Nuggets domineren, Pelicans en Grizzlies uit vorm

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


15 JANUARI – 25 JANUARI


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 34-14
 2. Memphis Grizzlies 31-16
 3. Sacramento Kings 27-19
 4. New Orleans Pelicans 26-22
 5. Los Angeles Clippers 26-24
 6. Dallas Mavericks 25-24
 7. Phoenix Suns 25-24
 8. Utah Jazz 25-25
 9. Minnesota Timberwolves 24-25
 10. Golden State Warriors 23-24
 11. Oklahoma City Thunder 23-24
 12. Portland Trail Blazers 22-25
 13. Los Angeles Lakers 22-26
 14. San Antonio Spurs 14-33
 15. Houston Rockets 11-36

IN DE SPOTLIGHT


NUGGETS DOMINEREN CONFERENCE

De Nuggets hebben zichzelf vier wedstrijden los weten te spelen in de Western Conference, en deels is dit door een 9-1 record tijdens de laatste tien duels. Alleen de Oklahoma City Thunder bleken net wat te sterk (99-101), maar daarvoor hadden de Nuggets negen duels op rij gewonnen. Nikola Jokic noteert gemiddeld bijna een triple double en staat hoog in de MVP-lijstjes. Het laatste duel, tegen de Pelicans, werd met 99-98 gewonnen

SUNS IN VORM

Achter de Nuggets is het echter al het gehele seizoen stuivertje wisselen, en de Phoenix Suns zijn nu weer het team dat in vorm is. Met de terugkeer van Cameron Johnson kreeg het team een belangrijke speler terug. De Suns zijn met een winning streak bezig van vier wedstrijden en stijgen zo snel in de standings. De Nets, Pacers, Grizzlies en Hornets werden allemaal in Phoenix verslagen, met het duel tegen de Grizzlies als meest spectaculaire (112-110).


DE TEGENVALLER


PELICANS STORTEN IN

De Pelicans, die deze week Brandon Ingram terug gaan krijgen van een blessure en Zion Williamson nog twee weken moeten missen, hielden lang zonder twee van hun sterspelers stand. De afgelopen week ging het echter mis. Het team uit New Orleans is de aansluiting met de Nuggets en de Grizzlies kwijt in het westen, en dit komt vooral door een losing stream van vijf duels. Er werd verloren van de Cavaliers, Heat, Magic, Heat en Nuggets. Vooral de nederlaag tegen de Magic zal pijn doen bij de Pelicans.

DRIE NEDERLAGEN OP RIJ VOOR GRIZZLIES

De Grizzlies zien de Nuggets echter ook aan de horizon verdwijnen. Dit komt, gecombineerd met de reeks aan zeges van de Nuggets, door een losing streak van de Grizzlies. Na een winning stream van elf duels zijn de Grizzlies nu bezig met een losing streak van drie duels. Er werd verloren van de Lakers, Suns en Kings. Daardoor hebben de Nuggets nu een voorsprong genomen en moeten de Grizzlies weer een beetje achter zich kijken.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de week is geworden: LeBron James. De Lakers gingen 3-2 deze week, maar James was in uitstekende vorm. James scoorde 48 punten, 32 punten, 23 punten, 37 punten en 46 punten deze week en zorgde hoogstpersoonlijk voor de zege van de Lakers tegen de Rockets, Grizzlies en Trail Blazers. Er werd wel verloren van de Clippers en Kings.


VOORUITBLIK


De Mavericks en Suns komen elkaar deze week tegen, terwijl ook de Mavericks en Jazz elkaar deze week tegen gaan komen. De absolute kraker is echter het duel tussen de Nuggets en Pelicans van begin volgende week. Verder is het qua matchups niet erg indrukwekkend, deels ook omdat de teams zo dicht in de buurt van elkaar zitten.

Foto: Ethan Mito/Clarkson Creative/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen