NFL 4-on-4: De problemen van de 49ers en 0-17

De San Francisco 49ers horen opnieuw bij de grootste teleurstellingen van dit seizoen. Wat moet er in de Bay Area gebeuren om de zaak weer op de rit te krijgen? Onze NFL-redacteuren geven antwoord op deze vraag. Ook voorspellen ze of en wanneer de Lions dit seizoen gaan winnen. Dat en meer in deze NFL 4-on-4.

1. We zagen het afgelopen weekend flink wat topteams onderuit gaan tegen grote underdogs. Bij welk team denk je dat dit geen incident is en verwacht je dat ze een moeizaam tweede deel van het seizoen gaan spelen?

Luuk Dokter: “Ik zie alleen serieuze zorgen voor de Bills. Ze zijn zeer afhankelijk van een fitte Spencer Brown en Jon Feliciano. Zonder die twee — of zonder significante verbetering van andere offensive linemen — wordt het een zware tweede helft. Daarbij komt ook nog de afwezigheid van een run game die ook maar een klein beetje angst inboezemt bij tegenstanders. Zack Moss en Devin Singletary presteren niet, deels ook door een O-line die niet levert. Josh Allen kan niet álles alleen. Zonder verbetering in die twee units zullen de play-offs vast nog wel lukken, maar that’s it.”

Jurian Ubachs: “Er zijn twee duidelijke antwoorden te bedenken, maar ik zet hier de Bills neer en niet de Cowboys. Het loopt even wat minder, maar het talent is aanwezig en de verdediging is nog steeds uitstekend. Allen en de zijnen gaan het verschil in de AFC East echt nog wel maken en wandelen straks rustig de play-offs in. Iets om op te letten: hoe verandert het spel van de Bills als Dawson Knox straks weer fit is? Zou stiekem belangrijker kunnen zijn in hun spel dan menigeen denkt.”

Toon Aerts: “De Saints mogen dan misschien geen echt topteam meer zijn, maar ze waren goed bezig en hadden zelfs uitzicht op de eerste plek in de NFC South. Na de nederlaag tegen de Falcons zie ik het echter somber in voor Sean Payton en zijn mannen. Zelfs een winning record wordt moeilijk, vrees ik. Siemian is geen topper en ook Michael Thomas komt niet meer terug. Alvin Kamara zal het niet allemaal alleen kunnen.”

Chris van Dijk: “Ik kies de Las Vegas Raiders. Misschien niet het meest spannende antwoord, maar ik zie de Bills, Rams en Cowboys niet ineens in de problemen komen. De Raiders zitten in een zware divisie en hebben een verleden dat het in elkaar kan storten. Daar komen natuurlijk alle problemen buiten het veld nog eens bij. De Raiders hebben mij in de eerste helft van het seizoen verrast, maar een nederlaag tegen de gehavende Giants is een serieus probleem.”

2. De 49ers verloren ook van een zeer gehavend Arizona. Is het vervangen van Jimmy G. door Trey Lance de oplossing? Of wat moet er nog meer gebeuren?

Luuk Dokter: “Het verkleinen van de ziekenboeg is de oplossing. Desondanks zou ik Trey Lance wel iets vaker inbrengen, want uiteindelijk denk ik wel dat hij de toekomst is voor SF.”

Jurian Ubachs: “Lastige vraag. Maakt Trey Lance deze Niners nu beter? Ik denk het niet. De terugkeer van Kittle helpt en dat Aiyuk eindelijk in zijn oude rol komt, zal ook helpen. Ik denk dat San Francisco de beste kansen heeft als Garoppolo de aanval via Deebo, Kittle en Aiyuk opzet en Elijah Mitchell op de grond zijn ding mag doen. Als dat niet werkt, vrees ik dat het onderhand tijd gaat worden voor een grotere koerswijziging in de Bay Area, met de ooit onaantastbare Kyle Shanahan als logisch slachtoffer.”

Toon Aerts: “Nee, ik denk niet dat dat veel verschil gaat maken. Het lijkt er eerder op alsof Shanahan geen oplossingen meer vindt. Hij was vroeger een offensief genie. Nu is het vooral zijn offense die klinisch dood is. Lance kan misschien voor een kleine spark zorgen, maar het blijft een rookie. Ook hij zal zijn fouten maken. Het zal geen mirakeloplossing zijn.”

Chris van Dijk: “Uiteindelijk denk ik wel dat het noodzakelijk is dat Lance gaat spelen, maar voor dit jaar gaat het niet veel meer uitmaken. Dit is (opnieuw) een verloren seizoen. Natuurlijk zijn er blessures, maar die heeft elke ploeg. De excuses zijn nu wel een keer op. Als Shanahan de Super Bowl niet had gehaald, was zijn hij allang ontslagen. Het is nog steeds het enige jaar in de vijf seizoenen onder Shanahan dat de ploeg een winning record had.”

3. Het huwelijk tussen de Browns en OBJ is over. De receiver werd een free agent en tekende bij de Rams. Wat kunnen we nog van OBJ verwachten?

Luuk Dokter: “Dat vind ik lastig. Bij de Browns kwam hij gewoon niet uit de verf, maar dat komt niet volledig op zijn conto. Ik verwacht dat hij nog 75% van zijn topjaren kan halen en daarmee is hij voor bijna ieder team een versterking.”

Jurian Ubachs: “Dat gaat sterk afhangen van waar hij terecht komt en elk scenario heeft plussen en minnen. In een aanval met een grote bliksemafleider — of meerdere — heeft Beckham de luxe dat de top corner niet op hem zal staan, maar het betekent ook: targets delen. Deze OBJ is in elk geval niet meer die man die wel eventjes in de top 5 receivers van de league komt. Productief kan hij zeker nog zijn.”

Toon Aerts: “OBJ is een dubbelsnijdend zwaard. Hij bezit nog steeds heel veel talent; al is het misschien allemaal wat minder dan vroeger. Als hij er echter geen zin meer in heeft, is hij geen zegen voor een kleedkamer. Bezint eer ge begint, zou ik zeggen. Maar als WR3 op een klein contract heeft hij het wel nog in zich om een difference maker te zijn.”

Chris van Dijk: “De winnende touchdown in de Super Bowl? De Rams zijn all-in. Dat was bij de trade van Von Miller al duidelijk en dat bevestigt het aantrekken van OBJ. In het duel met de Titans is gebleken dat de Rams niet zo maar alles gaan winnen, dus de versterkingen zijn hard nodig. Als OBJ zich in zijn rol van WR3 kan schikken en hij krijgt een beetje een connectie met Matthew Stafford, dan kan hij een uitstekend wapen zijn en kan hij zo maar schitteren in de Super Bowl.”

4. We moeten het ook nog even over de Lions hebben. De ploeg heeft als enige nog niet gewonnen. Gaan ze nog een wedstrijd winnen dit jaar? En zo ja, van wie?

Luuk Dokter: “Ik zie het eigenlijk niet meer gebeuren. Mocht het gebeuren, dan moet dat tegen de Bears of Falcons zijn. Dat is wel onder de voorwaarde dat die teams niet helemaal fit zijn en één van hun belangrijke spelers missen.”

Jurian Ubachs: “Scenario: het is week 18. De Packers hebben de divisie al lang en breed in hun zak, maar kunnen de #1 seed in de NFC niet meer halen en hebben feitelijk niets meer te winnen in een toch altijd wat beladen divisiewedstrijd. De door Jordan Love aangevoerde Packers gaan op Ford Field onderuit tegen de Detroit Lions, die hun enige W pakken.

Epiloog: een week later verliezen de Packers in de Wildcard Round en klaagt Rodgers na afloop dat hij week 18 gewoon had willen spelen, om zijn ritme niet te verliezen. Rodgers zegt er meteen bij dat hij niet zal terugkeren in het groen-geel. Zo zorgt de enige Lions W voor de definitieve breuk tussen Green Bay en AR12.

Toon Aerts: “Elke slechte ploeg is al een giant-killer gebleken dit seizoen. De Lions mogen dus ook hun hosanna-moment nog verwachten. Ik kijk naar de kalender in m’n glazen bol en zie een zege voor de Lions tegen de Cardinals op 19 december!”

Chris van Dijk: “Ik heb in mijn voorbeschouwing gezegd dat de Lions en Bears dit jaar voor de enige tie van het seizoen zorgen. Daar blijf ik dan ook volledig achter staan. In de overige duels zie ik de Lions eigenlijk niet echt meer winnen. Dus de Lions winnen geen wedstrijd, maar verliezen ook niet alles. Ze eindigen 0-16-1 en houden zo ruimte voor volgend seizoen om het nog wat minder te doen.”


Lees hier alle voorspellingen voor Week 10.

Coverfoto: Darren Yamashita/USA Today Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen