MNF: Patriots blijven overeind in winderig Buffalo

Er werden zware weersomstandigheden voorspeld in Orchard Park in Buffalo. Wind, koude, regen en zelfs sneeuw behoorden tot de mogelijkheden voor deze geladen strijd in de AFC East. Hevige sneeuwval bleef uiteindelijk uit, maar de wind speelde wel een cruciale rol in de clash tussen de Buffalo Bills en de New England Patriots. Bill Belichick zag dat passen wellicht te moeilijk zou worden en dus zou zijn team moeten rennen. En rennen, dat deden de Patriots.

De Patriots kregen 49 offensieve pogingen in de wedstrijd. Bij 46 daarvan kozen Bill Belichick en Josh McDaniels voor de run. Je leest het goed. Slechts drie keer mocht Mac Jones aanleggen voor een pass. Hij voltooide er twee van. Het gameplan van de Patriots was zo klaar als een klontje en het werkte nog ook. In de eerste helft ontdeed Damien Harris zich van de verdediging en hij stoomde 64 yards vooruit naar een touchdown. Zelfs een extra punt durfden de Patriots niet te trappen in de briesende wind. Brandon Bolden kreeg de bal voor een 2-point conversion en beukte zich de eindzone in.

BUFFALO PROBEERT, NEW ENGLAND WEERSTAAT

Elk aspect van de wedstrijd werd door de weersomstandigheden beïnvloed. Ook het punten ging niet van een leien dakje. Op het einde van het eerste kwart wilde punt returner ad interim N’Keal Harry de bal laten doorschieten, maar het leer schampte zijn helm en dus konden de Bills de bal recupereren op de 15 yardlijn. Josh Allen had maar één poging nodig om van de fout te profiteren. Hij gooide de bal naar Gabriel Davis die de touchdown scoorde voor de Bills. De twee touchdowns in het eerste kwart zouden de enige touchdowns van de wedstrijd zijn.

De Patriots konden nog een field goal scoren om hun voorsprong uit te breiden, maar de weersomstandigheden bleven hun rol spelen. In het tweede kwart kon er bijvoorbeeld geen enkele score geregistreerd worden. Na de koffie zagen we een gelijkaardig spelbeeld. Vooral de Patriots bleven zich toeleggen op een grondoffensief, terwijl Josh Allen wel probeerde, maar er niet in slaagde om meer dan 50% van zijn passes te voltooien.

GEMISTE FIELD GOAL DOET BILLS DE DAS OM

In het derde kwart wisselden de Bills en de Patriots field goals uit. Beide teams ontliepen elkaar amper en dus zou het resultaat van de wedstrijd afhangen van details, zeker met de rukwinden die door Orchard Park gierden. Bij het begin van het vierde kwart mocht Tyler Bass aanleggen voor een field goal vanaf 33 yards. De bal zeilde naast de palen. Het werd de kortste misser uit de carrière van Bass. De impact van deze misser liet zich gevoelen in de laatste drive van Buffalo. De Bills geraakten tot de 13 yardlijn van de Patriots, maar daar stond de verdediging van New England pal. Door de gemiste field goal was Sean McDermott genoodzaakt om ook bij de vierde poging voor een pass te gaan, in plaats van een winning field goal te trappen. De pass ging mis en de Patriots mochten juichen in het hol van de leeuw.

Belichick en co behaalden de felbevochten zege en zetten zo hun ongeslagen reeks verder. Ze zitten nu al aan zeven zeges op een rij. Bovendien hebben ze met deze overwinning ook de leiding overgenomen in de AFC. Als je NFL games kan winnen met amper drie pass-pogingen, dan mogen de andere teams in de AFC zich terecht zorgen maken over hoe ver dit Patriots-team kan komen. De Buffalo Bills mogen intussen de borst nat maken voor een duel met de Tampa Bay Buccaneers en Tom Brady volgende week. Brady speelde al 35 keer tegen de Bills in zijn carrière. Hij verloor slechts driemaal.


Nog eens rustig de actie van afgelopen zondag herbeleven? Dat kan hier!

Coverfoto: Mark Konezny/USA TODAY Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen