NFL op zondag: Lions voorkomen een 0-17

Het Washington Football Team verraste door de Bucs te verslaan. De Lions door niet te verliezen. Een 0-17-seizoen wordt het in ieder geval niet, maar wat dan wel? Lees hier alle recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

LIONS VERLIEZEN NIET NA TIE TEGEN STEELERS

Detroit Lions @ Pittsburgh Steelers | 16-16 (OT)

De dreiging van een 0-17 seizoen is van tafel voor de Lions. Daar is ook alles mee gezegd. In een dramatisch slechte wedstrijd scoorden zowel de Lions als de Steelers niet in de verlenging. Na een enorm foutenfestival bleef het bij 16-16 en eindigde voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in een gelijkspel. De Lions konden niet profiteren van de afwezigheid van Ben Roethlisberger, waardoor Mason Rudolph de startende quarterback van de thuisclub was.

De Lions zullen — als ze geen wedstrijd weten te winnen — vaak terugdenken aan dit duel. Het was namelijk een wedstrijd van de gemiste kansen. In de verlenging mocht kicker Ryan Santoso aanleggen voor de zege. Zijn trap van 48 yards was veel te kort en had geen enkele kans het te halen. De Steelers leken te profiteren, maar Pat Freiermuth verloor de bal acht seconden voor tijd op het randje van field goal range. Hiermee werd de tie bezegeld en moesten de spelers onder luid — en terecht — boegeroep het veld verlaten.

WASHINGTON STUNT ONDANKS BLESSURE CHASE YOUNG

Tampa Bay Buccaneers @ Washington Football Team | 19-29

Twee vroege intercepties van Tom Brady zorgden ervoor dat de regerend kampioen al snel achter de feiten aanliep. De tweede helft begon de aanval van de Buccaneers beter te draaien. Na een korte touchdown drive leken de Bucs op weg naar een comeback, zeker nadat Chase Young bij de thuisploeg uitviel met een op het oog zware knieblessure.

Toch deed Taylor Heinicke steeds genoeg om uit handen van de bezoekers te blijven. Na de tweede touchdown van de Bucs nam hij het heft in handen. Hij leidde zijn ploeg naar de endzone met een drive van 19 plays. Washington had de bal voor meer dan 10 minuten achter elkaar, waarbij de ploeg uiteindelijk op fourth down de beslissende touchdown scoorde. Tegelijkertijd zorgden ze er daarmee voor dat Brady maar 29 seconden de tijd had voor twee scores. Dat bleek zelfs voor hem onmogelijk.

TITANS HOUDEN SAINTS IN SLOTFASE VAN ZICH AF

New Orleans Saints @ Tennessee Titans | 21-23

De Titans waren zondag de sterkste in het duel der gehavende ploegen. Zonder Julio Jones en Derrick Henry domineerde Tennessee de eerste helft. Aanvallend liep het moeizaam bij de Titans, maar Ryan Tannehill bezorgde zijn ploeg de broodnodige scores, waardoor de Titans op een redelijk eenvoudige zege af leken te stevenen.

In het vierde kwart kwamen de Saints, zonder Jameis Winston, Michael Thomas en Alvin Kamara, toch nog sterk terug. De ploeg had meer total yards dan de Titans over de hele wedstrijd. In de score was dit echter niet te merken. Met iets meer dan een minuut te gaan maakten de Saints er 23-21 van, maar mede door een false start lukte de two-point conversion niet en ontsnapten de Titans met een krappe zege.

OVERIGE GAMES

Cleveland Browns @ New England Patriots | 7-45: De Patriots wonnen hun vierde wedstrijd op rij. Onder leiding van Mac Jones had de thuisploeg geen enkele moeite met de Browns. Mac Jones gooide drie touchdowns en leidde zijn ploeg naar een snelle voorsprong. Cleveland moest het in Boston doen zonder Nick Chubb en Kareem Hunt en verloor in de tweede helft ook nog Baker Mayfield. Als het duel met de Patriots iets liet zien, is het wel dat dit trio snel terug moet komen willen de Browns nog kans maken op de play-offs.

Atlanta Falcons @ Dallas Cowboys | 3-43: De afstraffing van de Falcons was nog erger dan de uitslag doet vermoeden. In de eerste helft maakte Dallas gehakt van de bezoekers. Dat de ploeg erop gebrand was de smadelijke nederlaag van vorige week tegen Denver goed te maken, bleek wel vlak voor rust. Na een penalty kregen de Cowboys de kans op een two point conversion vanaf de 1-yard lijn. Die pakten ze met beide handen aan om er 3-36 van te maken. Na rust kon de voet van het gaspedaal en volgde er slechts nog één touchdown.

Buffalo Bills @ New York Jets | 45-17: De Bills waren van plan om niet dezelfde fout te maken als vorige week tegen de Jaguars. Na drie kwarten stond het 38-3 voor de enige NFL-ploeg die ook echt in de staat New York speelt. Joe Flacco mocht voor de Jets in het vierde kwart nog wat snaps spelen en een touchdown voor de statistieken gooien, maar verder was het een kansloze middag voor de Jets.

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts | 17-23: De Jaguars hebben hun zege van vorige week geen gevolg kunnen geven, al lagen er zeker kansen voor Trevor Lawrence. De Colts domineerden het eerste kwart en kwamen snel op een 17-3 voorsprong, maar daarna zagen we weer de Carson Wentz die vooral opviel door onbegrijpelijke keuzes, zoals passes met zijn linkerhand. De Jaguars kwamen in het vierde kwart terug en kregen zelfs twee keer de kans om de leiding te nemen. Uiteindelijk kon Lawrence op de beslissende momenten niet leveren en zo ontsnapte Indianapolis met een krappe zege.