TNF: Winst en blessures voor Panthers

De Carolina Panthers hebben een pyrrusoverwinning geboekt op bezoek bij de Houston Texans. Carolina kende weinig problemen met het team van head coach David Culley, maar het verloor wel twee sleutelspelers aan blessures. Zowel Christian McCaffrey als first round pick Jaycee Horn moesten de wedstrijd verlaten en keerden niet meer terug. Gelukkig voor de Panthers was de tegenstand niet van dien aard dat de blessures voor een ommekeer zorgden. Het team van Matt Rhule deed wat het moest doen en klopte de Texans, maar tegen welke prijs?

Helaas kregen we deze donderdag geen fantastisch kijkstuk zoals we dat de afgelopen twee weken wel kregen. Beide teams zagen er nerveus uit in Prime Time. Voor Houston was dat nog enigszins te begrijpen. Zij hadden immers de rookie Davis Mills under center staan, nadat vorige zondag Tyrod Taylor zich blesseerde. De derde ronde pick uit de Draft deed het niet onaardig en maakte weinig fouten. De wereld verbazen kon hij nou echter ook weer niet. Hij werd ook niet geholpen door zijn O-line, die vier sacks toelieten op de jonge quarterback. Mills eindigde de game met 168 passing yards en een touchdown.

BLESSURE CMC

Dan deed zijn collega aan de overkant het een stuk beter. Sam Darnold begon eerder aarzelend, maar in de tweede drive van de game begon het te klikken. Darnold zocht en vond D.J. Moore, die de secondary van de Texans alle hoeken van het veld liet zien. Uiteindelijk liep Darnold zelf de bal de eindzone binnen om de eerste touchdown te scoren. Moore zou overigens met afstand het favoriete target zijn van Darnold in deze game. Moore sloot de avond af met 8 catches en 126 reception yards.

Nog in het eerste kwart hadden de Panthers de kans om de voorsprong te verdubbelen. Vlakbij de goal line slaagden Christian McCaffrey en Chuba Hubbard er echter niet in om een nieuwe eerste poging te halen en dus ging de bal terug naar de Texans. Niet dat de Texans zelf iets deden met dat balbezit, maar het was wel een gemiste kans voor Carolina. Later in het tweede kwart sloeg echter het noodlot toe voor de Panthers. Na een ren greep McCaffrey naar de achterkant van zijn been. Zonder contact; een slecht teken. CMC verdween in de blauwe tent en kwam niet meer terug het veld op. Het zou gaan om een verrekte hamstring. Het is onduidelijk hoe lang CMC out is, maar na de blessurezorgen van vorig seizoen is dit een nieuwe klap voor de superster van de Panthers.

PANTHERS NEMEN AFSTAND

Na vier opeenvolgende punts konden de Texans op het einde van de eerste helft eindelijk een deftige drive voor elkaar boksen. Met enkele mooie passes stak Mills het veld over tot aan de 1-yardlijn. Daar gooide hij de bal naar een vrijstaande Anthony Miller die het cadeautje met plezier in ontvangst nam. Helaas ging het extra punt naast de doelpalen, waardoor de Texans nooit langszij kwamen.

Na de rust speelden de Panthers een geruststellende voorsprong bij elkaar. De Panthers forceerden eerst nog een punt bij de Texans en gingen vervolgens zelf aan de slag om de eindzone te bereiken. Daar haalde Matt Rhule de trukendoos boven. Tight end Tommy Tremble kreeg de bal via een jet sweep en liep de bal over de doellijn voor een touchdown. De 21-jarige rookie werd daarmee de jongste tight end ooit die een rushing touchdown scoorde. Wat later konden de Panthers een field goal scoren om de Texans nog verder op achterstand te zetten.

In het vierde kwart scoorde Sam Darnold zijn tweede rushing touchdown van de avond en legde daarmee de eindscore vast. Dat Joey Slye daarvoor nog een field goal had gescoord voor de Texans is enkel voor de statistieken belangrijk. Ondanks de makkelijke zege konden de Panthers echter niet onverdeeld gelukkig zijn. Naast CMC moest namelijk ook Jaycee Horn het veld verlaten. De achtste pick uit de afgelopen NFL Draft bleek zijn voet gebroken te hebben. Een overwinning met een zwart randje dus voor de Panthers, die wel nog steeds ongeslagen blijven in deze jaargang van de NFL.

Lees hier de previews van de overige wedstrijden die dit weekend nog op het programma staan!


Coverfoto: Troy Taormina/ USA TODAY Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen