NFL 4-on-4: Championship Round, Stefon Diggs

Het mooiste weekend in het NFL-seizoen zit erop. De Divisional Round ligt achter ons en daar blikken onze redacteuren nog één keer op terug. Maar ze blikken ook vooruit, naar de Championship Round. Wie zal doorstoten naar de Super Bowl en wie blijft met lege handen achter? Tot slot passeert ook de woede uitbarsting van Stefon Diggs de revue. Hoe zwaar moeten we hier aan tillen? Je leest het hier!

1. De Divisional Round zit erop. Wat was voor jullie de mooiste wedstrijd van afgelopen weekend?

Marc Dorenbos: “Hoe kan het ook anders dan dat ik de Bengals @ de Bills noem. De dominantie aan beide kanten van de bal was iets waar ik enorm van genoot en ook niet per se had verwacht. Als Cincy zo speelt als afgelopen weekend hoeven ze voor niemand onder te doen in de NFL.”

Chris van Dijk: “Uiteindelijk was de laatste wedstrijd wel de leukste. Misschien aanvallend niet zo hoogstaand als verwacht, maar beide verdedigingen stonden als een huis en deze wedstrijd bleef hierdoor tot het einde spannend. Iets wat ik in de overige duels wel een beetje heb gemist.”

Luuk Dokter: “Nou, ik heb het dus liever niet over Bengals – Bills. Wat was dat een oorwassing. Hopelijk leidt het tot verbetering. Overigens heb ik wel het meest genoten van Cincy, als ik mijn Bills-bril, met heel veel moeite, afzet. Qua wedstrijd was 49ers – Cowboys het meest spannend, dus die kies ik. Ook was ik wel onder de indruk van de gehavende Mahomes die toch de overwinning over de streep trok.”

Toon Aerts: “Beide duels op zondag waren voor mij persoonlijk een fantastische ervaring, want ik mocht ze alle twee van commentaar voorzien voor televisie. Als ik van die twee wedstrijden er dan toch één moet kiezen, dan ga ik voor 49ers-Cowboys, vanwege de spanning en het hoge niveau.”

2. Tijd voor voorspellingen dan. Wie zal de NFC vertegenwoordigen in de Super Bowl?

Marc Dorenbos: “Ik vind dit een hele lastige. Voor mijn gevoel hebben de Eagles ietwat de overhand, maar als er een defensie is die hun aanval kan ontregelen is het die van de 49ers. Toch zet ik mijn geld op Philly. Eén ding weet ik zeker: Het gaat hoe dan ook smullen worden tussen deze twee powerhouses.”

Chris van Dijk: “Dit wordt een soort rematch van afgelopen zondag. Maar dan zijn de Phillies aanvallend en verdedigend net wat beter dan de Cowboys. Het enige waar ik me zorgen om maak, zijn de turnovers van de aanval. Die kwamen in de laatste weken van het reguliere seizoen ineens op. Als het lukt om de turnover battle niet te verliezen, gaan de Eagles naar de Super Bowl.”

Luuk Dokter: “De Eagles. Het is leuk geweest met Brock Purdy. Op een gegeven moment is het klaar voor Mister Irrelevant, ondanks alle wapens om hem heen. Vooral als de Eagles, met hoge kwaliteit aan elke kant van de bal, de volgende tegenstander zijn.”

Toon Aerts: “Ik ga hier voor de 49ers. Zowel op offense als op defense spelen ze zo’n beetje als een traag vooruit rijdende bulldozer, die traag maar gestaag de tegenstander plat drukt. Ik denk dat dat ook met de Eagles zal gebeuren. Het wordt een superspannend duel, dat uiteindelijk helemaal op het einde de richting van San Francisco zal vallen.”

3. Ook een voorspelling voor de AFC mag niet ontbreken. Gaan de Chiefs door of is het opnieuw aan de Bengals?

Marc Dorenbos: “Ik had hier als fan sowieso de Bengals gezegd, maar na het spel tegen de Bills en het feit dat Patrick Mahomes niet topfit gaat zijn, voelt dit ook gerechtvaardigd. De Bengals hebben nog niet verloren van de Chiefs zolang Joe Burrow en Mahomes tegen elkaar spelen en in die keren was Mahomes wel fit. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat de Bengals voor het tweede jaar op rij richting de Super Bowl gaan!”

Chris van Dijk: “De Bengals zijn de afgelopen twee jaar steeds de underdog geweest in de play-offs. Ook tegen de Bills werden zij als de outsider gezien, wat ervoor zorgt dat ze vrijuit konden spelen. Door de blessure van Mahomes zijn de rollen nu omgedraaid. Iedereen verwacht dat de Bengals opnieuw naar de Super Bowl gaan. Kunnen ze met deze druk omgaan? Of weet Mahomes opnieuw voor magie te zorgen? Ik denk dat de Bengals het gaan redden, maar het gaat spannender worden dan mensen nu denken.”

Luuk Dokter: “Cincy. Tegen de Bills was het absolute dominantie. De high ankle sprain van Mahomes gaat KC de winst kosten. Sterker nog, ik zie ze een zelfde oorwassing krijgen als Buffalo.”

Toon Aerts: “Het is niet origineel, maar ook ik ga hier de Bengals callen. De blessure van Mahomes lijkt me te zwaar om te overwinnen. Bovendien zijn de Bengals sowieso al het zwarte beest van Mahomes en co. Ik denk dat Joe Burrow het opnieuw zal flikken en naar zijn tweede Super Bowl op rij zal gaan.”

4. Stefon Diggs was duidelijk boos over hoe de wedstrijd tussen de Bills en de Bengals verliep. Een storm in een glas water, of is hier meer aan de hand?

Marc Dorenbos: “Storm in een glas water. Diggs is een emotionele jongen en als je op zo’n manier verliest mag je wat mij betreft prima hartstikke kwaad worden. Bovendien zijn hij en Josh Allen beste maatjes dus ik denk echt dat daar niet zoveel aan de hand is.”

Chris van Dijk: “Het tekent een sportman dat ze balen van een nederlaag. Zeker in deze sport, waar je als receiver toch afhankelijk bent van je quarterback in hoeverre jij een belangrijke rol kunt spelen in een duel als dit. Opnieuw uitgeschakeld worden in de play-offs en dan maar vier catches hebben. Het zou raar zijn als Diggs blij zou zijn geweest met zijn wedstrijd. Dus een storm in een glas water.”

Luuk Dokter: “Storm in een glas water, maar niet helemaal. Het is het vierde jaar op rij dat ‘het’, de Super Bowl winnen, niet lukt. De laatste twee jaar waren het fantastische gevechten, maar dit jaar was het compleet falen aan beide kanten van de bal. Dat begint bij coaching en het roster. In het reguliere seizoen houdt het stand, maar in een echte krachtmeting is het niet voldoende. In de trenches delven de Bills het onderspit, defensief is er in de play-offs geen clutch gene en aanvallend is het te eendimensionaal. Er is geen run game en dit seizoen, zeker in de play-offs, geen short passing game. De problemen in Buffalo zijn te groot voor een team dat gezien wordt als contender. Allen kan het niet alleen.”

Toon Aerts: “Het verbaasde me toch hoe sterk Diggs van leer trok tegen zijn “beste maatje”. Niet vergeten dat hij in Minnesota ook zijn vertrek forceerde destijds. Hij gaf zelfs toe dat hij een slechte teammaat was geworden op het einde. Ik zeg niet dat dit nu ook zal gebeuren, maar de manier waarop hij stond te fulmineren langs de kant zet toch aan tot nadenken. Ik hoop maar voor het team dat ze dit snel binnenskamers oplossen.”


Lees hier een neerslag van de donkere jaren van de Indianapolis Colts na het pensioen van Andrew Luck.

Coverfoto: Bryan M. Bennett/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen