MNF: Von Miller en OBJ debuteren met nederlaag bij de Rams

De start van Von Miller en OBJ — Odell Beckham Jr — bij de Los Angeles Rams was er een om snel te vergeten. Op bezoek bij de San Francisco 49ers kwam de ploeg snel op achterstand, om nooit meer te herstellen. Met 31-10 wist San Francisco voor het eerst in meer dan een jaar een thuiswedstrijd te winnen.

Beide ploegen leden vorige week een teleurstellende nederlaag. De Rams gingen thuis onderuit tegen de Titans zonder Derrick Henry, terwijl de Niners verloren van de Arizona Cardinals. Arizona had Colt McCoy als quarterback en miste DeAndre Hopkins en Chase Edmonds.

Tegen de 49ers hadden de Rams voor het eerst de beschikking over hun opvallende versterkingen. Von Miller kwam in een trade over van de Denver Broncos. Hij miste het duel met de Titans door een blessure, maar was nu hersteld. Afgelopen week werd OBJ aan het team toegevoegd nadat hij door de Browns gecut was. Hier stond wel tegenover dat Robert Woods tijdens de training een zware knieblessure opliep en de rest van het seizoen moet missen.

TWEE JIMMIE WARD INTERCEPTIES

Beckham leek op het moment van aantrekken een extra optie te zijn voor quarterback Matthew Stafford, maar door het uitvallen van Woods moet OBJ een belangrijkere rol in de ploeg krijgen. Dat bleek wel aan het begin van de wedstrijd. Stafford zocht zijn nieuwe receiver direct op. Zonder succes, want er was een misverstand tussen de receiver en de qb en het resulteerde in een interceptie door Jimmie Ward.

Dat gaf Jimmy Garoppolo de bal. Hij liet zien waarom Kyle Shanahan zijn persoonlijke toekomst in de Bay Area in zijn handen heeft gelegd. Met een lange drive van elf minuten leidde hij zijn ploeg naar een touchdown en de voorsprong. Een tweede interceptie van Stafford door Ward leidde niet veel later tot een pick-six en een 14-0 tussenstand.

SAN FRANCISCO DOET HET OP DE GROND

Na deze achterstand en twee intercepties liet Stafford zien waarom hij tot twee weken terug gezien werd als serieuze MVP-kandidaat. In een snelle drive met goede passes, met onder meer de eerste vangbal van OBJ, leidde hij zijn ploeg naar de endzone. Daar werd de touchdown uiteindelijk gevangen door Tyler Higbee.

Het maakte voor de 49ers niet veel uit. De ploeg had besloten om terug te gaan naar het oude recept: de running game. Shanahan had zijn ploeg de opdracht gegeven minimaal veertig keer te rennen met de bal en hier ging de ploeg nog overheen. Met 3,5 yards per keer in 44 pogingen was de ploeg goed genoeg om de Rams van zich af te houden en veel tijd van de klok af te snoepen. Deebo Samuel zette met een touchdown run de ruststand op 21-7.

VIJFDE ZEGE OP DE RAMS OP RIJ

De Rams probeerden nog wel alles om terug in het duel te komen. Dit bleek wel uit de mislukte fake punt die de bezoekers vlak voor rust probeerden. Johnny Hekker kreeg geen enkele tijd om de bal te gooien, waardoor de ploeg zonder extra punten de rust in ging. Na rust bleef de verdediging van de 49ers eenvoudig op de been. De defensie van de Rams bleek ook met Von Miller moeite te hebben tegen de running game, waardoor San Francisco het duel met 31-10 kon winnen. Uitroepteken was de 40-yard touchdown van opnieuw Samuel.

De Rams waren zo de ideale tegenstander voor de geplaagde 49ers. De ploeg won voor het eerst in meer dan een jaar weer een keer in Santa Clara. Ook toen waren de Rams de tegenstander. Het is de vijfde zege op rij op de divisiegenoot; met afstand de langste streak van de 49ers. Door de zege blijven de Niners in de race om de wildcard, die met vijftien ploegen binnen een nederlaag van de play-offs bijzonder spannend blijft. Voor de Rams was het de tweede nederlaag op rij. Hierdoor profiteert de ploeg niet van de nederlaag van de Cardinals.


Lees hier de recaps van de vroege en de late NFL-duels op zondag.

Coverfoto: Kyle Terada/USA Today Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen