MVP-titel voor Rodgers, HoF Class of ’22

Aaron Rodgers is voor het tweede jaar op rij gekozen tot meest waardevolle speler in de NFL. Dat bleek donderdagavond tijdens de traditionele uitreiking van de awards voor het reguliere seizoen. Verder vielen onder meer T.J. Watt, Cooper Kupp en Mike Vrabel in de prijzen. Aan de Hall of Fame werden alleen namen toegevoegd die al langer dan 10 jaar wachtten.

Het is de vierde keer dat Rodgers gekozen is tot beste speler van het reguliere seizoen. In Los Angeles kreeg hij de award uit handen van Peyton Manning. Manning is de enige speler die de prestigieuze prijs vaker won, want de voormalig quarterback heeft vijf van deze trofeeën in zijn prijzenkast staan.

Rodgers was in het reguliere seizoen goed voor 37 touchdowns en vier intercepties. De quarterback van de Green Bay Packers miste één wedstrijd door een coronabesmetting, waarbij veel controverse ontstond omdat hij over zijn vaccinatiestatus had gelogen. Ondanks de gemiste wedstrijd leidde hij zijn team naar het beste record in de NFC. Rodgers kreeg 39 van de 50 stemmen. Zijn grootste concurrent, de met pensioen gaande Tom Brady, kreeg tien stemmen, terwijl één van de panelleden voor receiver Cooper Kupp koos. Kupp kreeg als troostprijs wel de award voor de beste aanvallende speler.

T.J. WATT BESTE VERDEDIGER

De winnaar van de prijs voor beste verdediger had een bekende achternaam, maar een nieuwe voornaam. T.J. Watt van de Pittsburgh Steelers evenaarde dit jaar het recordaantal sacks van 22,5, ook al moest Watt twee wedstrijden geblesseerd toekijken. Hij kreeg 42 stemmen en was hiermee een overweldigende winnaar. Watt ontving de prijs van broer J.J., die drie keer gekozen werd tot beste verdediger.

“Ik heb niet veel individuele doelen, maar deze prijs wilde ik heel graag hebben toen ik mijn broer hem drie keer zag winnen toen hij op zijn absolute top was”, vertelde Watt na het ontvangen van de prijs. “Ik heb toen altijd gedacht, waarom zou ik dat niet kunnen doen?”.

MICAH PARSONS EN JA’MARR CHASE ROOKIES VAN HET JAAR

Eén van de andere spelers die stemmen kreeg voor de titel beste verdediger was Micah Parsons van de Dallas Cowboys. De rookie werd door drie mensen gekozen, uiteraard niet voldoende voor de titel. Er was wel een troostprijs voor Parsons, namelijk die van verdedigende rookie van het jaar. Dat hij deze prijs zou krijgen was wel duidelijk; het was ook de enige prijs die unaniem werd uitgedeeld.

Bij de aanvallers was er iets meer strijd voor de titel, maar ook hier was er wel een duidelijke winnaar. Dat werd Ja’Marr Chase, de receiver die zich aan het voorbereiden is op de Super Bowl van zondag. Chase kreeg 42 stemmen en had hierdoor een grote voorsprong op Mac Jones, de quarterback van de Patriots eindigde in deze verkiezing als tweede.

PRIJS VOOR JOE BURROW

Chase was niet de enige speler van de Bengals die in de prijzen viel. Zijn quarterback Joe Burrow werd gekozen als Comeback Player of the Year. Daarmee werd Burrow onderscheiden voor zijn knappe rentree dit jaar. In november 2020 scheurde hij zijn kniebanden en een jaar later leidde hij zijn ploeg al naar de play-offs. Het was wel de meest spannende verkiezing. Burrow kreeg namelijk 28 van de 50 stemmen. Dak Prescott, quarterback van de Cowboys, kreeg 21 stemmen. Er was één iemand die had gestemd op Derwin James van de Chargers.

De beste coach van het afgelopen jaar zat niet in Cincinnati. Zac Taylor kreeg twee stemmen, maar dat was uiteraard niet voldoende. Hier werd Mike Vrabel onderscheiden voor de prestaties van de Titans, die ondanks een groot aantal blessures de #1 seed in de AFC binnehaalden. De laatste prijs ging naar Andrew Whitworth van de Los Angeles Rams, die voor zijn verdiensten buiten het veld de Walter Payton Man of the Year Award ontving.

NIEUWE NAMEN IN DE HALL OF FAME

Tijdens de huldiging van de winnaars werden ook de nieuwe namen in de Hall of Fame bekendgemaakt. Niemand van de kandidaten die voor het eerst een kans maakten, werd gekozen. Er werden alleen spelers gekozen die meer dan tien jaar moesten wachten op hun uitverkiezing. De keuze viel op tackle Tony Boselli, safety LeRoy Butler, linebacker Sam Mills, defensive tackle/end Richard Seymour en defensive tackle Bryant Young als spelers uit het moderne tijdperk.

De officiële inhuldiging van deze spelers is in augustus, voor de start van het nieuwe seizoen. Dan zullen ook wide receiver Cliff Branch, voormalig NFL-bestuurslid Art McNally en oud-coach Dick Vermeil in de Hall of Fame worden opgenomen.


Lees hier de Road to the Super Bowl van de Bengals en de Rams.

Coverfoto: Nic Antaya/Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen