Eerste ranked matchups zetten de toon: Duke, UCLA en Gonzaga maken indruk

Het seizoen is een week oud en we hebben al drie ranked matchups gezien. Duke, Gonzaga en UCLA sloten deze duels allemaal winnend af. Een paar conclusies die voortkomen uit de uitslagen van deze wedstrijden op een rijtje.

#5 Texas – #1 Gonzaga: 74-86

We beginnen met de #1 van dit moment, Gonzaga. De Buldogs versloegen al Dixie State (ja dit is een college) en namen het vervolgens in eigen huis op tegen Texas. Van de Longhorns zelf wordt ook veel verwacht, maar tegen Gonzaga waren ze kansloos. Gonzaga domineerde van start tot finish en dit was allemaal te danken aan Drew Timme. De power forward/center en elite post player scoorde 37 punten en ging 15-19 van het veld zonder een driepunter te schieten.

Wat vooral opviel is dat potentiele first round pick Ched Holmgren niet eens goed hoefde te spelen. Met twee punten, vijf rebounds, twee blocks en maar drie schoten forceerde hij niks. Het was gewoon simpelweg niet nodig. Gonzaga beschikt over zo enorme veel talent dat Holmgren gerust nog wat tijd kan nemen om aan college te wennen. Tegen de tijd dat March Madness voor de deur staat zullen dit soort wedstrijden namelijk verleden tijd zijn.

#4 Villanova – #2 UCLA: 77-86 (OT)

UCLA, door velen gezien als de grootste uitdager van Gonzaga, won in eigen huis ook. Het ging echter een stuk moeizamer. #4 Villianova maakte het de Bruins enorm lastig, met overtime als gevolg. Tijdens overtime was het Jaime Jaquez Jr die met 21 punten en 13 rebounds UCLA de zege bezorgde. Met 25 punten en 8 rebounds was Johnny Juzang topscoorder van de wedstrijd.

Bij Villanova, dat UCLA goed partij bood, scoorde alle starters meer dan tien punten. Topscoorder van de Wildcats was Jermaine Samuels met 20 punten. De ervaren ploeg van Villanova, de favoriet in de Big East, kon echter niet voorkomen dat de zege naar de Bruins ging.

#10 Kentucky – #9 Duke: 71-79

Tot slot Duke, dat tijdens de openingsdag met overtuigende cijfers won van Kentucky. Duke kende vorig jaar natuurlijk een dramatisch seizoen, met het missen van March Madness als kers op de verrote taart. Dit seizoen lijkt alles anders te zijn. De Blue Devils zjin 3-0 aan het seizoen begonnen en wonnen dus van de Wildcats. Kentucky zelf is ook op zoek na revanche, want ook zij haalden vorig seizoen niet March Madness. Topscoorder van dit duel in Madison Square Garden was freshman Trevor Keels met 25 punten. Potentiële first round pickl Paolo Banchero maakte met 22 punten en 7 rebounds ook meteen indruk op het grote publiek.

Bij Kentucky was het vooral center Oscar Tshiebwe die de wenkbrauwen regelmatig deed fronzen. Niet per se vanwege zijn 17 punten, maar meer vanwege zijn 19 rebounds. En vooral omdat 12 van deze rebounds offensive rebounds waren. De andere uitblinker bij Kentucky: Sahvir Wheeler, die met 16 punten en 10 assists het hoogste aantal assists in deze wedstrijd had.

Richard Mackson-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen