s vader voelde het winnen van de Super Bowl voor Brady als revanche. Brady zelf zei in een reactie dat hij twintig mooie jaren bij de Patriots heeft gehad. Wat is hier aan de hand? Een storm in een glas water? Of dreef Belichick Brady uit New England?

Jurian Ubachs: “Ik geloof direct dat Belichick Brady al die jaren als een kind bleef behandelen. Dat doen volgens mij veel (oudere) coaches. Of je dat bij de GOAT ook moet doen, weet ik niet, maar ik heb er geen problemen mee. Een coach is een coach, een speler is een speler, maar dat heeft Brady niet uit New England verdreven. Als dat het probleem was, had hij er na vier of vijf Super Bowls toch ook al wel een keer genoeg van? Nee, het werkte gewoon niet meer. De cap-situatie klopte niet, de wapens waren er niet meer: de koek was op. Daar zal Belichicks houding vast aan hebben bijgedragen, maar niet meer dan dat.”

Toon Aerts: “Het is intussen een publiek geheim dat Belichick zijn lot nooit aan dat van Tom Brady heeft verbonden. Met andere woorden: Belichick wou gerust door in New England zonder Brady. Dat was al zo bij de opkomst van Garoppolo en in 2020 kwam het dan eindelijk tot een breuk. Belichick heeft in 2020 gegokt en verloren, maar ik geloof niet dat hij moedwillig Brady uit New England verdreven heeft. Deze twee hebben in 20 jaar tijd een dynastie zonder weerga opgebouwd. Dat doe je niet wanneer de relatie niet optimaal zou zijn.”

Ton de Vries: “Dit is vooral het creëren van een heerlijke hype richting de Bucs – Patriots match-up, denk ik. Het duurt niet lang meer voor ze tegenover elkaar staan op het veld. Ik neem het met een korreltje zout. Alhoewel Brady het meer dan ooit naar zijn zin lijkt te hebben.”

Chris van Dijk: “Het is op zich niet raar dat Belichick en de Patriots al een paar jaar keken naar mogelijke opvolgers en dat hier intern een strijd over is ontstaan. Brady wilde door en Bill wilde zijn opvolger vastleggen. Uiteindelijk geloof ik wel dat Brady het liefst bij de Patriots was gebleven. Alleen dat was geen optie meer.”

4. Tenslotte kijken we vooruit naar de duels op zondag en maandag. Wat zijn jullie upset alerts en waarom?

Jurian Ubachs: “De Rams gaan in eigen huis de regerend kampioen verslaan. De Rams secondary gaat de passing game vertragen en de Bucs uitdagen het over de grond te doen, waar Jones en Fournette weinig te vertellen gaan hebben. Het wordt desondanks een schitterende wedstrijd met prachtig spel van Brady en Stafford, maar die laatste trekt nipt aan het langste eind. Rams win.”

Toon Aerts: “Ik denk dat de winloze Minnesota Vikings zullen winnen van de Seahawks. De offense van de Vikings is erg getalenteerd en de defense van de Seahawks zoekt nog steeds naar zichzelf. Kirk Cousins en co zullen hun seizoen redden en de Seahawks met een stevige portie twijfels opzadelen.”

Ton de Vries: “De Vikings gaan winnen van de Seahawks. Cousins speelt beter dan ooit; een paar domme fouten kost Minnesota twee keer de overwinning. Ik verwacht een shoot-out en heb weinig vertrouwen in de Seattle defense. Daarnaast gaat divisiegenoot uit LA de Bucs verrassen. Sean McVay gaat zich van zijn beste kant laten zien en Bruce Arians voor het eerst sinds lange tijd een nederlaag toedienen.”

Chris van Dijk: “De Packers winnen van de 49ers. Ik weet dat het geen gewaagde voorspelling is, maar de Niners zijn om wat voor reden dan ook een three point favorite. Wie meer juicy picks wil: de Eagles winnen van de Cowboys en Patriots verliezen. Geen idee tegen wie ze spelen, maar ik denk dat ze onderuit gaan.”


Lees hier de review van Thursday Night Football!

Coverfoto: Darryl Webb/AP Photo

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen