MNF: Eagles revancheren zich op Chiefs

De Philadelphia Eagles versloegen de Kansas City Chiefs in Arrowhead. De rematch van de Super Bowl van afgelopen jaar was een stuk minder interessant dan die wedstrijd in februari. Beide defenses trokken de aandacht, net als de receivers van de Chiefs die weer eens ballen lieten vallen.

De Chiefs openden de score tijdens hun tweede drive van de wedstrijd. Nadat beide teams waren begonnen met een punt leidde Patrick Mahomes zijn team over het veld en eindigde hij met een touchdown pass naar Justin Watson. Watson was met 53 magere yards de leading receiver van de Chiefs. Lang duurde deze voorsprong niet, D’andre Swift liep een touchdown binnen in de daaropvolgende drive.

De vier drives die daarop volgden leverden achtereenvolgens een KC punt, een interceptie van KC, een interceptie van de Eagles en een Philly punt op. Het waren de Chiefs die vervolgens op voorsprong kwamen. De good old combinatie Mahomes – Travis Kelce leverde weer een touchdown op. Voor rust voegde KC hier nog een field goal aan toe. De 7-17 tussenstand was een onjuiste afspiegeling. De Chiefs waren aanzienlijk beter dan de Eagles. De defense wist vijf sacks bij elkaar te spelen tegen de geprezen O-line van Philadelphia.

Ommekeer in tweede helft

Na rust gingen de defenses door met sterk spelen. De eerste vier drives leverden vier punts op. Daarna begonnen de Eagles de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Vier minuten voor het einde van het derde kwart was het Jalen Hurts die zelf de bal binnenliep. De drive was eerder al op gang gebracht door een 35-yard run van Swift. De Chiefs verloren het momentum, in hun daaropvolgende drive was het de altijd zo betrouwbare Kelce die de bal fumblede.

Dit leverde niet meteen scores op voor de Eagles, daar was het langer op wachten. Uiteindelijk was het 7 minuten voor het einde van de wedstrijd toen Hurts een belangrijke pass naar Devonta Smith completeerde voor 41 yards. Omdat Smith op de 1-yard lijn down was, kon men wel raden hoe laat het was. Dankzij de tush push scoorde Hurts zijn tweede touchdown van de dag en kwamen de Eagles op voorsprong.

Dit bleek uiteindelijk de laatste score van de wedstrijd. De Chiefs receivers wisten Mahomes niet te helpen. Marques Valdes-Scantling en Kelce lieten belangrijke passes vallen, waardoor een comeback drive niet meer op gang kwam. Met de overwinning gaan de Eagles naar 9-1 dit jaar, het beste record in de NFL. De Chiefs vallen naar 7-3 en verliezen hun #1 seed in de AFC aan de Baltimore Ravens.

Lees hier de recaps van de vroege games op zondag!

Coverfoto: Jamie Squire/Getty Images